Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 04:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Problem z USB 
Autor Wiadomość
Post Problem z USB
Pomocy,
Podłaczam mojego Fz 20 do USB i komputer go nie widzi, (wczesniej go widział), a teraz tylko pisze (WinXP) że "USB port of device exeeded power limit" i nie widzą się z aparatem, co robić??? gwarancja? :(
Dzięki :cry:


piątek, 10 grudnia 2004, 00:28
Post 
Sprawdż akumulatorki w aparacie.
Pzdr.


piątek, 10 grudnia 2004, 06:43
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
I ustawienia portów/kontrolera USB w managerze urządzeń ;)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


piątek, 10 grudnia 2004, 07:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
podstawa - sprawdzamy na innym komputerze.
to samo - fakt - raczej baterie.
tam dziala - raczej usb

_________________
remanent...


piątek, 10 grudnia 2004, 08:44
Zobacz profil
Post 
Sprawdzilem na trzech kompach - to samo :(
baterie - swiezutkie - tez nie pomaga :cry:
w managerze urządzeń pokazuje UNKNOWN USB DEVICE :(
co robić :?: :?: :?:


piątek, 10 grudnia 2004, 23:03
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Ustawienia aparatu na fabryczne - może przełączył się w jakiś tryb drukarkowy ?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


piątek, 10 grudnia 2004, 23:23
Zobacz profil
Post 
modlitwa pozostaje...


piątek, 10 grudnia 2004, 23:27
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
to co pisze grisza - w a1 jest opcja zapisywania na karcie i na dysk.
gdy masz opcje na dysk i probujesz zgrac z karty, to sie nie da - podobnie sie zachowuje.
jezeli nie jakies ustawienia, no to serwis Cie raczej czeka... :?

_________________
remanent...


piątek, 10 grudnia 2004, 23:32
Zobacz profil
Post 
to chyba raczej serwis :(
bo reset wszelkich ustawien tez nie pomaga
:evil:
po prostu sie nie widza - jakby wyjscie usb nie dzialalo,
przedtem wystarczylo podlaczyc kabel i aparat przechodzi w tryb transferu, a teraz nie reaguje...
ach te Panasoniksy, ale zdjęcia robi ładne... :lol:
pytanie co to mogło spowodować, byłem w podróży wiec podlaczalem go do roznych kompow w kawiarenkach, czy to mozliwe aby ktorys z nich spalil mi wyjscie usb w aparacie?
2. moze to wina kabla ? nie mam drugiego, ale sprobuje jeszcze takiej obcji (może np. sie przerwal, przelamal )
dzieki za posty

:?


sobota, 11 grudnia 2004, 00:00
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ty no patrz - ze tez nikt nie wpadl na to, ze kable mogl strzelic... :lol:

_________________
remanent...


sobota, 11 grudnia 2004, 11:37
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
"Unknown... " wskazuje, że jest coś z poniższych:
1. Może brakować sterowników, jeżeli Twój aparat nie jest klasy USB Mass Storage (tak jest np. z Canonami).
2. Występuje problem natury niestabilnego połączenia - czyli właśnie kabel: obejrzyj piny, jeśli masz w domu omomierz (czy np. multimetr) sprawdź, czy przewodzą poszczególne żyły i czy nie ma jakiegoś zwarcia.
3. Aparat jest uszkodzony.


sobota, 11 grudnia 2004, 12:40
Zobacz profil
Post 
Hm... nie wiem czy wiecie cokolwiek o specyfikacji USB ale ta szyna posiada rowniez wlasne zasilanie. Z tego ci pisales wczesniej moze chodzic wlasnie o to ze za duzo urzadzen usb masz podlaczonych i niestety nie dostaja napiecia. Zauwazcie ze w pcjach USB Hub sa rowniez zasoby energii :)
Moze odlacz urzadzenia USB i sprawdz czy teraz aparat dziala :D


środa, 5 stycznia 2005, 20:00

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
emes napisał(a):
gdy masz opcje na dysk i probujesz zgrac z karty, to sie nie da - podobnie sie zachowuje.

a opcja przez soft od A1, analogicznie ten co do A2, lub jesli juz ma to dotyczyć problemu z posta:

kupujcie dobre płyty główne, bo to jak ziemia pod ziarno!! na tym się w kompie nie oszczędza !! - chociaż trefniś drzemie wszędzie...

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


środa, 5 stycznia 2005, 21:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL