Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 10:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Kingston 512MB CF 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 23:39
Posty: 12
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Kingston 512MB CF
Czy warto kupic ta karte? MAm Canona A 95 bedzie wszystko gralo?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42052216

_________________
Canon A95


niedziela, 13 lutego 2005, 14:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 19:09
Posty: 26
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Tak na pewno wszystko bedzie gralo! :-) Ja jednak kupilbym zwykla wersje SanDiska... Chociaz cena tego Kingstona kuszaca. To, ze ja kupilbym cos innego wcale nie oznacza, ze Kingston jest zly. Po prostu SanDisk i Pretec, to chyba najlepsze pamieci... ;-)

_________________
Canon PowerShot A70 | SanDisk CompactFlash Type I 128 MB | 4x Sanyo 2300 mAh


niedziela, 13 lutego 2005, 15:10
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 22:02
Posty: 124
Post 
Zobacz ceny PRETEC - spadły, a jest kilka razy szybszy :)


niedziela, 13 lutego 2005, 20:33
Zobacz profil
Post 
do a95 zdecydowanie wystarczy Kingston zwykły, NIE HS, bo HS (HighSpeed) i tak nei wykorzysta aparat :/ (brak formatu bezstratnego zapisu)
jedynie jak masz czytnik kart pamieci w PC na USB 2.0 to poczujesz roznice w predkosci zczytywania fotek, czy zapisu danych na kartę między HS, a zwykła (zwykła osiaga 3,8 MB przy odczycie !)


niedziela, 13 lutego 2005, 22:47

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
TWec ciekawy, requiem avarcik :)
I w temacie :) :
Osobiscie polecił bym Pretec-ta. Mam go w aparacie, wszystko bez zarzutów, posiadam tej samej firmy I-Disk Tiny 2.0 i też wszystko jak najbardziej w porządku, zwłaszcza ze co jakiś czas ląduje mi na ziemie :)

Mocny skubaniec-->prawidłowy!

Co do Kingstona to nie mam tyle zaufania abym mógł komfortowo niezwracać uwagi na mechaniczne przygody z nim. Chociaż cenowo napewno się różni a poza tym pamięci same z siebie są dośc mocne. Więcej przemawia do mnie Pretect, zdecyduj sam po uwzględnieniu czynnika ceny[chociaż czasem warto dopłacić].

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


niedziela, 13 lutego 2005, 23:45
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 listopada 2004, 21:40
Posty: 199
Post 
Nie ma najmniejszych kłopotów z Kingstonem!
Sprawdzałem organoleptycznie w Olympusach 5060, 8080, Minolcie A2, 200 i jeszcze kilku innych aparatach. Ktoś kiedyś napisał parę głupot na ten temat i się rozniosło.
Co do szybkości kart, to radzę najpierw popatrzeć jaki jest wewnętrzny transfer w aparacie, a dopiero potem sięgać po karty speed i ultra.
Porównywałem kiedyś tego zwykłego Kingstona z droższą wersją speed i miałem wzrost zapisu plików RAW o 1 sekundę.


niedziela, 13 lutego 2005, 23:57
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
To nie były głupoty tylko autentyczne problemy użytkowników. Dziwnym trafem jakoś to wszystko zbiegło się w czasie. Nie twierdzę, ,że Kingston jest be (sam mam 256MB tyle, że kupione w lutym ubiegłego roku) ale takie nagromadzenie sygnałów o złym współdziałaniu z różnymi aparatami całkowicie usprawiedliwiało trzymanie się z dala od tych pamięci na zasadzie: a jak na mnie trafi? Czy teraz się poprawiło - nie wiem. Ja zakupiłem Lexary i problem takiej czy innej pamięci mam już z głowy. Ktoś chce Kingston - mamy wolny rynek i każdy kupuje co chce na własne ryzyko. Cieszę się Bollo, że u Ciebie Kingston chodzi bezproblemowo; w końcu chodzi o robienie zdjęć a nie zajmowanie się problemami sprzętowymi :)

_________________
Minolta A1, Dynax 60, Alfa 300


poniedziałek, 14 lutego 2005, 18:52
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 listopada 2004, 21:40
Posty: 199
Post 
To co napisałem, piszę w oparciu o własne, ale autentyczne testy, a nie podsłuchane. Ostatnio (od listopada) mam możliwość potestowania trochę aparatów - w sumie sześć modeli - i ładuję do nich dwa Kingstony 512 MB, kupione w różnych sklepach w różnym czasie. I co - i nic! Wszystko OK. Komu mam wierzyć - zaszłyszanym opiniom, czy własnoręcznym doznaniom?
Mało tego, z Kingstonem jako producentem pamięci RAM mam do czynienia od ładnych kilku lat i nigdy się na tej firmie nie zawiodłem. Ale ważne, co się pisze - zazwyczaj zaszłyszane opinie.


poniedziałek, 14 lutego 2005, 21:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
co do kingstonów - to była jednorazowa wpadka (seria) .. teraz już spokojnie możesz kupować..

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


poniedziałek, 14 lutego 2005, 22:12
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Cytuj:
co do kingstonów - to była jednorazowa wpadka (seria) .. teraz już spokojnie możesz kupować..

i tak się zdarza, chociaż delikatnie mi brzmią. Chociaż niech się już wypowiadają użytkownicy Kingstona, ja mówię swoje spostrzeżenia jako że wcześniej też chciałem kupić owe cudo.

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


wtorek, 15 lutego 2005, 01:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 lutego 2005, 17:44
Posty: 7
Lokalizacja: Königshutte Vaterland : Schlesien . Animal : Python Regius Hobby : Tattoo/MTB/sex
Post 
Ja też na Kingstona nie marzekam, mam wpradzie maleństwa (64 i 128 MB) ale złego słowa nie powiem. działają juz półtora roku i ..... dalej działają :)

Podklejając się do tematu, chciałbym zapytać o pewną nurtującą mnie rzecz. Czy używanie tych kart do innych zastosowań, tzn do przenoszenia danych, "szodzi" tym kartom ?
Słyszałem dziwne opinie że mogę je w ten sposób zapsuć, lub przynajmniej spowolnić działanie. Nie wydaje mi się to prawdę, ale wolę zapytac fachmanów.

_________________
Der Mensch ist ein Seil, geknüpft zwischen Tier und Übermensch, - ein Seil über einem Abgrunde Obrazek


wtorek, 15 lutego 2005, 16:46
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
reed dane to 0 i 1, nie wazne czy to zdjecie czy mp3. Warto jedynie co jakis czas sformatowac karte.

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


wtorek, 15 lutego 2005, 22:18
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 listopada 2004, 21:40
Posty: 199
Post 
reed napisał(a):
Podklejając się do tematu, chciałbym zapytać o pewną nurtującą mnie rzecz. Czy używanie tych kart do innych zastosowań, tzn do przenoszenia danych, "szodzi" tym kartom ?
Słyszałem dziwne opinie że mogę je w ten sposób zapsuć, lub przynajmniej spowolnić działanie.


Totalne głupoty! Byle się to nie rozniesie!


wtorek, 15 lutego 2005, 22:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL