Teraz jest sobota, 22 września 2018, 19:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pytanie do użytkowników Fuji S7000 z kartą CF 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 09:47
Posty: 9
Post Pytanie do użytkowników Fuji S7000 z kartą CF
Mam kartę CF Pretec Cheetah 80x 512MB i standardową XD 16MB. Po naładowaniu akumulatorów GP 2400 mAh, wkładam je do aparatu i wyłączam go. Po upływie ok. 30 godzin /aparat nie jest w tym czasie włączany/ akumulatory są całkowicie rozładowane. Spotkaliście się już z czymś takim? Jaka może być przyczyna?


środa, 7 września 2005, 09:17
Zobacz profil
Post 
Gdzieś o tym czytałem. Karta chyba rozładowuje akumulatorki w tym czasie, jakimś cudem jest zasilana. Nie wiem dokładnie, nie chcę przekręcać. Poszukaj może o Fuji 602z, tam też był taki problem.

/EDIT
Już sobie przypomniałem. W 602 robili taki numer, że po wewnętrznej stronie zaślepki od komoriy bateryjek przerywali obwód zakładając na styk baterii kawałek izolacji jeżeli aparat nie był używany.


środa, 7 września 2005, 10:15

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 09:47
Posty: 9
Post 
Taki manewr napewno by pomógł, ale jest nieco kłopotliwy/jak wyjmowanie i wkładanie baterii/. Sądzę, że winna jest karta CF. Od 40h w aparacie jest CF EMTEC 128MB i akumulatory nadal sprawne. PRETEC widocznie jest bardzo "energożerny".


czwartek, 8 września 2005, 08:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
mikeghost napisał(a):
PRETEC widocznie jest bardzo "energożerny".

A może Twój egzemplarz ma jakieś wewnętrzne zwarcie? Jeśli masz możliwość sprawdź na innych kartach i ewentualnie reklamuj kartę.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 8 września 2005, 09:33
Zobacz profil
Post Re: Pytanie do użytkowników Fuji S7000 z kartą CF
mikeghost napisał(a):
Mam kartę CF Pretec Cheetah 80x 512MB i standardową XD 16MB. Po naładowaniu akumulatorów GP 2400 mAh, wkładam je do aparatu i wyłączam go. Po upływie ok. 30 godzin /aparat nie jest w tym czasie włączany/ akumulatory są całkowicie rozładowane. Spotkaliście się już z czymś takim? Jaka może być przyczyna?


Ave!

Tu masz odpowiedź:
http://www.dpreview.com/news/0401/04011201fujis7000recall.asp

Cześć tu Mysza.


czwartek, 8 września 2005, 22:59

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 09:47
Posty: 9
Post 
Dzięki Mysza.


piątek, 9 września 2005, 07:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 00:06
Posty: 163
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Ten problem pojawiał się w przypadku starszych wersji S7k przy zastosowaniu niektórych kart CF (np. Sandisk, o problemach z Pretecem nie słyszałem)

_________________
Fuji S7000, Olympus C50


piątek, 9 września 2005, 22:49
Zobacz profil

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 09:47
Posty: 9
Post 
Problem występuje w modelach z nr seryjnym wyższym niż 34L6....., produkowanych po 15.12.2003r. Serwis w Angli naprawia to za free, u nas za 300 PLN netto, ponadto pan z serwisu mówi, że nie honorują Euro gwarancji. Jeśli macie podobny problem to jakich kart CF używacie?


sobota, 10 września 2005, 09:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL