Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 05:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 SONY VEGAS 10 MULTIKAMERA 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 8 listopada 2011, 18:03
Posty: 1
Post SONY VEGAS 10 MULTIKAMERA
Witam,
Mam pytanie odnośnie multicam w Sony Vegas pro 10.

Kiedy robię montaz wielokamerowy w Sony Vegas 10 obraz się tnie.

Komputer nie jest słaby:
Intel Core i7 2600 3,40Ghz
Ram: 4GB
Karta Graficzna: NVIDA GeForce GTX 470
System Windows Ultimate 7 i Sonz Vegas 10 pro ocyzwiđcie 64 bit.

Na sciezkach mam 7 kamer:
5X 1440x1080 .m2t (z kamery Canon a1s)
1x 1440x1080 .m2t (z kamery Sony FX1)
1x 1920x1080 MP4 (z kamery GoPRO)

Bardzo proszę o fachową pomoc, sprzedawcy jak i dystrubutorzy niestety aż tak w tym programie nie siedzą i nie znają go na wylot.

Dziwi mnie to bardzo bo dużo kasy włożyłem w kompa i program a tu nie jest w stanie pociągnać multikamery.
W opcjach już ustawiłem Dynamic RAM previev MAX 1024mb (tutaj wiem że musi to byc liczba która jest nie większa niż połowa RAMU oraz nie mniejsza niż 1/4)
Czy to są ograniczenia VEGASA że się tnie?czy może problem leży gdzie indziej?


wtorek, 8 listopada 2011, 18:17
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: SONY VEGAS 10 MULTIKAMERA
Może masz coś źle poustawiane, pokonfigurowane, może coś nie tak z driverami ...

Zrób benczmarki, jeśli wyjdą jak powinny, to pozostaje jedynie zamiana na bardziej wydajne karty GTX 480, 570, 580

Ja dodałbym jeszcze ze 4GB pamięci RAM.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


środa, 9 listopada 2011, 11:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 15:56
Posty: 3
Post Re: SONY VEGAS 10 MULTIKAMERA
majer12345 napisał(a):
Czy to są ograniczenia VEGASA że się tnie?czy może problem leży gdzie indziej?


Obstawiam dyski :D Jak rozłożyłeś materiał na dyskach ? Z jednego dysku raczej marne szanse
aby pociągnęło 7 scieżek . Porozbijaj "kamery" na różne dyski, powinno być lepiej. Testowałem Revo Drive i to jest rewelka. 4 ścieżki w multicamie śmigały lepiej jak 1 ścieżka na zwykłym dysku :)

PS . To jest forum foto nie video :lol:
RevoDrve polecam do wywoływania RAWa z dużych klatek ...


środa, 9 listopada 2011, 16:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL