Teraz jest czwartek, 21 czerwca 2018, 02:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 kod bledu E106 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 2 maja 2004, 13:49
Posty: 1
Lokalizacja: Wroclaw
Post kod bledu E106
Cze,
moj aparat hp photosmart 735 zaliczyl kontakt z ziemia, na wyswietlaczu pokazuje tylko kod bledu E106 co zten blad takiego oznacza?


niedziela, 2 maja 2004, 13:51
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
ze nic juz z nim nie zrobisz ;)


niedziela, 2 maja 2004, 17:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Według HP kod "E106" oznacza "bad firmware"... może od upadku ukruszył mu się scalaczek z jego "biosem"...

Spróbuj zapgrejdować mu firmware ( wczytać go na nowo ). Może pomoże. Może.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


niedziela, 2 maja 2004, 18:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
error 106 i 108 to baaaaardzo znane błędy hp 735 (podobno aż co 5-ty tego dostaje). jest to błąd oprogramowania związany chyba z obiektywem, ale nie jestem pewien. jakby nie było to albo wczytać nowy software (nie zawsze pomaga), a jak nie to do naprawy, a czasem jest to coś do wyrzucenia praktycznie więc lepiej hp nie kupować w ogóle (chyba że bez zoomu, wtedy psuje się co 20 około)

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 2 maja 2004, 19:23
Zobacz profil
Post 
Witam!!!
Jeśli chodzi o błąd E106 - wyjmij baterie i nie wkładaj przez 1 dzień. W środku ten aparat na kondensator dużej pojemności i po rozładowaniu błąd powinien ustąpić. Jeśli nie pomoże trzeba sprzęta rozkręcić i rozładować. Ja swojego HP735 kupiłem okazyjnie za 300PLN z takim właśnie błędem i odratowałem go. Zajmuje sie naprawa sprzętu elektronicznego i lubie sobie od czasu do czasu pogrzebać w czymś nowym, dlatego zaryzykowałem kupując taki aparacik. Wiem że HP735 nie jest zbyt dobrym sprzętem, ale za 300PLN to czemu nie :)


czwartek, 27 maja 2004, 23:41
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Mam deja-vu.
Jestem po spożyciu, ale tylko jeden drink... :shock:

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


czwartek, 27 maja 2004, 23:44
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 02:04
Posty: 2
Post 
W jaki sposob wczytac nowy seftware do hp photosmart 735?


sobota, 11 czerwca 2005, 02:06
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 15 listopada 2005, 01:07
Posty: 5
Post 
moge naprawic ten aparat za rozsadna cene. pozdrawiam ski@vp.pl


czwartek, 17 listopada 2005, 17:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL