Teraz jest środa, 19 września 2018, 14:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 [k. pamieci] Problem z wyborem - pocztkujacy! (kodak dc240) 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 6 lutego 2005, 18:41
Posty: 2
Post [k. pamieci] Problem z wyborem - pocztkujacy! (kodak dc240)
witam
kupilem sobie okazyjnie aparat Kodak DC 240.
Nie ma on niestety karty pamieci i chce sobie dokupic np. na allegro
Wszedlem na aukcje i jest tam pelno roznych typow tych kart a ja nie wiem ktora wybrac? I czy bedzie pasowala?!
Chce zakupic karte o pojemnosci 16 MB lub 32 MB bo wieksza nie jest mi potrzebna!
Prosze o porade bo nie chce bezsensownie wydawac pieniedzy na cos co nie bedzie funkcjonowac z moim aparatem
dziekuje i pozdrawiam
Lukasz


niedziela, 6 lutego 2005, 18:46
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 18 listopada 2004, 17:33
Posty: 141
Post 
z tego co piszą na sieci, to ten "DC 240" obsługuje karty "CompactFlash" ...czyli masz szczęście bo to najtańsze karty. Na allegro wersja 32MB kosztuje poniżej 20zł.


niedziela, 6 lutego 2005, 21:45
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 18 stycznia 2005, 17:30
Posty: 62
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Naprawdę się zastanów czy chcesz te 16, 32 MB. Na karcie 32 MB zrobisz z ok 50 zdjęć. Jak na cyfrówkę to bardzo mało, tu jak Ci się zapełni karta to nie pujdziesz do kiosku i nie kupisz drugiej jak w przypadku filmów. Chyba, że masz zawsze pod ręką laptopa i bedziesz co chwila zgrywał...

_________________
Canon IXUS 40, Sandisk Extreme III 1GB


poniedziałek, 7 lutego 2005, 00:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
32 MB to strasznie mało - kup sobie np. 128 MB Lexar, Sandisk oby nie Kingston !!!!

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 00:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 00:06
Posty: 163
Lokalizacja: Warszawa
Post 
32 MB to tyle co nic. Trzeba by co chwilę latać do kompa by wypróżnić kartę. Zrób to co radził M.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 10:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 7 lutego 2005, 01:32
Posty: 14
Lokalizacja: Olkusz
Post 
128? nie wystarczy ci na wakacje:) kup sobie wieksza. wydasz niewiele wiecej a nie bedziesz zalowac
pzr

_________________
Panasonic DMC FZ-20 + 512 SD high speed
Canon A 300 + 256 CF


poniedziałek, 7 lutego 2005, 10:51
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 28 stycznia 2005, 20:23
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post 
BomBa napisał(a):
Chce zakupic karte o pojemnosci 16 MB lub 32 MB bo wieksza nie jest mi potrzebna!

Ja jak kupiłam aparacik miałam dołączona karte 16MB to jest strasznie męczące jak idziesz robić zdjęcia i karta już jest pełna pasuje chodzić z laptopem...Teraz mam 256 MB i powiem Ci że to już jest się czym pobawić ...zastanów się dobrze czy taka mała karta Ci wystarczy . Pozdrawiam :D

_________________
Olympus 765UZ + 256MB


poniedziałek, 7 lutego 2005, 11:50
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 6 lutego 2005, 00:31
Posty: 42
Lokalizacja: Małogoszcz
Post odp:
Cytuj:
... oby nie Kingston !!!!

dlaczego?

_________________
4x Energizer 2500 mAh
Kingston 1 Gb Elite Pro
Kingston 128 mb
Star 9


poniedziałek, 7 lutego 2005, 12:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
M napisał(a):
oby nie Kingston !!!!

Bajki... Kiedys i owszem, byly z nimi problemy, lecz dzisiaj wszystko jest juz w normie... Sam mam taka karte i (odpukac) nic sie nie stalo...

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


poniedziałek, 7 lutego 2005, 12:52
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 18 listopada 2004, 17:33
Posty: 141
Post 
ten aparat produkuje zdjęcia o rozmiarze około 400kB, co daje średnio 70 fotek na karcie 32MB. Jak kogoś nie stać na więcej, to taki rozmiar w zupełności wystarczy.

Co innego gdyby te fotki zajmowały 1 - 2 MB ...ale nie zajmują.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 15:04
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 6 lutego 2005, 18:41
Posty: 2
Post 
Dzieki wszystkim za odpowiedz!
Kupie karte 32 MB gdyz 128 kosztuje mniejwiecej tyle za ile kupilem ten aparat a i tak nie jest on jakims super urzadzeniem.
Potrzebuje aparat od czasu do czasu wiec po co mam wydawac jakies sumy na zakup tego czego nie bede uzywal.

Dziekuje wszystkim jeszczeraz za odp
Pozdr
Lukasz


poniedziałek, 7 lutego 2005, 17:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 00:06
Posty: 163
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Oczywiście nie warto przepłacać. Jak starczy 32 to OK. Natomiast oczywiście karta CF jest kartą uniwersalną więc można ją w przyszłości użyć w lepszym aparacie, który będzie potrzebował nieco więcej pamięci...


poniedziałek, 7 lutego 2005, 17:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 1 grudnia 2004, 23:01
Posty: 7
Lokalizacja: Jelenia Góra
Post 
Skoro nie widac różnicy ... to po co przepłacać :wink:

_________________
Canon PowerShot A75


poniedziałek, 7 lutego 2005, 19:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL