Teraz jest środa, 22 sierpnia 2018, 08:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Błąd karty 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 18:29
Posty: 43
Lokalizacja: Marcinkowo
Post Błąd karty
Podczas fotografowania na ślubie karta CF SanDisk 8GB nagle przestała działać, wskaźnik ilości wolnego miejsca - zero zdjęć i komunikat nie można zapisać obrazów error 03...
Pobiegłem po drugą kartę również SanDisc 4 GB i o dziwo ten sam problem. Sformatowanie karty w aparacie nie przyniosło zadnych skutków.
Miałem takie szczęście ze kolega był obok i robił sesję , włozyłem jego karte pretec16gb i wszystko ok.
Sformatował swoim aparatem moja karte i problem zniknął.
Czy mozna sie zabezpieczyc przed takimi niespodziankami w przyszłosci ? Co mogło być powodem mojego problemu?
Mój aparat Canon 40d
Karty oryginalne kupione w sklepie uzywane od 2 lat, wczesniej zadnych problemów z nimi.


sobota, 2 października 2010, 10:09
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 8 listopada 2012, 00:15
Posty: 5
Post Re: Błąd karty
Może w trakcie robienia zdjęć coś zostało źle zapisane? Error 03 to poza tym zbyt wiele folderów w karcie pamięci...

_________________
Gdzie są stoły bilardowe


czwartek, 8 listopada 2012, 00:27
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 29 listopada 2012, 19:11
Posty: 3
Post Re: Błąd karty
Działo mi się tak jak miałem źle skonfigurowaną kartę pamięci...


czwartek, 29 listopada 2012, 19:17
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 29 listopada 2012, 22:44
Posty: 5
Post Re: Błąd karty
Zabezpieczysz raczej się nie możesz, po prostu noś zawsze przy sobie inna kartę jeszcze :)

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 29 listopada 2012, 23:35
Zobacz profil

Dołączył: środa, 21 listopada 2012, 14:34
Posty: 25
Post Re: Błąd karty
Takie dziwne rzeczy się zdarzają.
Mam kartę 32 GB na której... 256 zdjęć Nikon D90 zapisuje poprawnie a dalsze fotki - niepoprawnie, nie dają się odczytać. Pewnego razu po wyjęciu tej karty (po wystąpieniu opisanego błędu) wkładam inną i.... jest to samo. Ale więcej się to nie powtórzyło. Być może problem z interface aparat-karta, trudno powtórzyć ten sam efekt, jedynie ta 32-GB ciągle nie umie pisać jak należy. A na komputerze zapisuje się poprawnie!


wtorek, 4 grudnia 2012, 20:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL