|
Teraz jest środa, 20 lutego 2019, 05:26
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
Autor |
Wiadomość |
Montażysta Darek A.
|
 Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
Temat prawie wyjaśnia o co chcę spytać, ale dokładniej: - w Photoshopie CS3 utworzyłem dwie nowe operacje, akcje automatyzujące mi dwa różne złożone zabiegi wykonywane na fotkach poziomych i pionowych. Przyporządkowałem do nich skróty klawiszowe i dzięki temu "nie marnuję życia". Są to dwa odrębne wpisy w oknie "Operacje". Chciałbym te właśnie dwie kompletne operacje przenieść w postaci plików do innego komputera i umieścić w odpowiednim miejscu, aby zainstalowany tam Photoshop wzbogacić o te dwie funkcje. Gdzie Photoshop zapisał stworzone przeze mnie operacje, abym mógł je skopiować "na gwizdek" i zabrać ze sobą? Szukałem po nazwie, szukałem po rozszerzeniu, czytałem inne podpowiedzi na innych forach, lecz podparte są one chyba tylko domysłami, bo w praktyce plików tych tam nie ma i niestety nie udało mi się ich znaleźć, nawet jako ukryte, systemowe itp.
Ostatnio edytowano niedziela, 4 listopada 2012, 15:34 przez Montażysta Darek A., łącznie edytowano 1 raz
|
niedziela, 21 października 2012, 10:51 |
|
 |
Montażysta Darek A.
|
 Re: Przeniesienie wlasnych operacji (akcji) do innego Photoshop
Odświeżam temat, jako wciąż aktualny.
|
sobota, 3 listopada 2012, 11:06 |
|
 |
krystyna1617
|
Co masz na myśli mówiąc o operacjach>?
_________________ Podpis zablokowany przez administratora.
|
sobota, 3 listopada 2012, 19:05 |
|
 |
Montażysta Darek A.
|
Znawcy Photoshop CS3 w jeżyku polskim doskonale wiedzą co mam na myśli. Operacje, to jedna z funkcji, jakie ów program posiada. We wcześniejszych wersjach nazywano to "zadaniami".
|
niedziela, 4 listopada 2012, 15:15 |
|
 |
kololovanka
Dołączył: poniedziałek, 15 października 2012, 09:41 Posty: 67
|
 Re: Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
wyłapałam u wujka gugla informację, że akcje mają rozszerzenie .atn i znajdują się pod ścieżką Program Files - Adobe - Photoshop - Presets - Photoshop Actions, ale coś mogło się pozmieniać, wiadomo, więc może lepiej szukać po samym rozszerzeniu?
|
piątek, 9 listopada 2012, 10:56 |
|
 |
Montażysta Darek A.
|
 Re: Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
Od takich rzeczy, to ja zacząłem swoje poszukiwania, niestety to tylko teoria. Przypominam Photoshop CS3, a w nim pliki operacji własnych, utworzonych przez siebie.
|
sobota, 10 listopada 2012, 13:25 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|