Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 14:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 DPI w alfie 300 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 20:58
Posty: 1
Post DPI w alfie 300
OK, zapewne to temat wałkowany wielokrotnie, ale dla mnie to początki z lustrzanką cyfrową. Wydawnictwo chce ode mnie fotki 300 dpi i twierdzi, że moje mają 72 dpi, mimo, że ważą z 3 MB - w ustawieniach "wysoka jakość". Z tego co trochę rozumiem, DPI to nie jest realna jakość tylko można to łatwo zmienić. Ale się motam, więc od czego zacząć i jak mieć te 300 dpi?


piątek, 9 stycznia 2009, 21:24
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: DPI w alfie 300
archeolog napisał(a):
OK, zapewne to temat wałkowany wielokrotnie, ale dla mnie to początki z lustrzanką cyfrową. Wydawnictwo chce ode mnie fotki 300 dpi i twierdzi, że moje mają 72 dpi, mimo, że ważą z 3 MB - w ustawieniach "wysoka jakość".
Moja rada zmień wydawnictwo :wink: bo pracują tam niedouczone matołki, za przeproszeniem.
archeolog napisał(a):
Z tego co trochę rozumiem, DPI to nie jest realna jakość tylko można to łatwo zmienić. Ale się motam, więc od czego zacząć i jak mieć te 300 dpi?
Całkiem dobrze rozumiesz. Parametr DPI można zmienić w każdym (no może prawie każdym) programie do obróbki fotek np. darmowym IrfanView.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


poniedziałek, 12 stycznia 2009, 12:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL