Teraz jest poniedziałek, 25 czerwca 2018, 10:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 a jak robic hp 735 zdjecia czarno biale lub w sepi? 
Autor Wiadomość
Post a jak robic hp 735 zdjecia czarno biale lub w sepi?
czy on w ogole ma taka funkcje???

ps,ja juz swoj tez raz serwisowalam


wtorek, 13 stycznia 2004, 18:54

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Nie lepiej robić to na komputerze? Efekt lepszy, przede wszystkim lepiej sterowalny. Każdy program graficzny (no może poza Paintem) to potrafi. Z czernią i bielą uważaj, bo mogą być problemy z odbitkami w gorszych fotolabach (np. będą czarno-zielonkawe). Sepia jest pewniejsza pod tym względem (odbitki są zwykle robione na papierze kolorowym).
PS. Możesz się dopisać do tematu Anda o awariach sprzętu (jest przyklejony). Myślę, że to dobra inicjatywa.


wtorek, 13 stycznia 2004, 22:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post Wejdź w menu !!
W menu aparatu !! :lol:

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


wtorek, 27 kwietnia 2004, 18:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Jak szybko zamienic w PS kolory na sepia? Szukalem wszedzie i nie natknalem sie niestety... Gdzie to jest?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


niedziela, 26 września 2004, 21:27
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano środa, 26 stycznia 2005, 22:14 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 26 września 2004, 21:50
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
Najlepiej zrób normalne, tj. kolorowe, a potem sobie zmień kolorki na BW, albo sepię w jakimś programie graficznym. Nawet najprostrzy, darmowy programik ma takie opcje. Nie mówiąc tu już o Photoshopach, itp. Zazwyczaj zmiana kolorystyki zdjęcia, itp. sprowadza się do kilku kilknięć myszką :).

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


niedziela, 26 września 2004, 22:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
baklo napisał(a):
Najlepiej zrób normalne, tj. kolorowe, a potem sobie zmień kolorki na BW, albo sepię w jakimś programie graficznym. Nawet najprostrzy, darmowy programik ma takie opcje. Nie mówiąc tu już o Photoshopach, itp. Zazwyczaj zmiana kolorystyki zdjęcia, itp. sprowadza się do kilku kilknięć myszką :).

No to ja wiem... chodzilo mi o to GDZIE w PS-ie?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


niedziela, 26 września 2004, 22:23
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
Gdzie to się w PS robi, to nie wiem, bo nie korzystam. Sugeruję użyć po prostu klafisz F1 w programie i wpisać "Sepia" w pole szukaj. Na bank pomoc podpowie Ci, gdzie szukać tej opcji. Możesz również przeszukać po prostu wszystkie menu - na pewno znajdziesz. Sugeruję skupić się na czymś w stylu "Efekty" lub "Filtry" :).

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


niedziela, 26 września 2004, 22:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
baklo napisał(a):
Gdzie to się w PS robi, to nie wiem, bo nie korzystam. Sugeruję użyć po prostu klafisz F1 w programie i wpisać "Sepia" w pole szukaj. Na bank pomoc podpowie Ci, gdzie szukać tej opcji.

Spóźniłeś się... robilem - i nic

baklo napisał(a):
Możesz również przeszukać po prostu wszystkie menu - na pewno znajdziesz.

Rowniez... :evil:

Kto wie jak to w PS zrobic?!

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


niedziela, 26 września 2004, 22:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano środa, 26 stycznia 2005, 22:15 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 26 września 2004, 23:04
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 26 września 2004, 08:39
Posty: 54
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
witam !

najprosciej to chyba bedzie wcisnac na otwartym zdjatku w Ps klawisze
CTRL + U i wszystkie suwaki ustawic na 0 lub na innych pozycjach do wyboru do koloru z tym ze nalezy pamietac zeby zaznaczy po prawej stronie w dolnym rogu opcje : COLORIZE gdyz wtedy dopiero bedzie widoczny podglad na zdjeciu wraz ze zmiana kolorow

Pozdro 4ALL

_________________
Canon G5 + 256 CF (King),tuleja,UV (King),DCR-250 (Rayx),Velbon CX-560,potrzebuje tylko torby :D
Cullmann Bag - do sprzedania torba na cyfraka ;), fotki tutaj!


niedziela, 26 września 2004, 23:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
@shadoow - przeczytaj jeszcze raz ten topik - jest napisane.


Sprawdzam czy nie ma latwiejszego sposobu.... ciiiiii :lol:

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


niedziela, 26 września 2004, 23:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL