Teraz jest piątek, 25 maja 2018, 04:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 s5500 - dwie sprawy: luz na obiektywie, web camera 
Autor Wiadomość
Post s5500 - dwie sprawy: luz na obiektywie, web camera
Witam, jestem świeżo upieczonym cyfrowym fotoamatorem.
Na forum też jestem pierwszy raz. Oto moje bolączki.

Pierwsza
Trochę mnie martwi i denerwuje luz na obiektywie (po włączeniu aparatu i wysunięciu się obiektywu). Wahania dochodzą do 1mm!
Ten luz nawet słychać przy delikatnym "potrząchiwaniu" aparatem.
Proszę użytkowników s5500 o wypowiedzenie się jak jest w ich egzemplarzach.

Druga
Chciałbym użyć funkcji " web camera" ale Windows nie może znaleść sterowników na płycie dołączonej do aparatu :( .
Ktoś używał tego?

Pozdrawiam
Raval


sobota, 20 listopada 2004, 12:18
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Taki luz w obiektywie to normalna sprawa we wszystkich UZ na rynku i się nim nie przejmuj.

Odnośnie funkcji kamery, to nie warto marnować aparatu do takich celów.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 20 listopada 2004, 14:03
Zobacz profil
Post 
... nie marnować ? He he. Jasne że szkoda ... ale wiesz, jak już jest taka funkcja to chciałbym ją choćby wypróbować :mrgreen:


sobota, 20 listopada 2004, 16:30
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Raval napisał(a):
Chciałbym użyć funkcji " web camera" ale Windows nie może znaleść sterowników na płycie dołączonej do aparatu


Raval napisał(a):
jak już jest taka funkcja to chciałbym ją choćby wypróbować


Ty chcesz, ale producent już nie....

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


sobota, 20 listopada 2004, 19:01
Zobacz profil
Post 
Jesli zainstalowales program z Cd od producenta to przestaw w menu aparatu typ polaczenia na PC-CAM i podlacz aparat do kompa. Reszta powinna sie stac automagicznie - przynajmniej u mnie w s5000 tak jest.


sobota, 20 listopada 2004, 21:26
Post 
U mnie s5500 tez nie dziala jako camweb.system wola o sterwniki,a na plycie ich niema.Mimo ze w opcjach aparatu zmieniam na polączenie z Pc jako camweb.
aparat mam od 2dni i tez go testuje,milo mi ze jest nas coraz wiecej,bo aparat jest Diabelsko Zajeb................ :evil:


czwartek, 6 stycznia 2005, 16:22
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL