Teraz jest środa, 23 maja 2018, 05:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 kupiłeś aparat Fuji martw sie sam - stanowisko fuji .pl 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 17:37
Posty: 7
Post kupiłeś aparat Fuji martw sie sam - stanowisko fuji .pl
tydzien temu kupilem aparat fine pix s 20 pro w media markt w gdansku za 1777 zl :D z zakupu bylem bardzo zadowolony gdyz wiedzialem ze ten aparat jest duzo drozszy , jednakze moje problemy zaczely sie gdy chcialem zrzucic fotki do komputera . okazalo sie ze dolaczona instrukcja niedosc ze jest niekompletna w stosunku do orginalnej to wprowadza w blad ,rowniez ten blad wystepuje w aktualnej wg fuji instrukcji na www , na moje zazalenia pracownik fuji polska odpowiedzial ze kompletna i wlasciwa instrukcja nie bedzie dostepna gdyz pisze sie je zanim nastapi sprzedarz aparatow ,jednym slowem swojego klijenta maja gleboko w d...., ewentualnie moga mi oddac pieniadze :?


piątek, 20 maja 2005, 21:59
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 09:06
Posty: 58
Post 
A już myślałem, że to coś naprawdę poważnego...


piątek, 20 maja 2005, 22:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
a co konkternie było nie tak?

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


piątek, 20 maja 2005, 22:32
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
[INFO: Odklejam temat!]

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 20 maja 2005, 22:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post Re: kupiłeś aparat Fuji martw sie sam - stanowisko fuji .pl
Zamiast wylewać żale, jak todają niekompletną instrukcję, napisałbyś o co chodzi i już prawdopodobnie miałbyś odpowiedź.
gandalf66 napisał(a):
ewentualnie moga mi oddac pieniadze :?

To źle??? Kupiłeś sprawny aparat, nie zepsuł Ci się, nie znasz tylko angielskiego i nie potrafisz odczytać instrukcji, a ta bezduszna firma oferuje Ci zwrot pieniędzy! Skandal!

BTW. Pamiętam jak kiedyś musiałem się naszukać (sam!) żeby zdobyć instrukcję (angielską!) do mojej kochanej Minolci 505 si... Ludzie teraz zbyt wygodne są.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


poniedziałek, 23 maja 2005, 11:24
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 28 kwietnia 2005, 12:41
Posty: 3
Post Re: kupiłeś aparat Fuji martw sie sam - stanowisko fuji .pl
kszychu napisał(a):
Zamiast wylewać żale, jak todają niekompletną instrukcję, napisałbyś o co chodzi i już prawdopodobnie miałbyś odpowiedź.
gandalf66 napisał(a):
ewentualnie moga mi oddac pieniadze :?

To źle??? Kupiłeś sprawny aparat, nie zepsuł Ci się, nie znasz tylko angielskiego i nie potrafisz odczytać instrukcji, a ta bezduszna firma oferuje Ci zwrot pieniędzy! Skandal!

BTW. Pamiętam jak kiedyś musiałem się naszukać (sam!) żeby zdobyć instrukcję (angielską!) do mojej kochanej Minolci 505 si... Ludzie teraz zbyt wygodne są.


Jak czytam takie komentarze to mnie krew zalewa. Fuji odwaliło kawał chamstwa i tyle. Oczywiście jak sprowadzasz sobie aparat zza granicy to tam
może nie być polskiej instrukcji. W apaparacie sprzedawanym w Polsce ma być i to poprawna!! A Twoje wspomnienia nikogo nie obchodzą.


poniedziałek, 23 maja 2005, 16:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post Re: kupiłeś aparat Fuji martw sie sam - stanowisko fuji .pl
sneer napisał(a):
Jak czytam takie komentarze to mnie krew zalewa.

No to nie czytaj.
sneer napisał(a):
Fuji odwaliło kawał chamstwa i tyle. Oczywiście jak sprowadzasz sobie aparat zza granicy to tam
może nie być polskiej instrukcji. W apaparacie sprzedawanym w Polsce ma być i to poprawna!!

A jeśli nie ma, masz prawo zwrócić sprzęt, a oni zwrócą Ci kasę, co też zaproponowali! Doczytałeś do tego miejsca, czy może byłeś już krwią zalany?
sneer napisał(a):
A Twoje wspomnienia nikogo nie obchodzą.

A to z kolei mnie nic nie obchodzi! :lol:

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


poniedziałek, 23 maja 2005, 17:10
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 17:56
Posty: 67
Lokalizacja: Beskid Sšdecki
Post 
a ja mam na to wszystko taką odpowiedź: kupiłeś podobno naprawdę tanio nowy aparat, masz gwarancję, działa, sprzedawca jest z tego co widzę chętny do przyjmowania reklamacji (jakie by nie były usterki czy nawet nie usterki) to sie człowieku ciesz!!! jak czegoś nie wiesz, czegoś, czego nie ma w instrukcji to np. popytaj na tym forum lub na innych, ludzie też mają taki sprzęt i jakoś sobie radzą, ale uprzednio podaj np. link do tego tematu coby nie wzięli cię za całkowitego lamera któremu nie chce się nawet instrukcji otworzyć (to będzie jakby wytłumaczenie dlaczego pytasz o niby oczywiste wg coniektórych ludzi rzeczy) i bedziesz po niedługim czasie naprawdę zorientowany w temacie który cię nutruje. Od tego są różne forum gdzie ludzie dzielą się z innymi swoimi radami, doświadczeniem, problemami, pomagają sobie. Trochę cierpliwości, spokoju, kijem Wisły nie zawrócisz, a masz chyba świadomość, że to Polska i tutaj trzeba często kombinować (począwszy od oryginalnych Levisów z lumpeksu :) po cyfrówkę z USA) aby mieć to, co mają normalnie ludzie w innych krajach. tak więc wkurzanie się na taki szczegół troche nie ma sensu. Mądrzej byś zrobił wpuszczając jeszcze do tego postu pytanie z czym tak właściwie masz konkretny problem co nie możesz sobie poradzić.
pozdrawiam.

_________________
Landscape Symphonies

Minolta Z10, SD 256 Kingston Elite Pro, 4x2300 + 4xSanyo 2500; UV,Skylight,Polar,Makro+2,Gitter 4x; Velbon DX-888 i... pudełko kartonowe od nowoœci :)


poniedziałek, 23 maja 2005, 19:14
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 17:37
Posty: 7
Post fine pix s 20 pro
witam
dawno nie zaglądałem na forum brak czasu, moj problem dla wiekszosci osob wydawac sie moze smieszny jednakze wynika z tego ze jest to moj pierwszy aparat cyfrowy wczesniej mialem tani automat w zwiazku z powyzszym twardo trzymalem sie instrukcji obslugi ktora mowi "po ukonczeniu tranmisji automatycznie otworzy sie okno programu do przegladania zdjec " z ta cenna wzkazowka walczylem trzy dni po trochu bez rezultatu w koncu z pomoca brata informatyka dowiedzialem sie ze po podlaczeniu aparatu pojawia sie dysk wymmienny w" moim komputerze " i moge recznie kopiowac zdjecia ostatecznie skorzystalem z aplikacji acdsee , chodzi mi tylko o podejscie fuji do swoich klijentow
pozdro
zamykam temat


poniedziałek, 23 maja 2005, 22:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post Re: fine pix s 20 pro
gandalf66 napisał(a):
twardo trzymalem sie instrukcji obslugi ktora mowi "po ukonczeniu tranmisji automatycznie otworzy sie okno programu do przegladania zdjec "

Czytając takie wypowiedzi dochodzę do wniosku, że moje problemy to naprawdę pryszcz w porównaniu z tymi, z którymi borykają się inni.
Totalna chamówa, co nie sneer?

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


wtorek, 24 maja 2005, 07:59
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 09:06
Posty: 58
Post 
Słuchaj gandalf: podejście fuji do swoich klientów jest dokładnie na miejscu. Uważam, że każda firma by tak zrobiła. Jest taka reklama: MediaMarkt nie dla... dokończ sobie sam.


wtorek, 24 maja 2005, 08:23
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 10:14
Posty: 120
Lokalizacja: Lublin
Post 
A maszs płytkę z orginalnym oprogramowaniem??

_________________
Fuji s7000 + 512 CF + 16 XD + Lensring 55 + torba Natural + UV Hama + 8x2300 + ładowarka MW9168GS


wtorek, 24 maja 2005, 09:43
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
gandalf66 napisał(a):
z ta cenna wzkazowka walczylem trzy dni po trochu bez rezultatu w koncu z pomoca brata informatyka dowiedzialem sie ze po podlaczeniu aparatu pojawia sie dysk wymmienny w" moim komputerze " i moge recznie kopiowac zdjecia


Nie no... To ja widzę, że Twoim problemem jest brak znajomości podstawowej obsługi komputera chyba... Skoro musiałeś się dowiadywać takich rzeczy i to od informatyka! To są podstawy.

A odnośnie instrukcji, to rzeczywiście chyba źle zformułowana ta kwestia. Powinno być, że po podłączeniu aparatu otworzy się okno, ale dzieje się to tylko w XP - i to prawda.


gandalf66 napisał(a):
zamykam temat


Jak to? :shock:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 24 maja 2005, 11:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Vendeur napisał(a):
gandalf66 napisał(a):
zamykam temat


Jak to? :shock:


A tak to. Rośnie Ci konkurencja! :lol:

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


wtorek, 24 maja 2005, 11:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
http://www.google.pl i napewno znajdziesz po polsku instrukcje

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


wtorek, 24 maja 2005, 15:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL