Teraz jest sobota, 22 września 2018, 00:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 aparat+adapter+lornetka=??? 
Autor Wiadomość
Post aparat+adapter+lornetka=???
Witam. Na alu jakis gostek sprzedaje adaptery które służą do połączenia np. lornetki z tukejką w A60/A70 itd... http://allegro.pl/show_item.php?item=39758007 Moje pytanie jest następujące: czy ktoś juz tego uzywał ? jak z tego foty wychodza ? jaka lornete jak coś najlepiej z tym połączyć? :?:


poniedziałek, 17 stycznia 2005, 12:50
Post 
Witam. Pobawiłem sie troche lornetką x6 i aparacikiem Canon A60. Nie stosowałem konwenterów, tulejek itp.... lornetke usadziłem na jednym statywie a apatat na drugim i obiektyw zbliżyłem do okulara lornetki. Musze przyznac ze efekty nawet nie zgorsze biorąc pod uwage tą konfiguracje.Co o tym sądzicie hehehe ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


wtorek, 18 stycznia 2005, 09:37
Post 
a jeszcze jedno - teraz zauwarzylem ze ta lornetka nie ma zooma x6 tylko ma oznaczenia LP6x30 - ciekawe jakie to jest przyblizenie ? (myslałem ze ta 6tka to zoom :shock:


wtorek, 18 stycznia 2005, 09:42
Post 
a tu jeszcze 3 fotki - tylko tym razem lornetke i aparat trzymalem w reku
Obrazek
zoom x 1 1/200s F8.0 ISO 100
Obrazek
zoom x3 1/250s F8.0 ISO 100
Obrazek
lornetka 1/200s F4.8 ISO 100
:o


wtorek, 18 stycznia 2005, 10:40
Post 
No faktycznie zdjęcia wygladają przyzwoicie:)
Zastanawiam się czy a raczej jak tulejki wytrzymają obciążenie lornetki. Lornetka na zdjęciu z aukcji nie należała do największych. Mam w domu jakąś radziecką lornetkę, która jest zdecydowanie wieksza i swoje waży. No chyba, żeby mocować do statywu nie aparat ale lornetkę właśnie i mieć nadzieje, że nie odpadnie... :)


wtorek, 18 stycznia 2005, 12:31

Dołączył: piątek, 26 grudnia 2003, 18:39
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
To chyba oczywiste ,ze musisz trzymac jedna reka lornetke a druga aparat. Tulejka moze tylko wyeliminowac ruch aparatu wzgledem lornetki.

Ja takze mam A60 i bawie sie lornetka. Moze powymieniamy doswiadczenia?

Ja zauwazylem ,ze w moim przypadku lepsza jakosc zdjec jest nie na pelnym zoomie aparatu tylko na 1-2 stopnie mniej. Jak aparat nie laie ostrosci to mozna spokojnie pokrecic "kolkiem" w lornetce.

Wbrew pozorom ,jak sie troche pocwiczy to jakosc zdjec jest bardzo dobra.

_________________
A60


wtorek, 18 stycznia 2005, 13:35
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 26 grudnia 2003, 18:39
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Aha , jak czasem nie ostrzy (np z ta galazka ,jak jest za blisko) to mozna wlazyc makro i wychodzi fajna mala glebia ostrosci (tak jak u ciebie z galazka)

_________________
A60


wtorek, 18 stycznia 2005, 13:37
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 7 sierpnia 2005, 20:17
Posty: 2
Lokalizacja: Kutno
Post 
Ja wykombinowałem dzisiaj cos takieog ?? napiszcie co o tym cadzicie nawet niezle widac . Całkowity zoom to ok 200x (20x luneta i 10 Aparat). Narazie żadnych fotek ciekawych nie mam bo pogoda do bani. ale jak cos sie poprawi to umiszcze kilka fotek.
http://ftpkutno.w.interia.pl/DSC00194.JPG
http://ftpkutno.w.interia.pl/DSC00197.JPG
http://ftpkutno.w.interia.pl/DSC00195.JPG
Wyglada odiazdowo !!!!

Vendeur
[EDIT: Nie dawaj pełnowymiarowych fotek na forum!!! Tylko pomniejszone do 640x480. Kolejne takie wypowiedzi usuwam od razu.]


niedziela, 7 sierpnia 2005, 20:24
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 18:59
Posty: 58
Lokalizacja: Kraków
Post 
zmajstruj fotki na szybko...


niedziela, 7 sierpnia 2005, 21:27
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 7 sierpnia 2005, 20:17
Posty: 2
Lokalizacja: Kutno
Post 
Narazie zrobiem cos takiego jak bedzie lepsza pogada to postaram sie cos dodac. Powiedzcie mi co zrobic aparat sam nie ustawia mi ostrosci musze to robic recznie. Tu sa te obrazki z mojego balkonu.
http://ftpkutno.w.interia.pl/P80862181.JPG
http://ftpkutno.w.interia.pl/P80762051.JPG
http://ftpkutno.w.interia.pl/P80761871.JPG
Fotki były robione przy pochmurnej pogodzie i przy migawce 1/40 - 1/80.
Poczekam na słoneczko !!! :D

Vendeur
[EDIT: Nie dawaj pełnowymiarowych fotek na forum!!! Tylko pomniejszone do 640x480. Kolejne takie wypowiedzi usuwam od razu.]


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 09:20
Zobacz profil
Post 
Transfer przekroczony

Godzinny limit transferu dla konta ftpkutno.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony.


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 10:10
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
poul_angel

Nie dawaj pełnowymiarowych fotek na forum!!! Tylko pomniejszone do 640x480. Kolejne takie wypowiedzi usuwam od razu.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 10 sierpnia 2005, 17:39
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 stycznia 2009, 16:42
Posty: 1
Post Re: aparat+adapter+lornetka=???
A co powiecie na to Lornetka aparat Bushnell 8x30 Image View (11-8325) ? Waszym zdaniem warto ją kupić ?


środa, 14 stycznia 2009, 16:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL