Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 23:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 problem z memory stick w h1... 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 31 października 2005, 14:29
Posty: 1
Post problem z memory stick w h1...
Jestem posiadaczem sony h1 + memory stick magicgate 1 GB. Po zrobieniu zdjęć zawsze pierwsze są uszkodzone ("podglad niedostępny" na komputerze a na aparacie "file error", czasem format error C 13:01). Tak samo sprawa wygląda z filmami... Na pamięci wewnętrznej tego problemu nie ma. Wyciągałem baterie, formatowałem kartę i pamięć wewnętrzną, przywracałem ustawienia fabryczne, ale nic nie pomogło... Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?


poniedziałek, 31 października 2005, 14:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post Ja nie wiem
Ja nie wiem,ale looknij na 95 strone w instrukcji Pl.Może źle karte włożyłeś?? :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


poniedziałek, 31 października 2005, 16:00
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 1 listopada 2005, 21:55
Posty: 2
Post Też tak mam.
Kupiłem H1 + memory stick pro 256 mb dwa dni temu i niestety mam ten sam problem. Pytanie czy to aparat czy karta?


wtorek, 1 listopada 2005, 22:04
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post Ja mam H1 i nic się nie dzieje!!!
Ja nie wiem co się z wami dzieje, może macie po prostu karte źle włożoną, a jak nie to może wejście(styki zanieczyszczone, albo uszkodzone). Spróbujcie iść do fotolabu jak tam karta będzie działać to coś nie tak z aparatem. :wink:


Sorry że się powtażam(pierwsza linijka).

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


wtorek, 1 listopada 2005, 22:30
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 4 marca 2005, 10:20
Posty: 204
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie sądzę aby była źle włożona lub styki były niesprawne. W fotolabie można sprawdzić odczyt, ale jeśli nie odczyta nadal nie będzie wiadomo czy to karta czy aparat.
Przydał by się albo czytnik podpięty do komputera aby sprawdzić kartę (zapis/odczyt), albo wypróbować kartę w innym aparacie.


środa, 2 listopada 2005, 09:42
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 17:52
Posty: 12
Post :)
Mozliwe e kupiłes wadliwą karte ja mam MS PRO San Diska 1GB i wszystko śmiga bardzo dobrze przynajmniej jak dla mnie :) spróbuj moze docisnąc karte bardziej bo zalekko włozyłes :)

_________________
SONY H1+dobre chęci :)


środa, 2 listopada 2005, 10:08
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 1 listopada 2005, 21:55
Posty: 2
Post 
U mnie sprawa wyjasniona: wadliwa karta! Wymieniłem bez problemu u sprzedawcy. Dopłacilem i wymieniłem na 1GB :)


piątek, 4 listopada 2005, 22:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL