Teraz jest sobota, 26 maja 2018, 04:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Fuji s5500 ? Fuji 5600 ? Lub inny proszę o pomoc. 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 6 grudnia 2005, 17:14
Posty: 5
Post Fuji s5500 ? Fuji 5600 ? Lub inny proszę o pomoc.
Witam. chciałbym sie dowiedzieć jaki aparat jest najlepszy. Podobają mi się aparaty Fuji ( wymienione w temacie ) ale nie znam ich możlosoći. Jak robią zdjęcia ? w ruchu ? Czy są czyste czy też niewyraźne.
Chciałbym abyście mi doradzili jaki aparat kupić. Taki do 1100 zł. Chce kupić taki aparat z którego będe zadowolony na lata. Konkretnie chodzi mi tutaj o dobrą jakość zdjęć żeby były czyste i wyraźne. Poprzednio miałem Mustek 4000 i jak robiłem zdjęcie na którym będzie mi zależało to modliłem sie żeby wyszło wyraźne. Piszę bo zabardzo się nie znam na paratach a wiem że bywają tutaj speclaliści więc proszę o pomoc. Jak znacie jakieś lepsze aparaty od tych to proszę napisać. wkońcu wygląd nie jest najważniejszy tylko Jakość ! Z góry bardzo wam dziękuje ! i


środa, 22 lutego 2006, 19:23
Zobacz profil
Post 
S5500.
Glownie dlatego ze ma troche pare parametrow lepszych od S5600, i pare rzeczy ktore mnie denerwuja w S5600.

Pozdro
Tomek


środa, 22 lutego 2006, 22:04
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 16:38
Posty: 23
Post 
Jak byś sie zdecydował na s5500


czwartek, 23 lutego 2006, 01:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
S5600 ma inną(lepszą matryce), większą rozpiętość ISO(zdjęcia są w innym temacie o S5600), nio i ten tajemniczy Blur.


Pozdro :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


czwartek, 23 lutego 2006, 19:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 5 sierpnia 2005, 10:45
Posty: 68
Lokalizacja: Warka/Warszawa
Post 
Zalety S5600 - wieksza fizycznie matryca - mniej szumów.
Nie wysuwający sie obiektyw - nie kurzy sie w środku.
Wieksza rozpiętość ISO - w dodatku aktceptowalna w użytkowaniu.
Lepsziej rozmieszczone przyciski F i LCD/EVF.
Wiekszy LCD.

Wady - obłe kształty - wg mnie gorzej to wygląda.
Ciemniejsze szkło.
Automatyczne wysuwanie sie lampy błyskowej. Lepiej jest jak fotograf decyduje czy chce uzyc lampy czy nie. A tutaj jak aparat ubzdura sobie ze potrzebna lampa to pyk i jest wysunieta. Ale w ustawieniach mozna wylaczyc flesha. Ale to wiecej zabawy.

_________________
Fuji S5500, UV, 4x Camelion 2500, xd fuji 128MB (wiecej nie trzeba - nie ma to jak laptop:)), statyw.


sobota, 25 lutego 2006, 12:04
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
Cytuj:
Automatyczne wysuwanie sie lampy błyskowej. Lepiej jest jak fotograf decyduje czy chce uzyc lampy czy nie. A tutaj jak aparat ubzdura sobie ze potrzebna lampa to pyk i jest wysunieta. Ale w ustawieniach mozna wylaczyc flesha. Ale to wiecej zabawy.


To jest denerwujące, ale tylko na auto i programowych(bynajmniej u mnie tak jest) na innych trybach idzie wyłączyć :D ...
...nio i jeszcze jeden plus nie trzeba kupować tulei dopasowującej :D

Pozdro :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


sobota, 25 lutego 2006, 12:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 5 sierpnia 2005, 10:45
Posty: 68
Lokalizacja: Warka/Warszawa
Post 
To działa tez w drugą strone. Jak cykasz na pełnym manualu i chcesz doswietlic zdjecie to musisz sie przedzierac przez menu. Przycisk do lampy był zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

_________________
Fuji S5500, UV, 4x Camelion 2500, xd fuji 128MB (wiecej nie trzeba - nie ma to jak laptop:)), statyw.


sobota, 25 lutego 2006, 12:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
shaddixx18, nie wiem jak jest S5600, ale w H1 nigdzie nie trzeba się przedzielać w manualu wszystko mam pod ręką :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


sobota, 25 lutego 2006, 14:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 5 sierpnia 2005, 10:45
Posty: 68
Lokalizacja: Warka/Warszawa
Post 
ale pragne zauwazyc ze temat jest o S5500 i S5600 a nie H1. Moze sie czepiam ale wg mnie lepiej jest zamknac flesha niz pstrykac 5 razy guziczek i go wyłączyc. W robieniu zdjec to ma znaczenie...

pozatym z tego co wiem nie ma w h1 takiego guzika Flash:on/off zgadza sie??

_________________
Fuji S5500, UV, 4x Camelion 2500, xd fuji 128MB (wiecej nie trzeba - nie ma to jak laptop:)), statyw.


niedziela, 26 lutego 2006, 00:17
Zobacz profil
Post 
Automatycznie podnoszona lampa jest dobra dla osób, które robią zdjęcia na imieninach u Cioci a obsługa aparatu to dla nich ON/OFF, Zoom-zoom, Pstryk ... ;). Pytani brzmi, czy ta lampa sama się potem chowa (np. podczas wyłączania aparatu)? Spodziewam się, że nie. Ja bym ją osobiście wyrwał po kilku "wyskokach"! :lol: Włączanie RAW w Fuji jest utrudnione w maksymalnym stopniu (programiści nie byli w stanie już bardziej zakopać tej opcji w menu) i jakoś z tym trzeba żyć. Tak więc nie ma co przesadzać :wink:


niedziela, 26 lutego 2006, 11:39
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 5 sierpnia 2005, 10:45
Posty: 68
Lokalizacja: Warka/Warszawa
Post 
menu jak kazde wymaga przyzwyczajenia. Nie uważam zeby to w fuji bylo nazbyt skąplikowane. Najwazniejsze w F a reszta w menu. Bardzo mi sie podoba poniewaz mardzo szybko moge zmienic iso czy wielkosc zdjecia.

A lampa w S5600 to najwieksza wada.

_________________
Fuji S5500, UV, 4x Camelion 2500, xd fuji 128MB (wiecej nie trzeba - nie ma to jak laptop:)), statyw.


niedziela, 26 lutego 2006, 12:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
Cytuj:
nie ma w h1 takiego guzika Flash:on/off zgadza sie??


tu się mylisz jest i to na widoku :!:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


niedziela, 26 lutego 2006, 15:32
Zobacz profil
Post 
W S5500 tuleja jest przeciez w zestawie.


niedziela, 26 lutego 2006, 17:22
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
Cytuj:
W S5500 tuleja jest przeciez w zestawie.


W H1 również, ale takie coś plastikowe wole kupić Raynox'a. :D

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


poniedziałek, 27 lutego 2006, 17:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL