Teraz jest niedziela, 21 października 2018, 18:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 FZ50 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post FZ50
A czy ktoś wie, gdzie można by ściągnąć instrukcję po polsku do FZ50?

Chyba to jest tylko marzenie, a od FZ30 trochę jednak się różni.


niedziela, 5 listopada 2006, 15:46
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
Witam! Posiadam taką instrukcję od dzisiaj. Wypytaj u dealera Panasonica, powinien za jakąś drobną opłatą taką książeczkę sprzedać. Postaram się o skaner, i wtedy wrzucę ją na jakiś serwer.Całość ma 135 stron.

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


poniedziałek, 6 listopada 2006, 19:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Qnaro napisał(a):
Wypytaj u dealera Panasonica


gdybym mieszkał w Polsce :roll:


wtorek, 7 listopada 2006, 14:41
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
No tak. W takim razie postaram się jak najszybciej to zeskanować i wrzucę na jakiś serw.

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


wtorek, 7 listopada 2006, 19:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
dzięki :)


wtorek, 7 listopada 2006, 19:56
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
Skaner dostane w poniedziałek, wiec niedługo wrzuce instrukcje.

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


piątek, 10 listopada 2006, 18:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Bardzo dziękuję za pomoc.
Ja już zamówiłem w Polsce instrukcję i czekam na przesyłkę.
Ale na pewno w formie elektronicznej będzie miała wzięcie, ponieważ jeszcze nie ma takiej w Internecie.

Przy okazji chciałem coś się spytać na temat FZ50.
Jest taka funkcja jak stabilizator obrazu:

Obrazek

Czy przy MODE2 ona faktycznie działa?
Czy ja mam coś w aparacie nie tak?
Zdjęcia przy MODE2(Zoom x 1) wychodzą o wiele gorzej(są poruszone) niż przy MODE1,
a wg. instrukcji to stabilizacja działa lepiej na MODE2.


piątek, 10 listopada 2006, 21:01
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 11 listopada 2006, 20:54
Posty: 2
Post 
Tak jak kolega wyzej powiedzial ta instrukcja jest faktycznie poszukiwana przez wiele osob i ja jestem jedna z nich wiec prosze o wrzucenie jej na neta. Z gory dziekuje i czekam na instrukcje :D

_________________
Pozdrawiam Michal :D


sobota, 11 listopada 2006, 21:00
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
Hmmm... U mnie lepsze wychodzą właśnie na MODE 2, ale jeszcze troszkę czasu zejdzie zanim poznam wszystkie możliwości, plusy i minusy tego sprzętu. MichalDG - skaner dostanę w poniedziałek wiec postaram sie to kulnąć jak najszybciej. Wrzucę na Rapidshera, albo gdzieś indziej. Co polecacie?

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


niedziela, 12 listopada 2006, 01:40
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 11 listopada 2006, 20:54
Posty: 2
Post 
Jezeli o mnie chodzi to najlepiej jakbys wrzucil to gdzies na serwer gdzie mozna to sciagnac bez zadnego programu, albo wyslal na maila w zalaczniku. Nie wiem co lepsze w kazdym badz razie ja nie moge uzywac zadnego programu do sciagania z neta. Czekam na jakies odp. :D

_________________
Pozdrawiam Michal :D


poniedziałek, 13 listopada 2006, 20:52
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
Mam juz skaner, niestety nie pierwszej młodości. Dzisiaj zaczynam walkę ze sterownikami, i jutro zaczynam skanować i wrzucac na serw. Znajde jakiś ciekawy to dam znać. Pozdro!

[ Dodano: Wto Lis 14, 2006 12:33 am ]
Zamiescilem pierwsze pliki na http://www.edysk.pl/
Jak wejdziecie to wybierzcie LOGOWANIE i podajcie nick brzmi- qnaro a hasło - 123456789 i juz mozecie sciągac wersje próbną kilku stron. Mysle ze taka rozdziałka wystarczy. Pozdro! Jutro dalsza wrzuta :-) O ile nie wyjadę na delegacje. :-(

[ Dodano: Wto Lis 14, 2006 12:36 am ]
Jeszcze raz dla jasności.Nick : qnaro
Hasło : 123456789

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


wtorek, 14 listopada 2006, 00:48
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 7 grudnia 2006, 10:20
Posty: 1
Post 
Jest to mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich użytkowników forum.Odnośnie funkcji stabilizacji w Panasonicach to w/g instrukcji jest tak: MODE 1- stabilizator działa cały czas i może być pomocny podczas kadrowania obrazu.MODE 2- włączona jest funkcja czuwania stabilizatora i jest on uruchamiany w momencie naciśnięcia przycisku migawki. W/g producenta funkcja ta pozwala na lepszą stabilizację ja osobiście uważam odwrotnie ale to tylko moje subiektywne spostrzeżenie, zależy to chyba od pewności trzymania aparatu w dłoni. MODE 2 pozwala zaoszczędzić troszkę akumulatorka i to jest fakt.


czwartek, 7 grudnia 2006, 10:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Chyba mam jeszcze jeden niewypał?

Obrazek

Z chwilą uruchomienia aparatu ukazuje się obraz w wizjerze (6),
gdy odchylę ekran LCD (12) obraz w wizjerze znika a pojawia się na LCD.

Do czego więc służy przycisk ( 8 ) skoro naciskanie jego nie ma żadnego wpływu na ww. działanie?

Obrazek


czwartek, 7 grudnia 2006, 18:34
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 12:11
Posty: 19
Post 
Klawisz nr 8 działa, tyle że dopiero po zapięciu OTWARTEGO lcd w korpusie. Pewnie producent wyszedł z założenia że ODCHYLAJĄC LCDka chcesz zrobić jakieś nietypowe ujęcie, dlatego w pozycji "na wpół otwartej" nie działa przycisk nr 8. :wink:

_________________
Proszę o wyrozumiałość doświadczonych Kolegów! :-)


czwartek, 7 grudnia 2006, 19:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Panasonic Lumix FZ50, Win XP
Jak otworzyć plik raw programem PhotoShop CS?

U mnie to wygląda tak:

Obrazek

IrfanView otwiera poprawnie.
Obrazek


Ostatnio edytowano niedziela, 10 grudnia 2006, 16:23 przez Guciu, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 10 grudnia 2006, 12:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL