Teraz jest środa, 13 listopada 2019, 04:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 minoltowicze wszystkich krajow - laczcie sie! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
czekamy z niecierpliwoscia :D

_________________
remanent...


niedziela, 23 maja 2004, 13:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 20 lutego 2004, 10:19
Posty: 41
Post 
Ja kolo wtorku/srody rowniez dolacze do grona minoltowiczow :D Jeszcze troche musze wytrzymac, jeszcze troche :)


niedziela, 23 maja 2004, 13:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
a czas to sie wlubi dluzeyc gdy sie czeka.
ja mialem miec moj aparatek we wtorek, a mialem w czwartek; wydawalo mi sie ze tydzien minal w te dwa dni.
ale gdy juz sie jzu pojawi, ho :!: to radosci nhie ma konca :D

_________________
remanent...


niedziela, 23 maja 2004, 14:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
@Mr Minolta Man: Trochę nie na temat: Jak można dostać się do firm takich jak Minolta, Nikon itd.? Masz wykształcenie odpowiednie do wykonywanego zawodu? Ja jestem budowlańcem, ale już mnie to nie bawi... praca w ww. firmach mogła by być połączeniem przyjemnego z pożytecznm :D.... I nie koniecznie chciałbym stawiać dla nich magazynt ;)

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 23 maja 2004, 15:16
Zobacz profil
Post 
Bonnum ..... do Minolty trafiłem w 1996 r całkiem przypadkowo. Jedyne co wtedy mi było do tego potrzebne to żyłka handlowa .Dzisiaj już tak nie jest . Kazdy przyjmowany do pracy nowy handlowiec musi przejść przez Magiel w dziale Human Resoursec w Warszawce.
Zaznaczam ze nie pracuję w aparatach i mam z nimi niewiele do czynienia . Tyle co se popstrykam tym co mam. A mam na bieżąco nowowści .Sprzedajemy kserokopiarki kiedyś analogowe dziś cyfrowe , zresztą jak i aparaty ... a co do wykształcenia to : mgr socjologii z kier Komunikacja ..... właśnie mam zamiar sie bronić za miesiac. Na naszej stronie http://www.konicaminolta.pl jest link do informacji o praca ..... tam są jak jużinfa na temat pprzyjęć do pracy . U Nikona pewnie też .....tam właściwie się zainteresuj bo dopiero w zeszłym roku Nikon Polska powstałjako taki w W-wie i przyjmowali do pracy handlowców od aparatów . Wiem bo łyknęli od nas jednego Dyrektora z Centrali na Dyr Handlowego Nikon Polska .....


PS Próbowałem z tą republiką i dałem se spokój . Każą mi tam jakiegośmajstra instalować i projektować strony http://www.... a ja tylko chciał tam jakieś linki pozamieszczać do swoich fotek.... a jak wy wklejacie swoje fotografie do textu w postach ( te w ramkach np ) ?


niedziela, 23 maja 2004, 15:29
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
majstrem sie nie przejmuj. logujesz sie na swoje konto i menadzerem, albo "na sztywno" wgrywasz co Cie interesuje.
o ile wime, inaczej zdjec na forum nie da sie umieszczac :(

_________________
remanent...


niedziela, 23 maja 2004, 15:52
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja wgrywam tam wszystkie fotki przez ftp w Windows XP - po prostu mam odnośnik i wygląda to u mnie jak zwykły katalog. Inaczej nie da rady.

W ostateczności, jeśli nie będziesz mógł sobie poradzić Mr Konica Minolta Men, to założe Ci osobiście konto i wszystko zrobię gotowe do użycia. Tylko troszkę czasu wolnego potrzebuję.

Ale najpierw odpowiedz mi na moje poprzednie pytanie, odnośnie współpracy Minolty Z1 z lampą SUNPAK 400.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 23 maja 2004, 21:58
Zobacz profil
Post 
a wiesz że zapomniałem zadzwonić do chłopaków z Camery . Sam nie miałem ( jeszcze) :wink: Z jedynki i nie próbowałem jak działa z Sunpackiem ale chyba tak jak cała reszta z rodziny Dimage'a nie będzie chciałą współpracować z tą lampą . Założe sie nie wiem o co ....a co do tej strony na Republice to założyć założyłem ale jakoś za cholere nie moge wgrac tam zdjęć .... może musze najpierw stworzyć katalog w Photoshopie ?


poniedziałek, 24 maja 2004, 20:01
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
W XP robisz tak:

Start => Moje miejsca sieciowe i tu na lewo w menu "Dodaj miejsce sieciowe".

Dajesz "Dalej", później "Wybierz inną lokalizacjęsieciową" i "Dalej". Wpisujesz teraz adres swojego ftp => mój jest taki:
ftp://vendeur@ftp.republika.pl/ - więc zmień sobie tylko nazwę użytkownika (login).

Teraz wpisujesz sobie jakąś nazwę dla katalogu, czyli co chcesz... "Dalej". I w sumie to wszystko. Teraz normalnie klikasz na katalog lub od razu wchodzisz po założeniu miejsca sieciowego. Musisz się więc zalogować i wpisujesz swoje dane. Po chwili komp się połączy i będzie mógł używać serwer jak normalny katalog :). Tylko pamiętam, aby fotki nie były duże, bo szybko przekroczysz limit i nie będą się pojawiały - najlepiej zapisywać je w PS za pomocą opcji "Zapisz do Weba..." i dać kompresję w zakresie 30-60, w zależności od rozmiaru pliku wynikowego i pogorszenia jakości.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 24 maja 2004, 20:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
sprawa nie jest az tak trudna jak by sie moglo wydawac.
jezeli uzywasz jakiegos uniksa w tekstowym trybie, to wpisujesz
ssh login@ftp.republika.pl
gdzie login, to oczywiscie Twoj login :idea:
potem zostanie zapytany o haslo, podajesz i juz.
alternatywnie
ssh login:haslo@ftp.republika.pl
jednak sa serwery ktore tej komendy nie obsluza (kwestia ssh)
jezeli uzywasz np midnighta, to
cd ftp://login@ftp.republika.pl
tu tez monit o haslo i gotowe.
jezeli uzywasz jakichs x albo np windozy, to w pasku adresu wpisujesz
ftp://login@ftp.republika.pl
wyskoczy monit o haslo i wszystko gotowe.
potem to juz kopiujesz jak leci co chesz.
no to to by bylo na tyle :wink:

_________________
remanent...


poniedziałek, 24 maja 2004, 20:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
czyzby Ktos mnie uprzedzil :?: :wink:

_________________
remanent...


poniedziałek, 24 maja 2004, 20:29
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 23 marca 2004, 22:13
Posty: 63
Lokalizacja: Wroclaw
Post 
Też nie mogłem znaleźć konkretnego miejsca na umieszczanie zdjęć. Aż wreszcie od tygodnia korzystam z http://www.spymac.com
Dają 250MB miejsca.

_________________
KM Dimage Z2


poniedziałek, 24 maja 2004, 20:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 18:09
Posty: 17
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
GrzesiekL napisał(a):
Też nie mogłem znaleźć konkretnego miejsca na umieszczanie zdjęć. Aż wreszcie od tygodnia korzystam z http://www.spymac.com
Dają 250MB miejsca.

czy mozesz mi objasnic jak umiescic tam zdjecia? chyba jestem oporny na spymaca. zarejestrowalem sie jakis czas temu jak bylo glosno o kontach email na googlach 1GB, pojawil sie wtedy tez link do tej strony. niestety moglem przegladac tylko inne galerie, umiescic swojej nie moglem :cry:

_________________
pozdrawiam,
SZ3RYF

od 22 maja ~11:40 uzytkownik KM Z2 :D


poniedziałek, 24 maja 2004, 23:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
@Mr Konica Minolta Men
jezeli korzystac windozy, to jest fajmy programik do obslugi wszelkiego rodzaju polaczen z serwerami - winscp i jest darmowy.
do sciagniecia m.in. u mnie na strone dzial programy, drugi link od gory.

_________________
remanent...


wtorek, 25 maja 2004, 12:58
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
GrzesiekL napisał(a):
Też nie mogłem znaleźć konkretnego miejsca na umieszczanie zdjęć. Aż wreszcie od tygodnia korzystam z http://www.spymac.com
Dają 250MB miejsca.


A ja mam tam konto od dawna i w ogóle nie mogę się zalogować. No chyba, że trzeba przez jakiś program a nie bezpośrednio z okien XP, bo też czasami taki jest.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 25 maja 2004, 15:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL