Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 23:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Samsung S760 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 5 czerwca 2008, 19:17
Posty: 1
Post Samsung S760
Mam mały problem ze zdjęciami, które poddałem programem Image Optimizer. Pliki pięknie zmieniły swą objętość, ale dając je ponownie na karte pamięci aparat wywala mi, że jest "Błąd pliku" chociaż na komputerze moge je normalnie przeglądać. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dziękuję.


czwartek, 5 czerwca 2008, 19:22
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: Samsung S760
A ja się zastanawiam tylko nad sensem ponownego przegrywania zdięć z komputera na aparat?

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


piątek, 6 czerwca 2008, 12:29
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 29 lipca 2007, 12:57
Posty: 185
Post Re: Samsung S760
daras28 napisał(a):
Mam mały problem ze zdjęciami, które poddałem programem Image Optimizer. Pliki pięknie zmieniły swą objętość, ale dając je ponownie na karte pamięci aparat wywala mi, że jest "Błąd pliku" chociaż na komputerze moge je normalnie przeglądać. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dziękuję.


Nie znam programu Image Optimizer, ale prawdopodobnie jest tam taka opcja jak "usuń dane EXIF aparatu" i jest zaznaczona. Spróbuj ją odznaczyć i może wtedy będzie działać :D

_________________
Canon EOS 30D, 300D + Canon 28-135 f/3.5-5.6 IS USM + Canon 17-85 f/4-5.6 IS USM + Canon 75-300 USM II + Canon 50mm f/2.5 MACRO + 580 EX + 430 EX


sobota, 7 czerwca 2008, 08:57
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 2 kwietnia 2009, 20:16
Posty: 1
Post Samsung S760
Hej. Mam problem z aparatem, mam właśnie Samsunga S760. Aparat mi się, że tak powiem "zbuntował". Działał normalnie, wszystko było okej. Do czasu. W pewnym momencie robienia zdjęć po prostu się zawiesił. Nie wiem co mu jest, ale nie reaguje na nic. Obiektyw ma ciągle wysunięty, nie da się go włączyć ani wyłączyć. Na siłę nic nie chcę wciskać, bo nie chcę go zepsuć jeszcze bardziej. Nie uderzyłam w niego niczym, nic mu się nie stało. Aparat jest w sumie nowy, mam go raptem 4 miesiące. Aha, to nie jest też wina baterii bo te próbowałam wymieniać 3 razy i to też nic nie dało. Nie wiecie co z nim? Musze go oddać do naprawy, sama z nim nic nie zrobię? Nie orientujecie się może ile taka naprawa może kosztować? A może miał już ktoś taki problem? Bd wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam.


czwartek, 2 kwietnia 2009, 20:26
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: Samsung S760
Olga napisał(a):
Aparat jest w sumie nowy, mam go raptem 4 miesiące.
Czyli jest na gwarancji, więc naprawa darmowa.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


niedziela, 5 kwietnia 2009, 22:34
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 9 kwietnia 2009, 21:23
Posty: 9
Post Re: Samsung S760
prawdopodobnie jest to wina karty pamięci która jest uszkodzona i wiesza cały aparat. Wyjmij kartę i sprawdź aparat na pamięci wewnętrznej.


czwartek, 9 kwietnia 2009, 22:56
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 27 czerwca 2009, 21:32
Posty: 2
Post Re: Samsung S760
Olga napisał(a):
Aparat mi się, że tak powiem "zbuntował". Działał normalnie, wszystko było okej. Do czasu. W pewnym momencie robienia zdjęć po prostu się zawiesił. Nie wiem co mu jest, ale nie reaguje na nic. Obiektyw ma ciągle wysunięty, nie da się go włączyć ani wyłączyć. Na siłę nic nie chcę wciskać, bo nie chcę go zepsuć jeszcze bardziej. Nie uderzyłam w niego niczym, nic mu się nie stało.


MAM IDENTYCZNY PROBLEM!!! Aparat wysiadł podczas robienia zdjęć, wszystko co opisała Olga dotyczy też mojego aparatu... on także jest nowy. Co się kurcze z nim stało? Błagam o odpowiedź :( No i czy da radę samemu to naprawić? Gwarancja jest, ale wiadomo, że w serwisach o wszystko się przyczepiają, zobaczą jakieś ziarenko piasku czy coś w tym stylu i powiedzą, że to z winy użytkownika :evil:


sobota, 27 czerwca 2009, 21:37
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 27 czerwca 2009, 21:32
Posty: 2
Post Re: Samsung S760
Moje pytanie już nieaktualne. Wystarczyło włożyć NOWE BATERIE :lol: Co za głupi aparat, przecież tamte nie były zużyte, inaczej ta maja lampa która zawsze miga przy włączaniu też by nie działała, w sumie baterie był używane tylko kilka dni... alkaliczne baterie, nie zwykłe. Teraz są nowe i aparat znów działa :)


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 18:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL