Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 01:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 slot pamięci w Z10 
Autor Wiadomość
Post slot pamięci w Z10
Witam. W zasadzie zdecydowałem się na kupno Minolty Z10. Pisze w zasadzie, bo nurtuje mnie jeden szczegół.
Karte pamieci w tych aparatach wkłada się z boku do aparatu i jest niczym nie przykryta. Widac ją. W innych aparatch jest osłonieta klapką, schowana wewnatzr aparatu.
Czy to bezpieczne rozwiazanie.
Najlepiej jakby mi odpowiedział jakić z10-icz w praktyką ale głosy innych, którzy testowali ten apatrat będa mile widziane :lol:


niedziela, 24 października 2004, 10:21
Post 
no nie wiem... widziałem to rozwiazanie i tez wydawało mi sie dziwne. Jeszcze sie z czyms takim nie spotkałem.


niedziela, 24 października 2004, 20:36
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Wydaje mi się (wydaje, bo nie miałem możliwości włożenia do aparatu karty, tylko mogłem sobie aparat obejrzeć), że cała karta wchodzi w obudowę. Klapka jest o tyle wygodna, że nie dostanie się tam kurz. Generalnie dość spartańskie rozwiązanie.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 24 października 2004, 20:38
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No niestety nie ma osłony na slot pamięci, ale jakoś użytkownicy nie narzekają.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 24 października 2004, 20:47
Zobacz profil
Post 
Bo jest ich mało... chyba aprzynajmniej nie na tym forum :?


niedziela, 24 października 2004, 21:29
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Pafcio napisał(a):
Bo jest ich mało... chyba aprzynajmniej nie na tym forum :?


Ja widziałem wielu, nie tylko na tym forum.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 24 października 2004, 21:52
Zobacz profil
Post 
OK Ale jest ich chyba mniej niz Z1 :wink:
No ale to niejest tematem tego topica


niedziela, 24 października 2004, 22:13
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Pafcio napisał(a):
OK Ale jest ich chyba mniej niz Z1 :wink:
No ale to niejest tematem tego topica


Oczywiście. Zobacz ile czasu jest na rynku Z1, a ile Z10 ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 24 października 2004, 22:31
Zobacz profil
Post 
To ja Pafcio - tak wogóle to pstanowiłem sie zalogowąc bo fajne forum i jak cosWRESZCIEkupie to i opublikuje a i nauczyć od lepszych się czegoś można.
Ha ha ha zaznaczyłem ,że nie ma 13 lat i teraz chyba pojade do straych na drugi koniec miasta po podpis :lol:
A wracajac do tematu. Faktycznie z10 to nowy model Minolty. Z tego co wiem to pojawił sie u nas w lipcu, sierpniu. Przynajmniej tak wynika z postów na forum.
Po analizach chciałem kupic z1 ale u mnnie w mieście nie ma ich - w ciągu tygodnia z 3 sklepów znikneły. Powiedzieli mi, ze je wycofano bo zakończono produkcje. Zdecydowąłem się na z10 ale ten slot pamięci spokoju mi nie daje.


niedziela, 24 października 2004, 22:55
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie bój żaby! Karta jest całkowicie bezpieczna. Też mnie to męczyło ale po zakupie stwierdzam, że to nawet lepsze rozwiązanie- przynajmniej Z10 nie ma żadnej (poza bateryjną) klapki, którą dało by się wyłamać :wink:
Oprócz tego, że masz tam szczelinę na kartę to jest tam jeszcze spore wgłębienie (tak z 5mm od powierzchni obudowy) i karta wystaje tylko tyle, żeby dała się nacisnąć w celu odhaczenia a więc ok. 0,5mm z tego wgłębienia. Dodatkowo jak trzymasz aparat to zawsze dłoń zakrywa te gniazdo. Naprawdę jest OK! :D

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


niedziela, 24 października 2004, 23:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
A poza tym w Z10 masz odsłoniętą kartę ale za to "zasłonięty" obiektyw a to naprawdę mi się podoba! :) Dodatkowo w Z10 nie musisz ciągle patrzeć na urocze gniazdo zasilacza bo nie ma go na tylnej ściance... :lol:

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


niedziela, 24 października 2004, 23:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Z1 można jeszcze znaleźć w internecie i to w dużo lepszych cenach. Myślę, że to będzie dobry wybór. Tutaj większość tak kupuje ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 25 października 2004, 00:12
Zobacz profil
Post 
Dzięki Wasylek !
Fajnie ,ze wreszcie odezwał sie jakiś z 10 - owicz.
Moderatorowi tez dziekuję. Owszem biore z1 - może jeszce ją znajdę :wink: Z10 to druga opcja. Po sobotnich poszukiwaniach bardziej realna.


poniedziałek, 25 października 2004, 00:30
Post 
No to kupiłem Minoltę z1!! Dzięki Vendeur za rady i opinie dl mnie ale też dla innych forumowiczów :wink: Dziękuję tez innym z1-wiczom.
Po przeczytaniu waszych opinii i po długiej rozmowie z kumplem , który ją ma przekonałem się,ze warto!!
Chciałem ja kupic i wreszcie dostałem ją ( jak pisałem to była opcja podstawowa)
No to teraz tylko zalogowac się i ...... pokazac swoje wypociny. Nio ale najpierw musze ja opanować


poniedziałek, 25 października 2004, 18:51
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
GRATULUJĘ!!! :D

Koniecznie się zarejestruj i pokazuj nam fotki. Serdecznie witam kolejnego zadowolnego posiadacza Z1. Jak widać ten kultowy aparat jest nadal wśród łask i trzyma się nieźle. Powinni go dalej produkować!

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 25 października 2004, 21:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL