Autor |
Wiadomość |
Gość
|
 latawarka ale ktora
Na allego znalazlem dwie ładowarki w zasadzie zestawy.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37530096
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38195539
Jedna z nich następcą jest drugiej (tak jest napisane). Z tego co przeczytałem to różnią się tylko prądem ładowania (z tego co zauważyłem) jedna 800 ta gorsza 700mAh
Moje pytanie brzmi czy warto dopłacić i kupić tą droższą czy to się nie opłaca.. Oczywiiście jeśli którąkolwiek warto kupić albo raczej coś innego
No i czy ten większy prąd sprawia że ładuje po prostu szybciej (gorzej dla aku) czy może lepiej (czytaj bezpieczneij dla aku)
Z góry dziekuje za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam
|
wtorek, 28 grudnia 2004, 18:55 |
|
 |
shadoow
Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32 Posty: 447 Lokalizacja: woodstock - my life...
|
A zalezy Ci na czasie?
Szybsza teoretycznie troszeczke bardziej męczy akumulatorki, choc az takiej roznicy nie ma...
Ja osobiscie wzialbym zestaw z SANYO.
_________________ Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1
|
wtorek, 28 grudnia 2004, 20:22 |
|
 |
Gość
|
a ja znam sklepik w wawie (chyba tez wysyłkowy internetowy) hdzie mają ładowarki procesorowe z gearancją za 33zł najtańszą, super sklepik, sciągają bezpośrednio z tajlandii. NIe reklamuje ich, poprostu znalazłem ten sklep w sieci i kupiłem ładowarke do firmy. Maja też tanie filtry, tulejki, akumulatory to szok !!!!!!!!!!!11, tak tanio jeszcze nie widziałem. Moge daclink jutroo bo mam dodana strone do ulubionych w firmie
|
wtorek, 28 grudnia 2004, 22:06 |
|
 |
Gość
|
Wzialbym zestaw 2 z tych podanych. Obie ladowarki sa dobre. Czas ladowania - roznica bedzie z 15 minut, bez przesady. Za to jest o 12 zl tanszy i w dodatku ma lepsze akku - Sanyo zamiast Energizer (ktore tez sa swietne ale Sanyo lepsze).
|
wtorek, 28 grudnia 2004, 22:28 |
|
 |
Gość
|
Ja tez bylbym za sanyo
Zapodaj kolego tym linkiem jak bedziesz mógł - dzięki .
|
wtorek, 28 grudnia 2004, 23:42 |
|
 |
Gość
|
Tak też zrobie tzn wezmę ten tańszy.
Wielkie dzięki wszystkim.
pozdrawiam
|
czwartek, 30 grudnia 2004, 17:14 |
|
 |
easyrider
Dołączył: piątek, 21 maja 2004, 19:34 Posty: 33 Lokalizacja: Rybnik
|
Chciałbym zwrócić uwagę, że ten tańszy nie ma funkcji rozładowania akumulatorów...
No chyba że opis na Allegro jest niepełny... może watro się upewnić?
Bo ta funkcja czasami się przydaje... 
_________________ jakiś aparat... chyba nawet cyfrowy...
|
czwartek, 30 grudnia 2004, 18:48 |
|
 |
Bollo
|
Zasada jest taka - czym mniejszy prąd ładowania, tym lepiej naładowany akumulator i mniej oganiczona jego żywotność.
Ładowarki szybkie ograniczają żywotność akumulatorów nawet o 50%.
Pozdrawiam
|
czwartek, 30 grudnia 2004, 21:52 |
|
 |
|