Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 05:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Jaka ladowarka i aku za niewielkie pieniadze? 
Autor Wiadomość
Post 
ale z drugiej strony nie ma sie co denerwowac Vendeur, dobry monopol nie jest zly, szczegolnie ten calodobowy :). pozdrawiam :).


sobota, 14 sierpnia 2004, 00:44
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 00:06
Posty: 46
Post 
@Vendeur wiesz może mam w pamięci twoje ostatnie wypowiedzi na temat Fuji 5000, które też określiłeś jako totalne gówno. Ludzie nie muszą uzywać tego co my uzywamy a i tak są bardzo zadowoleni z osiąganych rezultatów. :wink:
@ barbaros a optymalne wykorzystanie sprzętu moim skromnym zdaniem polega na kupowaniu z głową i przewidywaniu, że dziś to jest optymalne dla mnie ale za rok albo dwa pomyślę o czymś z wyższej półki i co ja zrobię z ogromną kartą pamięci jeśli nowy aparat nie będzie jej używał :?: Co do monopolu masz rację 8)
@M Mleczko kiedyś narysował taki żart "Nie pieprz bez sensu" po pewnej przeróbce możemy powiedzieć "Nie foć bez sensu".Po co focić 150 zdjęć w ciągu paru godzin skoro 99% pójdzie do kosza :?: Liczysz na przypadek, że coś ci wyjdzie :?: Twa teoria jest jedynie dobra dla zawodowców. Ale Kodak to nie aparat dla zawodowców 8)

_________________
Fuji S-7000 przedtem Fuji 2600Z i inne idiotkamery a w zamierzchłych czasach Fied


sobota, 14 sierpnia 2004, 00:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Po pierwsze jak wspomniałem, nie musisz focić tyle na raz!

Po drugie ostatnio robiłem przez 2 dni 1000 zdjęć! Każdy ma inne zajęcie i nie wiesz co komu potrzebne.

Po TRZECIE - ZOBACZ w końcu na ceny i różnicę w jakości...

Twoje argumenty są śmieszne.

PS> Nigdy nie napisałem, że S5000 to "gówno", jedynie, że dla mnie jest beznadziejny z winy kilku wad. Prosiłem kogoś o pokazanie fotki nocnej i się nie doczekałem. Ponadto inny użytkownik tego aparatu sam napisał, że to złom, wiec o co Ci jeszcze chodzi. Dla mnie temat zakończony.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 14 sierpnia 2004, 01:08
Zobacz profil
Post 
@stormltd

rozumiem Cie, ale przeciez zakladajac, ze za rok kupie nowy komputer, nie bede teraz kupowal kompa z dziforcem 2 mx, chociaz mam ochote na HL2, bo po co mi teraz lepsza grafa, skoro za rok i tak kupie nowa. tak samo z aparatem. po to Ci wlasnie ta karta, abys mogl optymalnie i z glowa pojechac z laska na 2 tygodnie do Krynicy Morskiej i zrobic jej 100 fotek w roznych miejscach, bez koniecznosci latania ze soba z laptopem, a potem sobie je wieczorami ogladac :). przynajmniej ja tak mysle. wieksza karta moim zdaniem, to absolutne miniumu, nawet jesli posiadany aparat, to absolutne minimum, w koncu kupuje sie go do robienia fotek, a nie do przetrzymania przez rok, zanim kupi sie nowy model :). wiadomo, ze wszystko traci na wartosci i ze nigdy nie sprzedasz po cenie zakupu, ale jednak fotki Ci pozostana, a po to sie wlasnie kupuje aparat. jesli juz tak bardzo sie upierasz nad podejsciem optymalnym i z glowa, to kup optymalna pojemnosc tej karty, ktora da Ci mozliwosc upchniecia w miare niezlej liczby fotek na nia, a nie bedzie kosztowac kroci, nikt Ci nie kaze kupowac od razu pol giga, czy innej "ogromnej karty pamieci". dobranoc :).


sobota, 14 sierpnia 2004, 01:10
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 00:06
Posty: 46
Post 
@Vendeur i wreszcie gadasz rozsądnie, każdy ma inne potrzeby i zastoswania a z 1 postu wynikało, że gość będzie raczej focił okazyjnie. ja podpowiedziałem to co znam a ty opowiedziałes się, że to gówno ... hm ... mniej się kłóćmy a raczej przedstawiajmy rzeczowe argumenty, skoro masz w tym temacie więcej do powiedzenia ze względu na zdobytą wiedzą zawsze to można przedstawić z odpowiednią kulturą 8)
Nie znam kompltenie aku które proponujesz ale jeżeli je przetestowałeś i są dobre to OK.
@barbaros widzisz z kompami jest trochę inaczej tam z reguły możesz wykorzystać pewne podzespoły przy zakupie lepszego sprzętu. w aparatach cyfrowych, dziedzinie bardzo młodej rok, dwa to krok milowy i zakupione wczesniej akcesoria to często złom przy przeskoku na wyższą półkę. Ale z twojej wypowiedzi wynika, że zakup pamięci 64 Mb przy tej klasie aparatu i pamięci wewnętrzej jest OK a to wydatek poniżej 100 więc też jest to zgodne z moją skromną opinią, 8)

_________________
Fuji S-7000 przedtem Fuji 2600Z i inne idiotkamery a w zamierzchłych czasach Fied


sobota, 14 sierpnia 2004, 01:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Ludzie opanujcie sie. To jest normalne ze najlepiej kupic aku o duzej pojemnosci, ladowarka milo jak jest szybka i ful automatyczna bo nie trzeba sie bawic. Oczywiscie ze im wiekszy prad ladowania tym mocniej niszcza sie aku, ale jezeli to jest ladowarka dla przecietnego smiertelnika ktory uzywa aku AA to nie ma sensu sie bawic w oszczednosc aku bo sa dosc tanie a w aparacie i tak jakby ich nie katowac starcza na dlugo.

Kupno aku 1600 czy 1700 mija sie z celem bo roznica w cenie do 2100-2300 bedzie okolo 1-2pln na aku. Za to kupowanie ladowarek np. GP moim zdaniem mija sie z celem - to samo mozna miec za 1/3 ceny GP - np. emos ktory robi ladowarki dla gp a gp je tylko sygnuje swoim logiem - roznice sa w obudowie, wnetrznosci sa te same.

Co do ladowarek wolnych to juz pisalem w sumie ze 3 razy na tym forum - ma to sens tylko w momencie naprawde braku kasy ew. posiadania specyficznych aku ktore sa bardzo drogie i trzeba je oszczedzac jak sie tylko da - a zapewniem ze takich urzadzen z takimi aku jest dosc sporo - tyle ze sa to juz specyficzne i bardziej profesjonalne rzeczy.


sobota, 14 sierpnia 2004, 02:35
Zobacz profil
Post 
Jeszcze raz dzieki wielkie za wszystkie rady. Ciekawie sie czyta te wszystkie posty tylko powstal jeden zasadniczy problem: w koncu nie wiem co ja mam wreszcie kupic :) Emosa? GP? czy MW? kwota dalej pozostaje mniej wiecej ta sama, z nieduza tolerancja doslownie kilku zlotych w obie strony :)


sobota, 14 sierpnia 2004, 07:48
Post 
cos chyba slabo czytasz. kup emosa, te 60 zl. jakos znajdziesz, a kupisz raz, a dobrze :). pozdro.


sobota, 14 sierpnia 2004, 10:12
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
barbaros napisał(a):
cos chyba slabo czytasz. kup emosa, te 60 zl. jakos znajdziesz, a kupisz raz, a dobrze :). pozdro.


Dokładnie. Na Allegro masz tego pełno. Ładowarka EMOS, to model 8168. Aku zapewne ENERGIZER, choć mogą być inne.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 14 sierpnia 2004, 11:43
Zobacz profil
Post Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI - JUZ WIEM CO KUPIe dzieki Wam :)
Dzieki Waszym radom nie kupie GP PB + 4aku1600. Natomiast zamiast bawic sie w zestawy i Allegro pojde normalnie do cywilizowanego sklepu i kupie 2xEnergizer2100 za 11zeta kazdy (wyjdzie mi 22zl czyli tyle samo ile na allegro z kosztami przesylki) i ladowarke EMOSA 8168, z tym ze ladowarke to na Allegro pewnie, chyba ze znajde w sklepie :) Po co mi 4aku, zaoszczedze 22zeta, fakt, ze nie bede mial zapasowych, ale na czarna godzine mozna zawsze miec przysobie 2zwykle paluchy :) Dzieki i Pozdro.


sobota, 14 sierpnia 2004, 13:06
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
a EMOS to nie jest też 9168??? chyba tak. Ja mam jakąś MW 9168 GS i jest bardzo dobra (dodam, że jakiejś firmy batimex). Z początku myślałem, że to emos, okazało się, że nie, ale też jest ok.

A co do kart pamięci i aku. Obecnie różnica między 64mb, a 128mb nie jest taka duża więc opłaca się kupić 128mb i to jest podstawa. Jak gdzieś wyjadę to nie chcę oszczędzać na pamięci, bo mi jej może zabraknąć. Poza tym: różnica w cenie między aku 1800, czy 1700 albo 1600 a 2100 nie jest taka duża. Warto mieć też dwa komplety, bo jednak jak aku się wyczerpie, a jesteś w samym środku wycieczki, to aku się momentalnie nie zregeneruje. Aku 1300 to można sobie do elektrycznej szczoteczki do zębów wkładać.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 14 sierpnia 2004, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Różnica pomiędzy 1600, a 2300 będzie już znaczna. Dla mnie to oczywiste, że konieczne są 2 komplety - sam mam od biedy 4 ;).

Emos 9168 jest nieco szybszy od 8168, ale też i droższy.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 14 sierpnia 2004, 14:09
Zobacz profil
Post 
@vendeur
9168 ma tez funkcje regeneracji akumulatorow, ktorej 8168 nie ma

@superbike2001
no to jest wlasnie emos, sam cos takiego mam, popatrz z boku pudelka, tam masz logo "emos". pewnie to ta: [ciach!]
@PYKPYRYKPYK
no jak to po co 2 komplety? jeden sie laduje, z drugiego korzystasz. jak jestes z 3miasta, to kup sobie na [ciach!], bez kosztow przesylki wyjdzie Ci jak na allegro, a odbierzesz osobiscie. tu masz linka:[ciach!].


sobota, 14 sierpnia 2004, 14:48
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
barbaros napisał(a):
@vendeur
9168 ma tez funkcje regeneracji akumulatorow, ktorej 8168 nie ma


Oj nieładnie wprowadzać ludzi w błąd... Mylisz się.


=========


Tym bardziej nieładnie łamać regulamin forum ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 14 sierpnia 2004, 16:14
Zobacz profil
Post 
barabros - co ta są te [ciachy!] :))) Ja na tym forum to od niedawna to moze niekumaty jestem :)


sobota, 14 sierpnia 2004, 16:33
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL