Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 10:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Możliwość wykorzystania programowo ramki 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 15:35
Posty: 5
Post Możliwość wykorzystania programowo ramki
Nie jestem całkiem zielony w PHOTOSHOPIE, ale mam trudności z wdrożeniem ściągniętych ramek. Czy ktoś może mi wskazać miejsce gdzie doczytałbym coś na temat techniki. A może ktoś ma tyle cierpliwości aby napisać kilka cennych zdań w temacie? A może musi to być określony program PHOTOSHOP? W warstwach do tworzenia najgorzej. Pozdrawiam i proszę o pomoc.


środa, 18 sierpnia 2010, 21:59
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Re: Możliwość wykorzystania programowo ramki
Wejdź na link i poczytaj kolejne posty na kolejnych stronach, tutaj ludziska wyjaśniają dziesiątki razy jak robi się to poprawnie.


środa, 18 sierpnia 2010, 23:49
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 15:35
Posty: 5
Post Re: Możliwość wykorzystania programowo ramki
Dziękuję za wydatną pomoc. Jeszcze jedno, czy każdy program PHOTOSHOP poradzi sobie w naszej sprawie tj. ramek PSD ?? Pozdrawiam :D


czwartek, 19 sierpnia 2010, 08:08
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Re: Możliwość wykorzystania programowo ramki
Od początku swoich wersji Photoshop opiera się na pracy z warstwami tworząc obrazy we własnym formacie PSD (PhotoShop Document), zapisany w tym formacie plik pozwala na kontynuację pracy w późniejszym (innym) terminie, tak też tworzone są ramki dla tego programu, są one niczym innym, jak gotowymi graficznie warstwami zapisanymi jako plik psd nie wymagającymi kluczowania (wycinania obszarów przezroczystych, zbędnych), wystarczy ułożyć taką warstwę (ramkę) ponad warstwą obrazu zasadniczego, dopasować ułożenie, wielkości i gotowe.
Zapiać pracę możemy w dowolnym wybranym już formacie.
To tak w prosty sposób, bo co ambitniejsi na tym nie poprzestaną.
Warto dodać, że standard PSD, to nie jedyny opierający się na warstwach, możemy także spotkać ramki zapisane jako pliki PNG i inne, które Photoshop świetnie obsługuje w identyczny sposób...


czwartek, 19 sierpnia 2010, 09:18
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 15:35
Posty: 5
Post Re: Możliwość wykorzystania programowo ramki
Panie Darku, jest Pan wspaniały. Jestem w miarę ambitny i na pewno za Pańską pomocą wejdę w zagadnienie z dużą pewnością siebie.Przez przypadek wszedłem w temat na naszym wspólny forum i nawet podoba mi się. Pozdrawiam :D


czwartek, 19 sierpnia 2010, 12:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL