Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 03:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Uwaga, mina w ACDSee 6 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post Uwaga, mina w ACDSee 6
Podczas zgrywania zdjęć z aparatu na kompa z pomocą tego programu, można przy odrobinie nieuwagi skasować fotki! Ostatnio podczas wczytywania pokazały mi się miniaturki zdjęć wczytywanych poprzednim razem. Myśląc, że nie wywaliłem ich z karty pamięci, odznaczyłem te miniatury, nie chcąc ich powtórnie kopiować. Coś mnie jednak tknęło przed następnym czyszczeniem karty i sprawdziłem foty w aparacie. Były same nowe zdjęcia, także te, z których własnie niechcący zrezygnowałem, bo ACDSee pokazał inne miniatury. Ki diabeł?

_________________
350D/30D


środa, 9 marca 2005, 00:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
ale po co zgrywać zdjęcia przez ACDSee ?

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 9 marca 2005, 13:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Cytuj:
Ki diabeł?

ACDSee trzyma miniaturki w cache żeby szybciej pokazywać.

Cytuj:
ale po co zgrywać zdjęcia przez ACDSee ?

No właśnie po co ?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


środa, 9 marca 2005, 16:41
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
No właśnie po co ?

Pytanie iście filozoficzne. A po co w ogóle zgrywać zdjęcia przez cokolwiek?
Używam tego programu do edycji i archiwizowania zdjęć. Dlatego zgrywam zdjęcia przez ACDSee. Jest szybko, czysto i wygodnie.

Grisza[Gen] napisał(a):
ACDSee trzyma miniaturki w cache żeby szybciej pokazywać.


To ja wiem, ale dlaczego pokazuje miniaturki inne od zdjęć, które mają przedstawiać, te miniaturki?

_________________
350D/30D


czwartek, 10 marca 2005, 00:49
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Doleslaw napisał(a):
Jest szybko, czysto i wygodnie.


Hmm... Dla mnie prościej i szybciej jest normalnie otworzyć katalog ze zdjęciami w aparacie (jako dysk wymienny) i przenieść je do innego - szybko kopiuje ;) i nie ma obawy o jakieś śmieszne pomyłki.

Myślę, że wpisałeś błędny tytuł wątku, bo jednak program jest sprawny raczej.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 10 marca 2005, 01:28
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Vendeur napisał(a):
Dla mnie prościej i szybciej jest normalnie otworzyć katalog ze zdjęciami w aparacie (jako dysk wymienny) i przenieść je do innego - szybko kopiuje icon_wink.gif i nie ma obawy o jakieś śmieszne pomyłki.

dokładnie

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


czwartek, 10 marca 2005, 12:35
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
A potem np. nadajecie ludzkie nazwy plików w eksploratorze windows, czy lubicie te numerki?

_________________
350D/30D


czwartek, 10 marca 2005, 19:44
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
dolesław mam podobny problem tzn w podglądzie plików pokazują mi sie miniaturki innych zdjęć - mówie o zdjeciach które już mam na dysku - jak znajdę rozwiązanie to dam znać ale to moze potrwać

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


czwartek, 10 marca 2005, 20:23
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 10:26
Posty: 194
Lokalizacja: z daleka
Post 
miałem się do Was nie odzywać :mrgreen: ale...
Dole najprościej przerzucić z cyfry do kompa przez Commandera(chyba najszybciej i najbezpieczniej a później możesz sobie w ejsidisi zmieniać nazwy NIE? :wink:
Postscriptum i ciąg dalszy tego " ALE" -- ale to chyba niemożliwe :mrgreen:

_________________
Minolta A2 vel Canon EOS300


czwartek, 10 marca 2005, 20:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Doleslaw napisał(a):
To ja wiem, ale dlaczego pokazuje miniaturki inne od zdjęć, które mają przedstawiać, te miniaturki?


Pokazuje inne, bo przecież - dysk ten sam, nazwy te same.... może nie patrzy po datach albo wolniej odświeża je u siebie w bazie...

Z tego co wiem mozna ten cache wyłączyć i wtedy będzie no problem - tylko nie marudź że wolniej otwiera wtedy ;)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


czwartek, 10 marca 2005, 22:58
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
usuń pliki :

imageDB.ddf
imageDB.dtf

tworzą się one jak przeglądasz fotki z widokiem "slajdy" i jak są za duże zaczyna się mieszać mi pokazywał inne miniaturki usunąłem i pomogło

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


sobota, 12 marca 2005, 09:52
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
mario1275 napisał(a):
usunąłem i pomogło

Dzięki, to chyba to! Na razie działa bez zarzutu! :lol:

_________________
350D/30D


czwartek, 17 marca 2005, 11:14
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
okazuje się że trzeba je usować co jakiś czas bo potrafią osiągnać solidne rozmiary moje miały po kilkadziesiat MB

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


czwartek, 17 marca 2005, 18:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL