Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 13:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Aparat i skaner rownoczesnie 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 15:18
Posty: 5
Post Aparat i skaner rownoczesnie
Nie moge zainstalowac rownoczesnie aparatu(canon G5) i skanera (Mustek 1200CU) Jesli sa zaladowane sterowniki od skanera i aparatu to przy aparacie jest konflikt.
Ustalilem ze korzystaja z tego samego pliku steronikow - usbscan.sys i chyba tutaj jest problem. Czy ktos moze wie jak to obejsc?? Korzystam z Windows'a XP


sobota, 13 grudnia 2003, 15:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Co oznacza zainstalować aparatu? Pod xp system sam wykrywa aparat i nic nie musisz robić...


sobota, 13 grudnia 2003, 15:53
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 15:18
Posty: 5
Post 
niestety musze... windows nie wykrywa canona automatycznie jesli mu sie nie zainstaluje sterownikow z plyty


sobota, 13 grudnia 2003, 17:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Jak to nie wykrywa? Niemozliwe... Xp wykrywa automatycznie kazde urzadzenie pod usb. Jak to blizej wyglada?


sobota, 13 grudnia 2003, 20:03
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 15:18
Posty: 5
Post 
zwyczajnie...XP nie ma standardowo sterownikow do canona G5 i bez orginalnych sie nawet nie zabiera do instalacji...


sobota, 13 grudnia 2003, 23:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Hmmmm.... Moje ma. Może to dlatego że mam wszystkie updaty zainstalowane i zdaje się service packa 1 i 2. Aparacik mi wykrywa jak tylko go do portu podepnę. Pracujował też normalnie jak miałem podpięty skaner - Mustek 1200 i Mustek 2400. Pod win98 se2 też aparat normalnie współpracował z tymi skanerami (oczywiście tam trzeba było go zainsatlować). Może spróbuj zupdatować windę i wrzuć sp1,2. Możesz też spróbować jakiś innych nowszych (czasem lepiej starszych) sterowników do skanera i aparaciku poszukać...


niedziela, 14 grudnia 2003, 00:04
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 15:18
Posty: 5
Post 
Mam zainstalowanego sp1. Moge sprobowac zainstalowac sp2... A G5 nie wykrywa tylko jesli jest zainstalowany skaner. Jesli wyrzuce sterowniki skanera to wszystko dziala super, ale skaner tez by sie przydal...


niedziela, 14 grudnia 2003, 00:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Ale nawet jak skanera nie ma, to i tak musisz zainstalować stery g5, żeby go xp widział?


niedziela, 14 grudnia 2003, 00:53
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 15:18
Posty: 5
Post 
Dokladnie - musza byc sterowniki zeby zobaczyl aparat


niedziela, 14 grudnia 2003, 04:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL