Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 21:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Format RAW !!! 
Autor Wiadomość
Post Format RAW !!!
Witajcie !!!
Mozecie mi pwiedziec jak w PS-ie odczytac zdjecia zrobione w formacie RAW :oops: . Gdy je otwieram standardowo wyskakuje szary ekran (cos na wzor sniezacego telewizora). Chcialbym zobaczyc efekt swojego pstrykania nie tylko na wyswietlaczu aparatu.
Dzieki. Pozdrawiam.


piątek, 29 października 2004, 20:35

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
zalezy jakiego masz szopa!

jesli 6.0 lub 7.0 to tylko przy uzyciu Camera Raw odzielnego pluginiu oraz Bibble for photoshop!
ew jesli posiadasz PS CS to RAW odczytywany jest automatycznie!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


piątek, 29 października 2004, 21:50
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 4 października 2004, 02:09
Posty: 33
Lokalizacja: Białystok
Post 
trochę info

:arrow: http://cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=6725


piątek, 29 października 2004, 22:02
Zobacz profil
Post 
DZIĘKI !!!


środa, 3 listopada 2004, 22:47
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
ok, a jak to jest z darmowymi porgramami :?:

mam do gimpa plugin do rawow, aczkolwiek brakuje mi w nim bardz, ale to bardzo - redukcji szumow :?

ma ktos cos darmowego (lub jakas wtyczke do gimpa) ktora potrafi szumy przyciac :?:

_________________
remanent...


środa, 10 listopada 2004, 10:31
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
poszukaj sobie noise ware!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


środa, 10 listopada 2004, 14:24
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 20 lipca 2004, 12:17
Posty: 70
Post 
gdzieś w sieci widziełem wtyczke RAW do PS'a


środa, 10 listopada 2004, 15:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Budrys napisał(a):
gdzieś w sieci widziełem wtyczke RAW do PS'a

ale emes chciał coś darmowego a z tego co Pamiętam to PS i wtyka nie należy do tych darmowych :?

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 10 listopada 2004, 15:54
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 20 lipca 2004, 12:17
Posty: 70
Post 
Darmowy nie jest ale...moze jego znajomi maja oryginalna wersje :wink:


środa, 10 listopada 2004, 16:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 10:58
Posty: 242
Post 
Adobe photoshop Elements + ADOBE RAW PLUGIN!
Warto trochę zainwestować!

_________________
Obrazek


środa, 10 listopada 2004, 18:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
ok, ale ps'a na linuksa jeszcze nie spotkalem... :?

_________________
remanent...


niedziela, 28 listopada 2004, 15:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Bandit napisał(a):
ew jesli posiadasz PS CS to RAW odczytywany jest automatycznie!

Czyli mam rozumiem, ze jesli posiadam Photoshop CS 7.0 to nie mam zadnych problemow z otwarciem?

Polecacie jakis alternatywny i LEPSZY program do RAW, niz PS? Chce jednak zostac przy Photoshopie.. przyzwyczailem sie, ale chce miec swiadomosc, ze to jest NAJLEPSZY wybor...

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


niedziela, 28 listopada 2004, 16:01
Zobacz profil
Post 
shadoow napisał(a):
Polecacie jakis alternatywny i LEPSZY program do RAW, niz PS?

Zajrzyj tutaj
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/printversion/printversion_105892.html


niedziela, 28 listopada 2004, 16:15

Dołączył: piątek, 10 grudnia 2004, 21:15
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post 
wie juz ktos cos o RAW do Z1?

_________________
Z1,Zenit cos na "Z" jeszcze sobie na pewno kupie...


wtorek, 25 stycznia 2005, 21:51
Zobacz profil
Post 
:shock: :| :wink: :mrgreen:


wtorek, 25 stycznia 2005, 23:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL