Teraz jest środa, 12 sierpnia 2020, 09:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 HP m307 - fatalna jakość czy zdjęcia "ruszone"??? 
Autor Wiadomość
Post czas otwarcia przesłony POWYŻEJ 1 sekundy???/
jak uzyskac w kompakcie czas otwarcia przesłony powyżej 1 sekundy?
jaki tryb trzeba ustawić?? bo ręcznie nie potrafie tego zmienić, nie mam takiej funkcji.
dopiero teraz czytając dokładnie parametry zauważyłem że mogę mieć takie czasy otwarcia, powyżej 1 sekundy. a dałoby się zrobić zdjęcie np. gwiaździstemu niebu??tylko jak to zrobic takim automatem??
pozdrawaim serdecznie. kurczę, im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej mam pytań...


niedziela, 24 października 2004, 20:15
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1320
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Pierwsze zdjęcie takie zwykłe, drugie ładne, tylko nieostre :wink:

Właśnie dlatego nie kupiłem Olympusa C-310- bo niczego nie można ustawić. W tym tkwi problem, że aparat sam ustawi taką migawkę, jeśli uzna to za stosowne. Trzeba zadbać o brak oświetlenia.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 24 października 2004, 20:28
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: czas otwarcia przesłony POWYŻEJ 1 sekundy???/
Rafał napisał(a):
jak uzyskac w kompakcie czas otwarcia przesłony powyżej 1 sekundy?
jaki tryb trzeba ustawić?? bo ręcznie nie potrafie tego zmienić, nie mam takiej funkcji.
dopiero teraz czytając dokładnie parametry zauważyłem że mogę mieć takie czasy otwarcia, powyżej 1 sekundy. a dałoby się zrobić zdjęcie np. gwiaździstemu niebu??tylko jak to zrobic takim automatem??
pozdrawaim serdecznie. kurczę, im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej mam pytań...


Napisz może jaki to aparat. Bo jeśli nie masz manuala lub trybów półmanualnych, to tego nie zrobisz.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 24 października 2004, 20:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:39
Posty: 57
Lokalizacja: Żary
Post 
Jesli chodzi o zdjecia nocne to powiem tak jak sie to robi w hp 433. Wylaczasz lampe,aparat na statywie albo na czyms zeby sie nie trzesl i pstrykasz fotke. Wszystko oczywiscie ustawia sie automatycznie :/


niedziela, 24 października 2004, 21:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1320
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Vendeur- jest na początku topicu- HP M307.

Zrobić się da, tak jak opisał witekb, ale sporo zabawy z tym jest.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 24 października 2004, 21:08
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
witekb napisał(a):
Jesli chodzi o zdjecia nocne to powiem tak jak sie to robi w hp 433. Wylaczasz lampe,aparat na statywie albo na czyms zeby sie nie trzesl i pstrykasz fotke. Wszystko oczywiscie ustawia sie automatycznie :/


Chętnie zobaczę fotkę wykonaną według tej receptury.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 24 października 2004, 21:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:39
Posty: 57
Lokalizacja: Żary
Post 
Vendeur napisał(a):
witekb napisał(a):
Jesli chodzi o zdjecia nocne to powiem tak jak sie to robi w hp 433. Wylaczasz lampe,aparat na statywie albo na czyms zeby sie nie trzesl i pstrykasz fotke. Wszystko oczywiscie ustawia sie automatycznie :/


Chętnie zobaczę fotkę wykonaną według tej receptury.


Jesli chodzi o fotki nocne z photosmarta 433 to roznie to bywa czasem sa baaaardzo zaszumione i hot pixele. Ale jak znajde jakies na plytce to wrzuce


niedziela, 24 października 2004, 21:25
Zobacz profil
Post jakie opinie??
hej!
kurczę, aleście się rozpisali... fajnie, bo mam sporo nowych wiadomości i się uczę, ale nie za bardzo znalazłem opinie na temat zdjęć. "jedno zwykłe a drugie fajne ale nieostre"
OK, tyle, że dalej nie wiem, czy to moja wina, czy aparat taki słaby. może wezmę statyw jakiś, cyknę co i wtedy ocenię.
na razie to mi wygląda większość moich zdjęć na nieostre, bo robione "z ręki". zbytnio mi tam nie zależy na jakichś cudach - niewidach, bo gdybym takowe chciał, to kupiłbym od razu inny aparat. chodzi mi po prostu o prostą maszynkę do cykania fotek np. na imprezach.
i własnie tu tkwi problem. zdjęcia wychodzą fajne, gdy będę wpierw przez 5 minut ustawiał tryby, a tu na różnych imprezach i spotkaniach rodzinnych nie mam na to czasu, trzeba trzaskać fotki jak leci. wtedy dopiero wychodzą "zalety" tego hapeka. patrzę w kompa i nie poznaję twarzy, bo większośc mało ostra. wygląda to tak, jakby aparat samodzielnie "zamazywał" krawędzie. widziałem dziś fotki sąsiadów i kolegów /zwyczajne aparaciki cyfrowe, żadnych cudów/ - o niebo lepsze od moich! a robione też totalną automatyką.
spróbuję zrobić to nocne.
powodzenia i pozdrawaim!


niedziela, 24 października 2004, 22:29
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:39
Posty: 57
Lokalizacja: Żary
Post Re: jakie opinie??
Rafał napisał(a):
hej!
kurczę, aleście się rozpisali... fajnie, bo mam sporo nowych wiadomości i się uczę, ale nie za bardzo znalazłem opinie na temat zdjęć. "jedno zwykłe a drugie fajne ale nieostre"
OK, tyle, że dalej nie wiem, czy to moja wina, czy aparat taki słaby. może wezmę statyw jakiś, cyknę co i wtedy ocenię.
na razie to mi wygląda większość moich zdjęć na nieostre, bo robione "z ręki". zbytnio mi tam nie zależy na jakichś cudach - niewidach, bo gdybym takowe chciał, to kupiłbym od razu inny aparat. chodzi mi po prostu o prostą maszynkę do cykania fotek np. na imprezach.
i własnie tu tkwi problem. zdjęcia wychodzą fajne, gdy będę wpierw przez 5 minut ustawiał tryby, a tu na różnych imprezach i spotkaniach rodzinnych nie mam na to czasu, trzeba trzaskać fotki jak leci. wtedy dopiero wychodzą "zalety" tego hapeka. patrzę w kompa i nie poznaję twarzy, bo większośc mało ostra. wygląda to tak, jakby aparat samodzielnie "zamazywał" krawędzie. widziałem dziś fotki sąsiadów i kolegów /zwyczajne aparaciki cyfrowe, żadnych cudów/ - o niebo lepsze od moich! a robione też totalną automatyką.
spróbuję zrobić to nocne.
powodzenia i pozdrawaim!

Ja posiadam photosmart 433 jesli sie nie myle to Twoj model jest nastepca mojego (nie jestem tego pewny) ale u mnie z ostroscia tez za dobrze nie jest, mysle,ze to raczej wina optyki bo robilem tez zdjecia ze statywu i raczej lepiej nie bylo ale moze warto sprobowac. A co do automatow to wszystko zalezy od aparatu, bo np. Canony z serii IXUS tez sa automatami a zdjecia robia duzo lepsze niz moje hp ale zycze powodzenia i dobrych fotek :)


poniedziałek, 25 października 2004, 20:28
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:39
Posty: 57
Lokalizacja: Żary
Post 
Obrazek
Jak obiecalem tak robie. Zdjecie robione w nocy aparatem hp photosmart 433


niedziela, 31 października 2004, 16:48
Zobacz profil
Post fajne nocne zdjęcie
mój hp m307 takich nie robi. to tylko wyłączyc flesz? tam jest niby tryb "zdjęcia nocne" ale wtedy zawsze się włącza lampa.
poćwicze moim.
pozdrawiam.


wtorek, 2 listopada 2004, 19:13
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ile kosztuje ten aparat? Bo zdjęcie to niestety tragedia.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 2 listopada 2004, 19:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1320
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Poniżej 500zł.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 2 listopada 2004, 19:58
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
superbike2001 napisał(a):
Poniżej 500zł.


Za 500 zł można zrobić lepszą...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 2 listopada 2004, 20:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 18:39
Posty: 57
Lokalizacja: Żary
Post 
Coz by tu powiedziec, ten aparat dostalem w prezencie ale gdybym mial okazje to pewnie zakupilbym Canona A60. Moj HP 433 stoi teraz na allegro za jakies 300 złotych. Wystarczy wylaczyc flesza zeby otrzymac dluzszy czas naswietlania.

_________________
Język angielski


piątek, 5 listopada 2004, 15:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL