Teraz jest piątek, 21 września 2018, 16:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Niemożliwe ??? 
Autor Wiadomość
Post Niemożliwe ???
Problem może wyda się błahy i głupi, ale... istnieje. Kupiłem 7000 i pomny ostrzeżeń o brudach dostających się do wnętrza - zamówiłem od razu tuleję z filtrem (cały zestaw ochronny z TIPa). No i jest coś dziwnego - tulei nie da się wkręcić do aparatu... To sie podobno nie zdarza, ale - zdarzyło sie. Ciekaw jestem, czy ktoś miał podobny problem i czy możliwe jest, aby wina była po stronie aparatu (gwintu w obiektywie) ? Tylko proszę, nie rozśmieszajcie mnie stwierdzeniami typu "wkręcasz nie z tej strony) :wink:


czwartek, 14 października 2004, 10:13

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 10:14
Posty: 120
Lokalizacja: Lublin
Post 
A jakiej firmy ta tulejka??

_________________
Fuji s7000 + 512 CF + 16 XD + Lensring 55 + torba Natural + UV Hama + 8x2300 + ładowarka MW9168GS


czwartek, 14 października 2004, 12:24
Zobacz profil
Post 
chyba King. W informacji o zestawie nie pisze. Na tulejce jest tylko napis:
"for Fuji adapter, made in Japan"


czwartek, 14 października 2004, 14:46
Post 
A polecałem Lensring 55 nie było by tych problemów :twisted:
Tak to jest jak sie nie słucha bardziej doświadczonych.


Jaki koń jest każdy widzi.


czwartek, 14 października 2004, 15:17
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ale głupoty piszecie... NIEMOŻLIWE, aby tulejka nie pasowała do przeznaczonego modelu. Nie wierzę. Widziałem już kilka takich tulej i wszystkie były IDEALNE. Tym bardziej, że na innych forach nie słyszałem o podobnych problemach.

Uważam, że musiałeś otrzymać albo tuleję od innego modelu, albo jaką śwadliwą. Wymień ją i tyle.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 16:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 00:06
Posty: 163
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Mam Kinga i wkręcił się bez problemu. Idealnie! Może zareklamuj u sprzedawcy?


czwartek, 14 października 2004, 19:25
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Marek358 napisał(a):
Mam Kinga i wkręcił się bez problemu. Idealnie! Może zareklamuj u sprzedawcy?


No właśnie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 19:42
Zobacz profil
Post 
Oczywiście, że zareklamowałem. Dziś dostałem drugi egzemplarz - efekt ten sam. Wydawało mi się, że TIP to sprawdzony sprzedawca (tak wywnioskowałem z forum), zestaw, jak piszą, jest dla Fuji 7000 (i innych modeli Fuji), to samo powiedziała Pani w TIPie. Jestem załamany, bo... wszystko wskazuje na aparat, dokładniej gwint w obiektywie. Mam rację ?


czwartek, 14 października 2004, 21:07
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
cyklop napisał(a):
Oczywiście, że zareklamowałem. Dziś dostałem drugi egzemplarz - efekt ten sam. Wydawało mi się, że TIP to sprawdzony sprzedawca (tak wywnioskowałem z forum), zestaw, jak piszą, jest dla Fuji 7000 (i innych modeli Fuji), to samo powiedziała Pani w TIPie. Jestem załamany, bo... wszystko wskazuje na aparat, dokładniej gwint w obiektywie. Mam rację ?


Bardzo dziwne... Na czym polega to "niedopasowanie"?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 21:29
Zobacz profil
Post 
tulejki po prostu nie da się wkręcić , jakby gwinty do siebie nie pasowały. Po wielu próbach zdarza się, że wchodzi z jednej strony, czyli krzywo. Z drogiej - filtr UV nakręca się bez problemu.


piątek, 15 października 2004, 07:36
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 00:06
Posty: 163
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jedyna rada to serwis lub sprawdzenie tej tulejki z innym aparatem. Ale podejrzewam, że coś jest nie tak z gwintem w Twoim aparacie.


piątek, 15 października 2004, 15:21
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 15:35
Posty: 37
Lokalizacja: Sanok
Post gwint
Tak. Ja też uważam, że problem tkwi w wadliwym gwincie w APARACIE


piątek, 15 października 2004, 17:04
Zobacz profil
Post 
Uprzejmie informuję, że niemożliwe (m.in. wg szanownego Vendeura) jednak bywa możliwe. Dziś otrzymałem nowy aparat - tulejka pasuje jak ulał :D Jednak gwint w aparacie był be...


czwartek, 28 października 2004, 12:16
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
no niezle.
pierwszy raz slysze, zeby gwint pod filtr byl w jakims modelu schrzaniony...
niezly bajer :wink:

_________________
remanent...


czwartek, 28 października 2004, 13:08
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
cyklop napisał(a):
Uprzejmie informuję, że niemożliwe (m.in. wg szanownego Vendeura) jednak bywa możliwe. Dziś otrzymałem nowy aparat - tulejka pasuje jak ulał :D Jednak gwint w aparacie był be...


Mylisz się. Ja napisałem, że niemożliwe, aby tulejka nie pasowała i to prawda - PASUJE. To nie była jej wina, tylko aparatu.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 28 października 2004, 14:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL