Teraz jest piątek, 21 września 2018, 16:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Statyw do S5500 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 17:51
Posty: 10
Lokalizacja: Chocianów
Post Statyw do S5500
Witam.moze moje pytanie jest banalne ale byc moze bedą jakieś ciekawe wskazówki.Czy do S5500 mozna podłaczyc statyw?jesli tak to jaki polecacie bo mam zamiar dokupic statyw.oczywiście cena tez bedzie odgrywala jakas role.ale nie najwieksza.Czym sie kierowac przy wyborze.
Pozdrawiam

_________________
FinePix S5500+xD-Picture Card 128MB+4xSanyo 2300AA


czwartek, 21 kwietnia 2005, 20:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Odwróć aparat dnem do góry - masz gwint na statyw? :twisted: :twisted:

Co do kierowania się , to raczej stabilnością :)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


czwartek, 21 kwietnia 2005, 21:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Po co Ci statyw, skoro nawet nie wiesz, czy można go podłączyć?!
Ale jeśli już bardzo potrzebujesz, to polecam jakiś taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48803824
Tylko taki nadaje się do S5500 ;-)


A poważnie. Zastanów się ile chcesz wydać, czy chcesz statyw stołowy, czy może zechcesz go czasem zabrać w plener. Generalnie najpopularniejsze są teraz Velbony serii 4 lub 6. Ja mam stary CX 440 (chyba już nieprodukowany), stosowałem go jeszcze w kliszakach. Jego największą zaletą (jak z resztą wszystkich statywów), jest to, że... nie trzymasz aparatu w drżących łapach.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


piątek, 22 kwietnia 2005, 11:00
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 29 kwietnia 2005, 12:36
Posty: 3
Lokalizacja: Kraków
Post 
To zależy ile masz kasy i do czego ci jest potrzebny.Ja kasy miałem mało to istatyw mi się czasami telepie(samowyzwalacz ratuje sprawę).Potrzebowałem takiego do 120cm ale nie dłuższego niż 40 po złożeniu(jeżdze na rowerze).I udało się.
Broń Boże nie kupuj w internecie(warto oglądnąć taki statyw wcześniej)-no chyba,że masz 1200 zeta(masz pewność ,że nie będzie się ruszał).


piątek, 29 kwietnia 2005, 12:46
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
tapczan napisał(a):
Potrzebowałem takiego do 120cm ale nie dłuższego niż 40 po złożeniu


Słabo. Ja mam 148/45.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 30 kwietnia 2005, 04:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL