Teraz jest wtorek, 13 listopada 2018, 00:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Jaki kupić aparat?HELP 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 7 sierpnia 2005, 14:41
Posty: 4
Lokalizacja: z domQ ;)
Post Jaki kupić aparat?HELP
Chcę kupić jakiś tani aparat. Chodzi o robienie zdjęć np. imprezach itp.(dla upamiętnienia niektórych chwil;p), więc nie wymagam dużo i nie chcę też dużo w to inwestować. Wiem, że aparaty z HP nie sa najlepszej jakości, jednak cena kusi... Mam możliwość kupienia HP photosmart M407 z ładowarką, torbą i SD 256 za 599 zł (lub HP photosmart M407 z kartą SD 512 tez za 599). Albo ewentualnie HP 433 za 270 złotych. (SD bym sobie sama dokupiła). No i nie wiem czy mam sie decydować na któryś z tych aparatów, czy moze za taką cenę kupię coś innego - moze lepszego...
No i mam jeszcze jedno pytanie. Jaka jest maksymalna pamięć tych aparatów? Wie ktoś może? Bardzo zależy mi na tym, zeby to wiedzieć. Znajomy mi powiedział ze wchodzi do nich nawet SD 1GB ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć... Moze wy mi coś doradzicie:)
Z góry dziekuje i pozdrawiam:):):)

_________________
YYeeeaaaahhh!!!!


niedziela, 7 sierpnia 2005, 15:30
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 18:59
Posty: 58
Lokalizacja: Kraków
Post 
NIKON 4100 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59120601

OLYMPUS C-480- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59200984

Tu masz aparaty godne uwagi w podanej cenie...
Co do kart to już są chyba nawet 2GB SD
a niebawem 4GB- http://swiatobrazu.pl/index.php?s=11685
Tu masz 1GB- http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1

HP robi dobre drukarki nie aparaty... nie kupuj. 8)

Ps. Jeśli nie musi być nowy to mam do sprzedania olympusa C-300, szczegóły w dziale giełda... przykładowe foto z tego olka w mojej galerii


Ostatnio edytowano niedziela, 7 sierpnia 2005, 17:08 przez siwyyy77, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 7 sierpnia 2005, 16:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
siwyyy77 święte słowa !

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


niedziela, 7 sierpnia 2005, 16:41
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 7 sierpnia 2005, 14:41
Posty: 4
Lokalizacja: z domQ ;)
Post 
chodziło mi o to jaka wielkość sd wchodzi do tych aparatów o których napisałam.

_________________
YYeeeaaaahhh!!!!


niedziela, 7 sierpnia 2005, 16:47
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 18:59
Posty: 58
Lokalizacja: Kraków
Post 
Karta o pojemności 16MB danego typu(SD, CF, SM xD) jest takiej samej wielkości(gabaryty) jak karta 1GB(tego samego typu)...

czyli jak masz aparat na karty SD to wejdzie 16MB jak i 2GB


niedziela, 7 sierpnia 2005, 17:11
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 7 sierpnia 2005, 14:41
Posty: 4
Lokalizacja: z domQ ;)
Post 
no ale jest coś takiego ze maxymalna pamięć aparatu to np. 256gb :/ Do aparatu wchodzą karty SD - jego pamiec wewnetrzna to np. 32 mb a maxymalna pamiec aparatu to 256mb... wiec ja już sama nie wiem... :/ Czy ktoś mi to moze wyłtumaczyć?? O co w tym chodzi????

_________________
YYeeeaaaahhh!!!!


niedziela, 7 sierpnia 2005, 18:19
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 18:59
Posty: 58
Lokalizacja: Kraków
Post 
Aparat ma pamięc wew. lub nie i jest ona const.
A pamięć wew. jest wymienna, wytłumaczę Ci jak blondynie :lol:
Np. portwela wejdzie Ci tylko jeden banknot, no i może to być 10zł lub 200zł... w pierwszym wypadku kupisz sobie x bułek a w drugim x*20 bułek 8)

Czyli liczba złotówek, którą będziesz mieć w portwelu jest zależna od najwyższego nominału banknotu...

Powinnaś załapać :wink:


niedziela, 7 sierpnia 2005, 19:23
Zobacz profil
Post 
Z tymi kartami to chodzi o to że takie sprzęty jak np HP moga nie współpracować normalnie z kartami SD o pojemności większej niż 256 MB... I tak jest napisane w instrukcji, ale w praktyce nie ma pewnie żadnych problemów z 512 MB lub więcej... HP sobie odpuść od razu. Olympusa też bym chyba nie łyknął bo ma sporo droższe karty pamięci, które staosuje jedynie Olek i Fuji... Wybrałbym na Twoim miejscu cos na SD- Canon lub Nikon... Jednak w cenie do 600 zł zostaje tylko Canon A400 bo Nikoś 4100 w sklepach raczej nie schodzi poniżej 670 zł, a wcale nie jest lepszy od A400- wręcz przeciwnie :-)


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 14:08
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 23:04
Posty: 88
Lokalizacja: Wejherowo
Post 
HP 507 ,super aparacik:d sam mam,robi swietne zdjecie, i jak ktos na http://www.swiatobrazu.pl napisal, nie aparat robi zdjecia tylko czlowiek:)):):)

_________________
EOS


poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 15:49
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2004, 11:42
Posty: 35
Lokalizacja: Rumia
Post 
siwyyy77 napisał(a):

czyli jak masz aparat na karty SD to wejdzie 16MB jak i 2GB


Nie można tego w ten sposób uogólniać. Aparat ma zawsze jakąś granicę obsługi wielkości karty (najlepiej zajrzeć do instrukcji)
Czasem wychodzi nowy soft do aparatu, który dopiero podwyższa tą granicę.

_________________
Pozdrawiam.
Viedor.

MINOLTA Z3


poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 17:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL