Teraz jest piątek, 4 grudnia 2020, 17:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 300D CZY d70 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 741
Lokalizacja: Poznań
Post 
emes napisał(a):
Bandit napisał(a):
a po drogie ok d70 lepszy no dobra Canon Hack Vasiaware i mamy juz klase wyzzzzsza a cena za 300D zeszla ponizej 3000zl!

to jest prawda.
tyle ze gwarancja leciiiiiiiiiii...


Nie leci.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


wtorek, 7 grudnia 2004, 12:49
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post 
Cichy napisał(a):
emes napisał(a):
Bandit napisał(a):
a po drogie ok d70 lepszy no dobra Canon Hack Vasiaware i mamy juz klase wyzzzzsza a cena za 300D zeszla ponizej 3000zl!

to jest prawda.
tyle ze gwarancja leciiiiiiiiiii...


Nie leci.


Czyli serwis nie wykryje jak wgramy z powrotem soft oficjalny Canona ?

Rayden

_________________
D70


wtorek, 7 grudnia 2004, 13:53
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
Lord Rayden napisał(a):
Czyli serwis nie wykryje jak wgramy z powrotem soft oficjalny Canona ?


nie wykryje poniewaz hack vasi opiera sie na oryginalnym sofcie Canona z lekkim (dopracowaniem) ktore zle bractwo japonskich mnichow ukrylo przed swiatem poto zeby kupowac jak na tamte czasy ok 5000 drozszy 10d i cieszyc sie jego czarnym kolorem i moze 2 ma dodatkowymi funkcjami!

a pozatym nazwa hacka pozostaje taka sama!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


wtorek, 7 grudnia 2004, 15:27
Zobacz profil
Post 
Cytuj:
nie wykryje poniewaz hack vasi opiera sie na oryginalnym sofcie Canona

to jeszcze o niczym nie świadczy bo drobne modyfikacje mogą zepsuć cały soft (chociaż ten jest może całkowicie poprawny), tak samo jak nazwa nie ma tu nic do rzeczy.
Wiele urządzeń można uszkodzić wgrywając nawet oryginalny soft (np. zanik zasilania w trakcie aktualizacji), natomiast jak w tym przypadku odniesie się serwis Canon tego nie wiem.


wtorek, 7 grudnia 2004, 16:13

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
Gość napisał(a):
to jeszcze o niczym nie świadczy bo drobne modyfikacje mogą zepsuć cały soft (chociaż ten jest może całkowicie poprawny), tak samo jak nazwa nie ma tu nic do rzeczy.
Wiele urządzeń można uszkodzić wgrywając nawet oryginalny soft (np. zanik zasilania w trakcie aktualizacji), natomiast jak w tym przypadku odniesie się serwis Canon tego nie wiem.


dlatego wszyscy uprzedzaja zeby soft zmieniac na pelnej baterii i zeby w tym czasie niedotykac aparatu!
sam zmieniaem juz z 10razy i wszystko bylo ok!, a potem zmienalem spowrotem na oryginalny i tez bylo ok!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


wtorek, 7 grudnia 2004, 20:43
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
1. Toki, czy twierdzisz że EOS3000N i EOS300V są w tej samej klasie? A Dynax 5 i Dynax 3? Klasa amatorska to dość szerokie pojęcie. I to, że zarówno D70 jak i 300D są w klasie amatorskiej, wcale nie znaczy, że jeden z nich nie może być o klasę lepszy od drugiego.
2. Jakoś nie chce mi się wierzyć w zbytnią dobroduszność Canona. Skoro te dwa softy są RÓŻNE, to znaczy, że serwis może wykryć zhackowany soft. Jestem prawie przekonany, że w gwarancji jest ustęp, że nie należy na własną rękę modyfikować produktu. Teoretycznie więc 300D oddany do gwarancji z powodu np. zacinającego przycisku mógłby zostać zwrócony z adnotacją "spadaj kliencie, modyfikowałeś aparat, gwarancja przepadła".


wtorek, 7 grudnia 2004, 22:44
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
oba softy sa na tym samym kodzie dlatego z tego co wyczytalem jest on niemozliwy do wykrycia poniewaz jest on nadpisywany na poprzedni soft!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


wtorek, 7 grudnia 2004, 23:09
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Zastanów się, zanim coś napiszesz. A może wystarczy spróbować uruchomić którąś z funkcji, którą crack odblokowuje? I co, nie mamy informacji, czy aparat został scrackowany? Jeżeli oba softy byłyby takie same, to tak samo by działały, to chyba oczywiste.


wtorek, 7 grudnia 2004, 23:24
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Gość napisał(a):
(np. zanik zasilania w trakcie aktualizacji)

No to chyba tylko po pijaku można aktualizować soft na wyczerpanych akumulatorach.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


środa, 8 grudnia 2004, 00:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 741
Lokalizacja: Poznań
Post 
Stanowisko canona jest jednoznaczne - jeśli uszkodzenie nie powstało w wyniku wgranego firmware'u (a jeszcze sie nie zdarzyło, zeby firm popsul aparat) apaart jest normalnie naprawiany w ramach gwarancji.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


środa, 8 grudnia 2004, 00:45
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
TomekK napisał(a):
Zastanów się, zanim coś napiszesz. A może wystarczy spróbować uruchomić którąś z funkcji, którą crack odblokowuje? I co, nie mamy informacji, czy aparat został scrackowany? Jeżeli oba softy byłyby takie same, to tak samo by działały, to chyba oczywiste.


ale chyba mowimy o innych rzeczach!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


środa, 8 grudnia 2004, 01:57
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, twierdzisz, że nie da się wykryć, czy w 300D jest ruski soft. Ja twierdzę, że się da, chociażby dlatego, że oba oferują inną funkcjonalność. Jeżeli w aparacie powiedzie Ci się np. próba uruchomienia kompensacji siły błysku (to o ile dobrze pamiętam jest w ruskim sofcie), to znaczy w sposób nie budzący wątpliwości, że soft w aparacie jest nieoryginalny. Zresztą jeżeli dwa programy oferują inną funkcjonalność (a oferują), to znaczy, że muszą być różne. Ponieważ programy są niczym innym jak ciągiem bitów, można je bez problemu porównać.
Jeżeli masz na myśli coś innego, proszę, wyraź to jaśniej.
Natomiast stanowisko Canona cieszy. Cieszyłoby jeszcze bardziej, gdyby było niezmienne przez lata, a tego też nie można być pewnym, bo w karcie gwarancyjnej zapewne takiego zapisu nie ma.


środa, 8 grudnia 2004, 10:37
Zobacz profil
Post 
no to sie czlowieku duzo dowiedziales, jakos zawsze maja duzo do powiedzenia a nic z tego nie wynika, ot takie forum...


środa, 8 grudnia 2004, 11:33
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 741
Lokalizacja: Poznań
Post 
Można poznać na kilometr, że firmware jest wgrany, to oczywiste, ale mozna też sprawdzić, czy był wgrany - po wgraniu z powrotem oryginalnego oprogramowania nie wiedzieć czemu miga ikonka redukcji czerwonych oczu.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


środa, 8 grudnia 2004, 12:55
Zobacz profil
Post 
Cichy napisał(a):
Stanowisko canona jest jednoznaczne - jeśli uszkodzenie nie powstało w wyniku wgranego firmware'u (a jeszcze sie nie zdarzyło, zeby firm popsul aparat) apaart jest normalnie naprawiany w ramach gwarancji.


Jeżeli jest tak jak pisze Cichy, to nie ma większego znaczenia dla sedna sprawy, czy w aparacie był ruski sot czy nie...


środa, 8 grudnia 2004, 14:19
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL