Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 16:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 fz 30 - problem z polaczeniem z PC 
Autor Wiadomość
Post fz 30 - problem z polaczeniem z PC
mam Fz 30 od mneij wiecej dwoch miesiecy, do tej pory wszystko dzialalo dobrze, aż tu nagle problem z podlaczeniem do PC, po skońcoznym transwerze odłączam kabelek, ale na aparacie ciągle pokazuje ze jest połączenie z kompem, i jest problem bo nie moge z tym nic zrobic, wylaczenie aparatu, wyjecie baterii, powtorne podlaczenie kabelka, i wyjecie go jesczze raz, nie pomagaja... aparat nie reaguje na żadne działania...

co robic? ;/ :?


wtorek, 7 lutego 2006, 17:05
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
A przed wyjęciem kabelka nie powinieneś najpierw wyłączyć aparatu?

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


wtorek, 7 lutego 2006, 17:51
Zobacz profil
Post 
1. wydaje mi sie że nie
2. na wszelki wypadek zajrzalem do instrukcji, nic tam nei ma na ten temat, wogole nie ma poruszonego takeigo zagadanienia i nie przewiduja problemow takich jak moj
3. do tej pory robilem wszyskto tak samo jak tym razem i działało, więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego tym razem cos sie zwaliło.

aparat poporstu wywala komunikat "USB MODE PC" i nie reaguje na nic

już nawet zadzwoniłem do 2 serwisów i przez telefon mi powiedzieli tyle co wiem "sie zepsulo, pan przyniesie to zobaczymy" .. jaasne i zabule 200 zeta za jakiegos szybkiego reseta czy coś w tym stylu, dlatego pisze tutaj, moze ktos miał podobny problem, albo ma pomysł jak ten rozwiązać...


wtorek, 7 lutego 2006, 17:56
Post 
aparat kupiony w stanach...


wtorek, 7 lutego 2006, 20:51
Post 
owszem jest.. tylko że problem polega na tym że aparat jest zablokowany w trybie USB i nie da rady z tego wyjś, więc nie mam jak wejsc do menu, a nie mam pomysłyjak można inaczej zresetować aparat do ustawień fabrycznych... :(


wtorek, 7 lutego 2006, 21:28

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
lodooowa wyciągnij baterie, moze odpuści.

Co do resetu to poczytaj w instrukcji, czasami trzymanie określonego przycisku przy włączaniu zasilania powoduje przejście do ustawień fabrycznych.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


środa, 8 lutego 2006, 10:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 września 2005, 20:14
Posty: 270
Post 
ja w canonie mam taka mala bateryjne (przy otworku na nia pisze: CR2016) i jak ja wyciagam to sie wszystko resetuje w aparacie

_________________
N D50 | N D70s | N 18-55 | N 18-70 | SB-600 | SanDisk 1GB Extreme III | Hama UV | torba | statyw


środa, 8 lutego 2006, 13:08
Zobacz profil

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 20:24
Posty: 32
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Tak myślę, że ma małą baterię podtrzymującą pamięć i po jej wyjęciu przejdzie do ustawień początkowych.
A wracając do użytkowania, to przed odłączeniem od kompa lepiej wyłączyć aparat.
W moim aparacie jest mała bateryjka umieszczona w gnieździe na akumulatory zasilające, pomiędzy nimi, możesz też masz ją w tym miejscu. Po jej wyjęciu aparat stracił wszystkie wykonane przeze mnie nastawy.

_________________
Canon PowerShot S2 IS wraz ze swoimi wadami i zaletami


środa, 8 lutego 2006, 13:56
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
W nowych konstrukcjach nie ma bateryjek podtrzymujących pamięc, po prostu stosuje sie pamięć nieulotną typu flash, która trzyma dane bez zasilania :wink:

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


środa, 8 lutego 2006, 14:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
lodooowa jeśli po podłączeniu Panasonic'a do kompa pojawia się nowy dysk(wymienny) to zanim odłączysz aparat od kompa musisz kliknąć na ikonę "Bezpiecznego usuwania sprzętu" poczym na Zatrzymaj i na OK

Może tego nie zrobiłeś i tak się stało :?:

Pozdro :wink:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


środa, 8 lutego 2006, 16:05
Zobacz profil
Post 
żuraw2006, tak też robiłem, nic nie skutkuje, baterie "główną" wyjąłem na cąłą noc, bateryjki "podtrzymujacej" nie znalazłem, w instrukcji nei ma nic o resetowaniu przytrzymaniem dluzej jakeigos przycisku, wszysktiego szukałem.
Wygląda mi na to że padł jakiś opornik lbo obwodzik mały który był odpowiedzialny za to że po zaniku napięcia z USB, powinien powodowac powrot do trybu normlanego pracy aparatu. Tak mi sie wydaje...
Dzieki wszysktim za rady ale niestety wszystko czego radziliscie probowalem zanim tu napisalem, wyglada na to że bede musiał wybulić troszke na naprawe bo wysyłanie aparatu do stanów żeby mi to na gwarze zrobili mija sie z celem bo po 1 bedzie to trwało wieki, po 2 tak czy siak dostane po kieszeni za przesyłke..
:(


środa, 8 lutego 2006, 18:56
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 20 października 2005, 14:33
Posty: 587
Post 
lodooowa a akumulatory masz naładowane :?:

_________________
Sony DSC-H1+MS PRO 256MB+Torba+Statyw :wink:


środa, 8 lutego 2006, 19:02
Zobacz profil
Post 
zuraw2006 ... tak, mowilem juz ze probowalem wszystkiego


środa, 8 lutego 2006, 20:10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL