Teraz jest piątek, 22 czerwca 2018, 12:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 hp435 
Autor Wiadomość
Post hp435
Jak aparatem hp 435 robić dobre zdjęcia w pomieszczeniach bez lampy.


środa, 2 czerwca 2004, 09:38
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
a tak zapytam a ma on wogole ustawienia manualne? :O
Jak nie, to i tak jest metoda, ale odpowiedz...

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


środa, 2 czerwca 2004, 11:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 2 czerwca 2004, 09:33
Posty: 2
Post 
Ma ustawienia manualne.


środa, 2 czerwca 2004, 18:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
musisz ustawic dlugi czas naswietlania np 15.sek i pstrykac ze statywu. Iso ustawia sie jak najmniejsze bo na duzym jest ziarno.
Problem w tym, że HP 435 w specyfikacji ma czas max 4 sek, a to deko za mało do dobrych zdjęć nocnych. Musisz niestety zwiększać iso w razie potrzeby...
Ale HP często mają ukryte ustawienia w menu serwisowym, może tam sie da ustawić większe czasy. Menu serwisowe np. w HP 620 uruchamiało się podczas włączania aparatu trzymając chyba gwiazdkę i migawkę wciśniętą do połowy. Pokombinuj z tym.

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


środa, 2 czerwca 2004, 20:32
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Ręczny balans bieli (którego HP chyba nie ma), minimalna czułość, dobry statyw. Ot, cała sztuka.


środa, 2 czerwca 2004, 20:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
moja ciocia ma hp 435. Ostatnio była w Gdyni na darze pomorza (taki jacht, jakby ktoś nie wiedział) i widziałem z tego foty. Tam nie można używać lampy, więc coś o tym wiem.
Ciężko jest, bo nie ma ręcznego balansu bieli, czas naświetlania mały, a najniższe iso to 100 (ale może wystarczyć). Generalnie fotki wyszły przyciemnione i to dość widocznie, na dodatek zawsze z jednej strony przez te okienka wpadało światło i aparat w ogóle głupiał. W jednym miejscu ciemno, a w drugim za jasno- mówiąc szczerze też próbowałem i nic z tego, jetstem zbytnim amatorem, żebym sobie poradził.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 2 czerwca 2004, 21:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL