Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 13:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 "Memory card error" canon s1 
Autor Wiadomość
Post "Memory card error" canon s1
Co robic nie chce mi zapisywac zdjec w aparacie ledwo co odczytuje a kart sa dobre bo na czytniku chulaja.Czuje ze drogo mnie bedzie kosztowac naprawa chyba ze jest na to jakis sposob za wszelkie info dzieki
Ps.tak sie stalo jak wlozylem nowa pamiec 256 scandisc ultra 2 i pozniej juz z zadna pamiecia nie che dzialac
No i powjkawia sie komunikat"memory card error"


poniedziałek, 4 października 2004, 09:59
Post JUZ WIEM
no i okazało sie ze wtyki sie poprzestawiały i jeden drucik w czytniku w aparacie sie wcisnal i to powoduje bledna prace trzeba bardzo uwazac na ten aparacik najlepiej kupic jedna karte i miec ja w aparacie na stalebo bardzo sa delikatne te wtyki mam nadzieje ze jak uune te usterke to bedzie juz wszystko wporzadku
Pozdrawiam Arek


wtorek, 5 października 2004, 22:39

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:19
Posty: 34
Post 
karte zawsze czytam czytnikiem wiec wyciagam ja dosc czesto z aparatu, po prostu miales pecha albo cos ci wpadlo do tej szczelinki i wkladajac karte wygiales styk
osobiscie nie mam problemow z S1


środa, 6 października 2004, 10:51
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
Nie wiedziałem ze to takie delikatne :shock:

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


środa, 6 października 2004, 11:24
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No jak widać po wypowiedziach na forum to jest wiele takich problemów... Czyli S1 wcale nie jest taki odporny na wszystko i łatwo uszkodzić to gniazdo pamięci.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 6 października 2004, 12:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Vendeur napisał(a):
No jak widać po wypowiedziach na forum to jest wiele takich problemów... Czyli S1 wcale nie jest taki odporny na wszystko i łatwo uszkodzić to gniazdo pamięci.

Każdy aparat można zajechać wszystko zależy od użytkownika.
I to się tyczy wszystkiego.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 6 października 2004, 12:18
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
M napisał(a):
Vendeur napisał(a):
No jak widać po wypowiedziach na forum to jest wiele takich problemów... Czyli S1 wcale nie jest taki odporny na wszystko i łatwo uszkodzić to gniazdo pamięci.

Każdy aparat można zajechać wszystko zależy od użytkownika.
I to się tyczy wszystkiego.


Tak oczywiście. Takie bronienie nie ma sensu... Wyraźnie widać sygnały od ludzi, że gniazdo w S1 jest tandetne i bardzo łatwo je uszkodzić. Było wiele przypadków na naszym forum, także na innych.

Rozumiem, że dla Ciebie wkładanie i wyciąganie karty pamięci, to "zajeżdżanie" aparatu. :shock:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 6 października 2004, 12:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Ja co prawda poniekat podzielam zdanie M - kazdy aparat ma prawo sie popsuc, niemniej z S1 dzieja sie bardzo dziwaczne rzeczy i zglaszanych problemow jest naprawde mnostwo - wiec moim zdaniem jest to poprostu mocno wadliwy aparat.

Z najnowszych wiesci, w znajomego S1 za nic nie dziala moj SanDisk - co ciekawsze nie znam przyczyn takiego zachowania - w kazdym innym aparacie/czytniku moj sandisk dziala idealnie, w tym S1 daje sie zapisac 5-10 zdjec i kicha (card error)

W lubelskim MM wraca na gwarancji 30% S1 - w wiekszosci wada jest brak kompatybilnosci z kartami (oczywiscie uznawane na gwarancji jest kilka procent), badz ogolnie jakies zawieszanie sie czy cos, czasami jakies wady samej obudowy (cos trzeszczy i tym podobne klimaty)

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


środa, 6 października 2004, 13:18
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
O cholera, ale kicha kupiłem bubel. Trzeba go sprzedawać :cry:
Na takie forum trzeba zaglądać przed kupnem.

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


środa, 6 października 2004, 13:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Nie koniecznie bubel - poprostu trzeba trafic na dobry egzemplarz, bo tak wogole to jest to bardzo dobry aparat z tym ze dosc wadliwy - nie mowie awaryjny jako ze wiekszosc usterek jest odrazu po zakupie. Niemniej jest sporo egzemplarzy bez usterek.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


środa, 6 października 2004, 14:05
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Dokładnie. Warto zaglądać na forum i zasięgnąć informacji o planowanym zakupie sprzętu. Niemniej, jeśli Twój aparat działa sprawnie, to może tak pozostanie. Choć wiele problemów ujawnia się po jakimś czasie. Kto wie, czy to nie dobry pomysł, aby się go pozbyć póki jeszcze działa dobrze...

Reasumując Canon S1 jest na dobrej drodze do osiągnięcia miana najbardziej awaryjnego aparatu. Nie świadczy to dobrze o tak "uznanej i porządnej" marce jak Canon, która do tej pory nie miała podobnych wpadek. Jednak najgorsza jest postawa serwisu, który nie uwzględnia wszystkich reklamcji. Bo jakkolwiek Minolta Z1 była awaryjna, to wystarczało ją "stuknąć" ( :shock: :lol: ) i działała. A S1 zachowuje się conajmniej niezrozumiale. Może to wina jakiegoś nowego, wadliwego gniazda. Ale w takim razie powinni je wymieniać. Jednak tak się nie dzieje i chyba Canon olewa sprawę. Oj nieładnie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 6 października 2004, 14:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Canon twierdzi ze jest to spowodowane zlym uzytkowaniem aparatu badz stosowaniem nieodpowiednich kart - wogole nie uznaja takich reklamacji. Co cikawsze media markt czasami wymienia od reki takie aparaty - ale to tylko jak naprawde nie chca juz dzialac z kartami jakie media markt ma na stanie i ktos sie mocno wykluci - wymienia 1 na 100 takiech aparatow - ale to i tak lepiej niz sam Canon.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


środa, 6 października 2004, 14:14
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
Jeszcze się nim nie nacieszyłem a tu już trzeba sprzedawać :( Zobaczymy co się będzie działo gdy wymienię kartę :roll:

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


środa, 6 października 2004, 14:20
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
sq8shq napisał(a):
Canon twierdzi ze jest to spowodowane zlym uzytkowaniem aparatu badz stosowaniem nieodpowiednich kart - wogole nie uznaja takich reklamacji.


No tak... To ciekawe jakie karty są odpowiednie i jak należy je użytkować... Może niech wbudują na stałe 512 Mb, to nie będzie problemu. Ale głupota.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 6 października 2004, 14:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL