Teraz jest sobota, 26 maja 2018, 06:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 odchylany wyświetlacz w s5000 
Autor Wiadomość
Post odchylany wyświetlacz w s5000
Mam Fuji S5000 i odchylany wyświetlacz. Wymaga to troche odwagi i wiąże się z utratą gwarancji ale co tam raz kozie śmierć. Zrobiłem to sam - rozebrałem aparat wymątowałem wyświetlacz, w jego miejsce wyciąłem zaślepką z plastiku i wkleiłem a sam wyświetlacz zamontowałem na specjalnym zawiasie od szafy, wyprowadziłem kable z aparatu do zasilania wyświetlacza i działa. MAM ODCHYLANY WYŚWIETLACZ. Z czasem zmienię go na większy.


środa, 2 lutego 2005, 13:45
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Se mózg wymątuj i na zawiasach od szafy zamontuj! Tylko możesz mieć problem zze znalezieniem tak malych zawiasów...

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


środa, 2 lutego 2005, 13:57
Zobacz profil
Post 
Aleś tekst wymyślił, a wyświetlacz na zawiasie działa i już, może jeszcze troche wieśniacko wygląda bo kable na wieszku i wyświetlacz bez obudowy ale jeszcze system dopracuje i będzie git. Jak bym miał czym zrobić zdjęcie tego aparatu to bym przesłał ale obecnie nie da rady do nie mam drugiego. Trochę ryzyko że coś można zwalić ale mi się udało a gwarancja już i tak się skończyła.


środa, 2 lutego 2005, 14:17
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Drągal napisał(a):
a wyświetlacz na zawiasie działa i już, może jeszcze troche wieśniacko wygląda

Zaręczam Ci, że z mózgiem na wierzchu będziesz wyglądał mniej wieśniacko niż Twój aparat.

A w ogóle, to nowy Adam Słodowy nam się objawił! ;-)

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


środa, 2 lutego 2005, 17:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Drągal Jednak bardzo bym prosil o jakas fotke... moze kumpel ma drugi aparat? Chociaz z komorki VGA by starczylo.. jestem ciekawy Twojego patentu 8)

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


środa, 2 lutego 2005, 17:44
Zobacz profil
Post 
No właśnie żeadem a moich znajomych nie ma cyfraka ani komóry z foto ale myślę jeszcze :idea: nad uchylnym obiektywem na światłowodzie :!: , jak go wykonam to zrobię zdjęcie mojemu stuningowanemu Finepixowi, szczegóły techniczne w teorii mam już opracowane, światłowód w domu już leży - jeszcze troche cierpliwości.


czwartek, 3 lutego 2005, 10:07

Dołączył: czwartek, 18 listopada 2004, 17:33
Posty: 141
Post 
uchylny obiektyw .... ja pie***** ...co za czub :mrgreen: :mrgreen:

drągal, żeby zrobić aparatem zdjęcie jego tyłu, potrzebne są Ci dwa lustra - ustawiasz je pod kątem i gotowe ...ale zapewne luster też nie masz w domu ....i nikt w okolicy też nie ma. Co za tragedia, taki patent nie ujrzy światła dziennego :cry:


czwartek, 3 lutego 2005, 10:49
Zobacz profil
Post 
Trzeba być twórczym i wymyślać coś nowego, przełamywć bariery technologiczne - a ja to właśnie robię i nie stosuje jakiś wieśniackich i prostackich metod. :!:


czwartek, 3 lutego 2005, 11:40
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Drągal napisał(a):
a wyświetlacz na zawiasie działa i już, może jeszcze troche wieśniacko wygląda

Drągal napisał(a):
a ja to właśnie robię i nie stosuje jakiś wieśniackich i prostackich metod. :!:


No widzisz, stosujesz super hiper postępowe metody a sprzęt wygląda coraz bardziej wieśniacko!
Proponuję kolejne ulepszenie: szperacz od ursusa c330 zamiast standardowej słabiutkiej lampy błyskowej.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 3 lutego 2005, 12:22
Zobacz profil
Post 
Wyglądał wieśniacko bo to prototyp, wersja ostateczna będzie git a poza tym ja mówiłem o sposobie dążenia do celu a nie o produkcie w wyniku którego on powstał. Dzisiaj dopracowuje wyświetlacz - zakładam większy :idea: a poza tym pracuje nad lampą zewnętrzną do s5500.


czwartek, 3 lutego 2005, 12:40

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 11:10
Posty: 29
Lokalizacja: Gorzow Wlkp
Post 
Popieram Drągal !!!!
mam nadzieje ze nie jest to tylko twoja fantazja a rzeczywisty patent.
Kszychu odpuśc sobie troche jesli facet dorobi zewnętrzna lampę do Fuji to ekstra. W końcu to tworcze myslenie bardzo mi sie to podoba i to jego sprawa. A twoje komentarze moze troche smieszne ale przedewszystkim prostackie i nie na miejscu.
Drągal POWODZENIA


czwartek, 3 lutego 2005, 13:54
Zobacz profil
Post 
Dzieki za słowa uznania i poprcie :D


czwartek, 3 lutego 2005, 14:04
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
:shock: Czy debilizm jest zaraźliwy?..

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 3 lutego 2005, 14:05
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 11:10
Posty: 29
Lokalizacja: Gorzow Wlkp
Post 
Kszychu to bylo nie namiejscu skoro tylko takie pozostaja Ci tylko takie argumenty to szkoda z tobą gadać.


czwartek, 3 lutego 2005, 15:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Leoman napisał(a):
Kszychu to bylo nie namiejscu

Wziąłeś to do siebie? O, to przepraszam :)
Leoman napisał(a):
skoro tylko takie pozostaja Ci tylko takie argumenty

Niestety argument zawiasu od szafy i uchylnego wyświetlacza w S5000 oraz światłowodu w roli obiektywu trudno odeprzeć, zwłaszcza, że nie ma zdjęcia tego cuda techniki garażowej.
Leoman napisał(a):
to szkoda z tobą gadać.

To nie gadaj! :lol:

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 3 lutego 2005, 15:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL