Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 06:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
Temat prawie wyjaśnia o co chcę spytać, ale dokładniej:
- w Photoshopie CS3 utworzyłem dwie nowe operacje, akcje automatyzujące mi dwa różne złożone zabiegi wykonywane na fotkach poziomych i pionowych.
Przyporządkowałem do nich skróty klawiszowe i dzięki temu "nie marnuję życia".
Są to dwa odrębne wpisy w oknie "Operacje".
Chciałbym te właśnie dwie kompletne operacje przenieść w postaci plików do innego komputera i umieścić w odpowiednim miejscu, aby zainstalowany tam Photoshop wzbogacić o te dwie funkcje.
Gdzie Photoshop zapisał stworzone przeze mnie operacje, abym mógł je skopiować "na gwizdek" i zabrać ze sobą?
Szukałem po nazwie, szukałem po rozszerzeniu, czytałem inne podpowiedzi na innych forach, lecz podparte są one chyba tylko domysłami, bo w praktyce plików tych tam nie ma i niestety nie udało mi się ich znaleźć, nawet jako ukryte, systemowe itp.


Ostatnio edytowano niedziela, 4 listopada 2012, 15:34 przez Montażysta Darek A., łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 21 października 2012, 10:51
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Re: Przeniesienie wlasnych operacji (akcji) do innego Photoshop
Odświeżam temat, jako wciąż aktualny.


sobota, 3 listopada 2012, 11:06
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 3 listopada 2012, 18:59
Posty: 6
Post Re: Przeniesienie wlasnych operacji (akcji) do innego Photoshop
Co masz na myśli mówiąc o operacjach>?

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 3 listopada 2012, 19:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Re: Przeniesienie wlasnych operacji (akcji) do innego Photoshop
Znawcy Photoshop CS3 w jeżyku polskim doskonale wiedzą co mam na myśli.
Operacje, to jedna z funkcji, jakie ów program posiada.
We wcześniejszych wersjach nazywano to "zadaniami".


niedziela, 4 listopada 2012, 15:15
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2012, 09:41
Posty: 67
Post Re: Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
wyłapałam u wujka gugla informację, że akcje mają rozszerzenie .atn i znajdują się pod ścieżką Program Files - Adobe - Photoshop - Presets - Photoshop Actions, ale coś mogło się pozmieniać, wiadomo, więc może lepiej szukać po samym rozszerzeniu?


piątek, 9 listopada 2012, 10:56
Zobacz profil

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 13:30
Posty: 48
Post Re: Przeniesienie wlasnych operacji (Zadań) do innego Photoshop
Od takich rzeczy, to ja zacząłem swoje poszukiwania, niestety to tylko teoria.
Przypominam Photoshop CS3, a w nim pliki operacji własnych, utworzonych przez siebie.


sobota, 10 listopada 2012, 13:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL