Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 13:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 co najpierw 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 20:52
Posty: 10
Lokalizacja: Wawa
Post co najpierw
kupiłem do mojej cyfrówki akumulatorki,tylko że nie wiem co mam z nimi zrobić najpierw wyładować w aparacie i dopiero ładować czy najpierw ładować?


sobota, 20 sierpnia 2005, 13:33
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Njapierw rozładuj w aparacie do samego końca, potem ładujesz do oporu, najlepiej 10 h. I tak 3 - 5 razy, rozładowanie (użytkując w aparacie oczywiście) i ładowanie.

Pozdr.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 20 sierpnia 2005, 13:49
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 20:52
Posty: 10
Lokalizacja: Wawa
Post 
aha,czemu aparat pokazuje mi że bateria wyczerpana i się wyłancza,i wkładam baterie do radyjka mini i gra już z pare godzin.To może aparat źle pokazywać poziom baterii,czy poprostu już nie ma tyle energi aby pociągnąćaparat,a ma na tyle by w radyjku grać?


sobota, 20 sierpnia 2005, 19:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
No większość radyjek to pociągneła by tak naprawde z baterią od zegarka.
Wracając do Twojego pytania, aparat rezerwuje sobie pewną ilość energii na takie rzeczy jak "schowanie" obiektywu, czy abys mogl przegrac jeszcze foty na twardy dysk. Nie przejmuj sie, Twoj aparat jest sprawny.
Druga sprawa jednak, jest dokladność pokazywania stanu baterii w aparatach ;-) ale to juz inna bajka.


sobota, 20 sierpnia 2005, 19:51
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 sierpnia 2005, 12:10
Posty: 27
Post 
ta uwielbiam te sytuacje kiedy na jednej kresce ciagnie jeszcze kilkanascie zdjec a na dwoch udaje ze sie skonczyl, zlosliwosc rzeczy martwych, a jesli chodzi o baterie to kiedys jak skonczyly mi sie akumulatorki to w sklepie kupilem dwa komplety philipsow super hiper mega live dlugo wszystko dziala i wlaczylem aparat to zarzezil i sie wylaczyl nawet bez schowania obiektywu, takze z bateriami wlasnie tak jest, pewnie radio by na nich pochodzilo bo w koncu nowe byly:)))


piątek, 26 sierpnia 2005, 11:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL