Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 17:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Dziwny problem. Pomocy. Nie moge skopiowac fotek w XP ? 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 10 listopada 2005, 12:31
Posty: 2
Post Dziwny problem. Pomocy. Nie moge skopiowac fotek w XP ?
Witam. Mam system Windows Xp z service pack 2. Jeszcze dwa dni temu moglem w zwyczajny sposob kopiowac fotki z aparatu cyfrowego Canon Powershot A300 korzystajac z folderu tworzonego podczas podlaczania apartu poprzez Moj Komputer. Niestety cos nagle sie zmienilo i nie moge skopiowac poprzez przeciaganie do zadnego katalogu czy partycji na dysku fotek z aparatu. Nie moge tez przesunac rowniez. Co moge to usunac zdjecia obecne w aparacie. Moge rowniez skopiowac fotki poprzez Kreator przenoszenia zdjec obecny w WindowsXP ale czemu nie moge poprzez przeciaganie czy zaznaczanie wybranych zdjec poleceniem CTRL+C kopiowac ich na twardy dysk ?? Czy wlaczylo mi sie jakies zabezpieczenie WindowsXP ?? Instalowalem ostatnio .NET Framework, Norton Ghost 2005... Czy to wplyw tych programow ?? Ma ktos jakas idee jak rozwiazac ten dziwny problem ?? Dzieki bardzo za pomoc


czwartek, 10 listopada 2005, 12:38
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
przeinstaluj system :twisted:

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


czwartek, 10 listopada 2005, 13:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 listopada 2004, 20:46
Posty: 85
Lokalizacja: Wolsztyn
Post 
Nie trzeba od razu reinstalowac systemu. Moim zdaniem to Norton Ghost. Moge sie mylic bo nigdy tego programu nie mialem, takiego problemu tez nie, ale moglbys zobaczyc w opcjach czy czegos nie blokuje.

_________________
Canon PowerShot A95
+ Canon CF 32 MB + Pretec CF 512 MB
+ 4 x aku GP 2100 + 4 x aku GP 2400 + Ładowarka GP PowerBank Quick 2 + Statyw Velbon CX-440


czwartek, 10 listopada 2005, 18:01
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Bodzio napisał(a):
Moim zdaniem to Norton Ghost.


Wątpię, aby Ghost miał tu cokolwiek do powiedzenia. Choć ta nowa wersja jest tak beznadziejna, że radzę ją od razu wywalić. Za nic nie mogłem w niej zrobić płyty startowej, działa chyba jedynie pod Win. Ogólnie totalna porażka i to zdanie ogromnej liczby użytkowników.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 10 listopada 2005, 22:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2005, 14:10
Posty: 217
Lokalizacja: Giżycko
Post 
a moze nie wina jest w xp tylko poprzestawiałes cos w aparacie w opcjach usb ;].. sprawdz czy nie masz zaznaczonej opcji PTP zamiast Mass storage. ;)

_________________
Nikon Coolpix 8700 + Velbon cx300 + 2x SanDisk Ultra II 512Mb & 1x Kingston 256Mb + 2x EN-EL1 + polar
OnePhoto


czwartek, 10 listopada 2005, 23:50
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 10 listopada 2005, 12:31
Posty: 2
Post 
A propos reinstalacji systemu dziekuje za takie "madre" rady. Jesli chodzi o Norton Ghost to trzeba miec wersje instalacyjna, zeby mozna sie bylo bootowac. W programie nie da sie tego zrobic. Byc moze cos Norton Ghost namieszal. Moge odinstalowac i zobaczyc. A czy Microsoft .NET Framework i Service Pack 1 mogl cos tez namieszac ?? Nic nie grzebalem w ustawieniach USB, zastanawiam sie co odpowiada ze kopiowanie samych zdjec z aparatu cyfrowego w WindowsXP ?? Dodam ze katalog ktory jest obecny w aparcie cyfrowym mozna przegrac, tylko samych zdjec nie (jedynie za pomoca kreatora WinXP jak juz wspomnialem mozna). Co jeszcze dziwniejsze podlaczajac pena mozna normalnie kopiowac wszystkie pliki, tylko z aparatu cyfrowego cos sie zacielo... Jeszcze jakies sugestie ??


piątek, 11 listopada 2005, 09:41
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 14 października 2005, 23:05
Posty: 28
Post 
Najprostsza metoda to wykorzystać opcję przywracania systemu. Wrócić do chwili gdy wszystko było ok.
Od razu reinstalować system? To ostateczność.


piątek, 11 listopada 2005, 10:34
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Można jeszcze zrobić coś takiego, że zainstalować ponownie WIN na tego, tak jakby aktualizować go i wtedy on nałoży niektóre pliki i może coś naprawić. Kilka razy tak robiłem, czasami pomagało, ale najważniejsze, że cały system i inne softy były jak poprzednio. To samo się chyba dzieje nawet gdy damy niby instalację od nowa, ale bez formatowania dysku oczywiście.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 11 listopada 2005, 11:57
Zobacz profil
Post 
Przemek31 to co Ty w koncu instalowales? ServicePacka 1 tez?? Bo cos pisales, ze moze SP1 namieszal...


piątek, 11 listopada 2005, 13:37
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL