Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 17:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Anemiczny sony p-8 
Autor Wiadomość
Post Anemiczny sony p-8
Witam wszystkich!
Jestem posiadaczem sony p-8 i mam taki problem ze jak pstrykam fotki to od momentu wcisniecia spustu migawki do momentu zapisania zdjecia mija czas okolo 2 sek :evil: . Nie musze mowic ze jest to dosyc denerwujace. Czy mozna cos z tym zrobic? Moze jakas zmiana ustawien? Z gory dziekuje.


wtorek, 3 sierpnia 2004, 16:34
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
A może to jest tak jak w Canonie, że ustawia się czas wyświetlania zrobionego zdjęcia - ja tak mam ok 2 sek. To jest fajne bo możne zobaczyć jak wyszło - ale można to wyłączyć - nie wiem czy w Sony chodzi właśnie o to.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 3 sierpnia 2004, 16:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post Recover
@connrados cyfrówki są o wiele wolniejsze od analogów. Ale może to kwestia ustawień albo twojego aparatu.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 3 sierpnia 2004, 17:06
Zobacz profil
Post 
Rozumiem ze wolniejsze, ale jezeli chce zrobic zdjecie na imprezie to musze prosic aby wszyscy zastygli na conajmniej 5 sek. Bo inaczej mam pusty kadr. Mialem doczynienia np. z olkiem c-745 i tam to wyglada o niebo lepiej. Mysle ze nie udaloby mi sie zlapac w kadr pedzacego slimaka :cry: .


wtorek, 3 sierpnia 2004, 18:41
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
ja na to widzę jeden sposób- jak najwięcej ustaw sam, żeby aparat miał minej do mierzenia.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 3 sierpnia 2004, 19:22
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A może on tak wolno wszystko robi rzeczywiście...? Bo u mnie zajmuje to 0,06 sekundy :D. No chyba, że trzeba jeszcze ostrość ustawić, to wtedy 0,07 :shock: .

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 3 sierpnia 2004, 20:08
Zobacz profil
Post 
Wiem Vendeur ze twoja minolta Z1 jest zwinna i gibka, ale probuje ustalic czy praca mojego aparatu jest:
a) normalna dla tego modelu :cry:
b) winne sa ustawienia
c) czy to jest problem techniczny tylko tego egzemplarza
Byc moze ktos z forumowiczow ma ten model aparatu i moze sie na ten temat wypowiedziec


wtorek, 3 sierpnia 2004, 23:19
Post 
Czy naprawde nikt nie posiada tego aparatu?
:cry:


środa, 4 sierpnia 2004, 22:13
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
ja od dziś (hehe) mam A60 i próbowałem, jak aparat zachowa się w różnym oświetleniu. W słabszym kilka razy mierzy ostrość, wspomaga się lampką (w p-8 chyba jej nie ma), ale w końcu robi. Jednak zajmuje mu to jakieś 2 sekundy. Myślę, że ten aparat po prostu tak długo mierzy, ale nie jestem pewien.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 4 sierpnia 2004, 22:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL