Teraz jest niedziela, 27 maja 2018, 11:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 M603 nie działa na baterii 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 20 sierpnia 2006, 23:36
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Post M603 nie działa na baterii
Witam szanownych forumowiczów.

Problem mam następujący.
Aparat nie działa na baterii - akumulatorze. Po podłączeniu zasilacza wszystko wraca do normy. Z małym wyjątkiem. Czerwona kontrolka kiedyś świeciła światłem ciągłym. Teraz mruga. Po odłączeniu aparat natychmiast przestaje działać.
Proszę o poradę.

Pozdrawiam,
Cooyon.


niedziela, 20 sierpnia 2006, 23:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 19:49
Posty: 34
Post 
Czyli wsadzasz baterie i nic,aparat nie działa?Sprawdź baterie na innym sprzęcie,albe wsadź inną do aparatu i zobacz czy chodzi.


poniedziałek, 21 sierpnia 2006, 13:31
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
1.Naładuj akumulatory w ładowarce - jeśkli nie pomoże to patrz punkt 2.
2.Kup nowe akumulatory.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


poniedziałek, 21 sierpnia 2006, 14:42
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 20 sierpnia 2006, 23:36
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Problem w tym, że jest to specyfikowany akumulator. Aparat ma wbudowaną ładowarkę, więc powinien po podłączeniu aparatu ładować baterię=akumulator. Bateria miała zrobiony pomiar napięcia bez i pod obciążeniem. No właśnie. Jaki prąd pobiera aparat?


poniedziałek, 21 sierpnia 2006, 17:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
Cooyon, aparat to zalerzy :) , ale oblookaj ilu woltowe masz zasilanie(akumulator)


Cytuj:
specyfikowany akumulator


a nie specyficzny :?:

Cooyon, z tego co sie domyślam kiedyś działało dobrze :D jakie wydarzenie to zmieniło :?: :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


poniedziałek, 21 sierpnia 2006, 20:29
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 20 sierpnia 2006, 23:36
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Post 
A więc tak... Specyfikowany = dedykowany dla tego modelu. Nie jest to zatem zwykłe AA czy AAA. Co do napięcia to ma on 3,7V. Pytanie brzmi: jakie obciążenie zastosować, żeby zasymulować aparat i wtedy zmierzyć napięcie.

Fakt... Działał dobrze do momentu delikatnego upadku. Jednak był to tak niewielki upadek, że aż dziw bierze, że coś mogło się stać... A może jednak. Ciekawe ile bym mógł dostać za niego w takim stanie jak jest:/

Pozdrawiam,
Cooyon.


poniedziałek, 21 sierpnia 2006, 23:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
Cooyon, pierwszy raz słyszałem specyfikowany dlatego zapytałem :D

a mógłbyś zrobić zdjęcie swojego aparatu[w lusterku] :?: bo jeśli upadek faktycznie był leki to sprawdz czy styki są na miejscu :D [czy po prostu dobrze łaczą aparat z akkum] :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


wtorek, 22 sierpnia 2006, 17:18
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 20 sierpnia 2006, 23:36
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Post 
A więc tak...
Aparat wygląda tak: M603
Co do połączeń to zaostały sprawdzone. Są ok. Obawiam się jednego. Że padły połączenia gdzieś na płytce drukowanej. A nie dość, że jest to oczywiście SMD to jeszcze laminat jest wielowarstwowy:/
Zastanawiam się nad kupnem czegoś nowego, jako model przejściowy w drodze do EOS'a 30D. Myślałem nad Canon'em A630 ( takie same cyfry w oznaczeniu:) ). Pod lupę brałem jeszcze Fuji 9500, ale powoli mam dość blurowatości Fuji'ków.
W między czasie srawdzę jak aparat będzie się zachowywał po podłączeniu wyjścia baterii pod nóżki zasilania AC...
Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 8:23 pm ]
Wszystko gotowe do reaktywacji aparatu.
Problemem jest sama bateria-akumulator. Potrzebna jest taka, która w stanie pełnego naładowania będzie miała napięcie nie wyższe niż 5,3V, a przy narmalnej pracy nie niższe niż 4,8V... Pojemność.. Jak największa :wink:
Ma ktoś jakieś pomysły?
Zdravim,
Cooyon.


środa, 30 sierpnia 2006, 20:08
Zobacz profil

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 17:53
Posty: 1
Lokalizacja: Małopolska
Post 
To samo jest z moim aparatem , poradziłes sobie z tą usterką??? I jestem ciekawy ile naprawa by mnie wyniosła w serwisie , moze byłes z nim w serwisie ?? Moja kuzynka chciała naprawic go w niemczech to krzykneli 200euro , to zrezygnowała i przekazała go mnie i ja teraz musze sie z nim męczyć. Po ile chodzą tu te aparaty , nigdzie nie moge znależć ceny tego modelu.


środa, 8 listopada 2006, 18:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL