Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 04:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Fuji S5500 web cam - czy działa? 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 18 września 2005, 20:47
Posty: 2
Post Fuji S5500 web cam - czy działa?
Mam pytanko czy ktokolwiek używał fuji s5500 jako webcam jest opcja w aparacie , ja jednak nie mogę sobie z tym poradzić nie chce chodzić pod xpekiem cały czas nie moge załadować sterowników - taki wyskakuje komunikat do kamu, choć wszystko mam poinstalowane . Byłbym wdzięczny za pomoc
narka :D

_________________
IVO76


niedziela, 18 września 2005, 20:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Z łaski swojej użyj SZUKAJ!


niedziela, 18 września 2005, 23:52
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A możeby tak zakupić sobie kamerkę, zamiast niszczyć aparat...?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 19 września 2005, 01:46
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 20:53
Posty: 9
Post 
Witam!
Ja również chciałem użyć s5500 jako kamery web i także miałem problemy. Gdzieś czytałem, że "chodzi" tylko w XP-ku pod Messengerem ;-((.

I jeszcze do komentarzy typu " kup sobie ..., po co niszczyć ...". Czy naprawdę parę minut w trybie web zniszczy aparat? Tak - dla próby. Czemu od razu traktować wszystkich na poziomie ... debili. Po pierwsze: jeżeli kogoś stać na sprzęt za przeszło tysiąc to i zapewne stać na kamerkę int. za ok. 80zł. Mam prawie 100% pewność, że nie kupił aparatu jako dodatku do internetu ;-)). Po drugie - skoro aparat posiada takową funkcję (jak to dawniej mówili: fabryka mu to dała) to czemu z tego nie skorzystać, czemu nie zobaczyć jak to działa? Prosi facet o pomoc, a tu go traktują z buta. Zero wsparcia. Oj nieładnie.


poniedziałek, 19 września 2005, 08:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Wybacz, ale taka zabaw niszczy aparat i to mocno... A na jednym użyciu się nie skończy. Efekt będzie taki, że aparat padnie w miarę szybko i trzeba będzie kupić nowy. Kompletny idiotyzm. Dlatego nie używa się aparatów w takich celach.

Czy orając pole też jechałbyś nowym samochodem zamiast ciągnikiem...?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 19 września 2005, 10:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Vendeur napisał(a):
Czy orając pole też jechałbyś nowym samochodem zamiast ciągnikiem...?


Bardzo dobre porownanie!!! Bravo Vendeur!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


poniedziałek, 19 września 2005, 18:22
Zobacz profil
Post 
Jeżeli miałbym Volkswagen'a Tuareg'a z najmocniejszym Dieslem to bym tak właśnie robił :mrgreen:


poniedziałek, 19 września 2005, 18:43

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 20:53
Posty: 9
Post Dziękuję za odpowiedź
A już miałem nadzieję, że minęły czasy, w których to tylko jedyna słuszna myśl przewodnia była wyznacznikiem kierunku całej ludzkości.
Vendeur - zazdroszczę Tobie! Ty się na wszystkim znasz, Ty wszystko wiesz!! Nawet w kwesti orania pola jesteś w stanie zająć stanowisko. Ty nawet wiesz, że posiadacze S 5500 nie poprzestaną na jednorazowym wykorzystywaniu aparatu do tak zbożnych celów jak kamera web. GRATULUJĘ!!! I w tym momencie przestajesz być wiarygodny.

" Kompletny idiotyzm. Dlatego nie używa się aparatów w takich celach."

Czy może "nieidiocie" przysłać instrukcję obsługi?


wtorek, 20 września 2005, 23:46
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 18 września 2005, 20:47
Posty: 2
Post Fuji S5500 web cam - czy działa?
ms - dzięki za wsparcie . odnośnie kupna web cam mam już dwie dodatkowo używam jeszcze kamery cyfrowej i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie chodzi mi o używanie aparatu ale o sam fakt czy działa czy nie ? ale cóz nikt oprócz "ms" nie raczył choć trochę mi pomóc - więc dzięki "koledzy" za "pomoc" i do następnego....

narka

_________________
IVO76


czwartek, 22 września 2005, 14:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Spoko IVO... zawsze do usług :D


czwartek, 22 września 2005, 15:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
artuj napisał(a):
Jeżeli miałbym Volkswagen'a Tuareg'a z najmocniejszym Dieslem to bym tak właśnie robił

A ciekawe gdziebyś pług czy brony czy jak to się nazywa podpioł pod tego VW ? ObrazekObrazek

był tu juz jeden co w s5500 montował ruchomy LCD na zawiasach od szafy więc nic już mnie nie zdziwi Obrazek

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


czwartek, 22 września 2005, 15:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Wywar napisał(a):
A ciekawe gdziebyś pług czy brony czy jak to się nazywa podpioł pod tego VW ?


Pamiętajcie jednak, że jest to forum fotograficzne!!! Obrazek

Tutaj jedynie możemy dyskutować o montowaniu brony cz pługu ale do aparatu fotograficznego!


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


czwartek, 22 września 2005, 15:34
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 20:53
Posty: 9
Post 
Ok.IVO 76. Gdybyś kiedyś wpadł na pomysł lub znalazł oprogramowanie jak wykorzystać s5500 jako kamerę - daj znać (kubax5małpawp.pl).
A tak już na koniec - zawsze znajdą się tacy, którzy mają niewiele do powiedzenia (często nic), a zajmują głos. To chyba jest jakiś kompleks.


czwartek, 22 września 2005, 19:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
ms napisał(a):
A tak już na koniec - zawsze znajdą się tacy, którzy mają niewiele do powiedzenia (często nic), a zajmują głos. To chyba jest jakiś kompleks.


No przepraszam, miałem coś do powiedzenia. Przeciez powiedzialem co by szukał w archiwum a znajdzie bo było to juz nie raz.
Po co niby mialem powielac po raz nie wiem ktory te same slowa co padly juz w kilku innych identycznych topicach!?


czwartek, 22 września 2005, 19:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post Re: Fuji S5500 web cam - czy działa?
IVO76 napisał(a):
Mam pytanko czy ktokolwiek używał fuji s5500 jako webcam jest opcja w aparacie , ja jednak nie mogę sobie z tym poradzić nie chce chodzić pod xpekiem cały czas nie moge załadować sterowników - taki wyskakuje komunikat do kamu, choć wszystko mam poinstalowane . Byłbym wdzięczny za pomoc
narka :D

oczywiście masz program FinePix Viewer (a może poszukaj w necie jest nowsza wersja tego progsa) - a jakiego masz servis packa ? (czy wogóle masz) jak masz 1 to uaktualnij do 2 i zobaczymy. A zainstalowałeś stery? zobacz tutaj http://fujifilm.pl/download_1813.htm i ściągnij sobie stery do xp. Czytałem tez że może działać jako kamera ,ale tylko z komunikatorem windosowskim podanym w instrukcji. Gdzieś kiedyś o uszy mi się obiło że działa z ACDSee np. 7.0 . Pokombinuj z capture me 1.9.8p którego możesz zassać stąd http://e-kamery.pl/programy/cme198p.zip . zyczę powodzenia, ale tak jak koledzy pisali wyżej lepiej kupić jakąś dobrą kamere (np. logiteha jakiś dobry model) a aparatem skupić się na foceniu . Powodzenia

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


piątek, 23 września 2005, 07:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL