Teraz jest środa, 19 września 2018, 14:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Jaka karta SD do Cannona? 
Autor Wiadomość
Post Jaka karta SD do Cannona?
Witam,
posiadam Canona A510 i chce do niego dokupić kartę SD, zastanawiam się nad:
1) Kingston SD 512MB HighSpeed (max.zapis: 7,7 MB/sec) za 170zł
2) Kingston Secure Digitel SD 512MB (max.zapis: 1,5 MB/sec) za 145zł

co możecie powiedzieć - czy warto dopłacać do szybszej, a może polecicie inną firmę (ważna jakość i cena) niż Kingston.
pozdrawiam Rafał


czwartek, 5 maja 2005, 23:36
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Warto dopłacić do szybszej według mnie, aby karta nie hamowała pracy aparatu.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 6 maja 2005, 00:06
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
Według mnie przy tym aparacie nie odczujesz zauważalnej różnicy w prędkości transferu niezależnie od rodzaju karty, kupuj spokojnie tańszą. Choć ja wolałbym Sandiska. A przy okazji: ładna twarz... masz tak od dziecka, czy po wypadku?

_________________
350D/30D


piątek, 6 maja 2005, 00:07
Zobacz profil
Post 
A gdzie mieszkasz, że u ciebie Kingstom 512 kosztuje 145 zł? U mnei za taką karte trza zapłacić 169 a za HS-185.


czwartek, 12 maja 2005, 15:04
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
elvis1987 napisał(a):
A gdzie mieszkasz


Pewnie w Allegro...

Zdecydowanie warto kupić szybszą.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 12 maja 2005, 16:01
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2005, 10:33
Posty: 29
Lokalizacja: Biała Podlaska
Post 
Ja mam w swoim Canonie A510 zwykla SD i jakos nie odczuwam zeby mi wolno byly przesylane fotki na kompa.


czwartek, 12 maja 2005, 19:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Slayer napisał(a):
Ja mam w swoim Canonie A510 zwykla SD i jakos nie odczuwam zeby mi wolno byly przesylane fotki na kompa.


:lol:

Nie odczuwasz, bo nie masz porównania! Poza tym szybsza karta przydaje się przy zdjęciach seryjnych głównie, a nie do kompa, bo tam prędkość nie jest aż tak istotna.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 12 maja 2005, 20:25
Zobacz profil
Post 
udało mi sie kupic Kingston SD 512MB HighSpeed za 157zł na http://www.ebay.pl i jestem bardzo zadowolony!
poleczm wszystkim ten poczatkujacy polski serwis aukcyjny, można kupić wiele rzeczy o wiele taniej niz na allegro
pozdrawiam


niedziela, 29 maja 2005, 19:15
Post 
ja mam zwyjła kngsotona 512 i nie jestem zadowolony. ale nie wiem jak chodzi z high speedem. chciałbym sprawdzić ale nikt nei ma...chyba wolałbym dołożyć i mieć szybszą.
PS. jak na zwykłej największą rozdzielczością robie film to tylko 30 sekund, Jest taka możliwoość że na high speedem będzie więcej?


niedziela, 29 maja 2005, 20:44
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
elvis1987 napisał(a):
Jest taka możliwoość że na high speedem będzie więcej?


Nie.

Poza tym co to za aparat i rozdzielczość, że tak mało wchodzi...? Coś tu nie tak.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 30 maja 2005, 00:14
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 lutego 2005, 15:48
Posty: 12
Lokalizacja: Gliwice
Post 
W specyfikacji aparatu Canon A510 znajduje się informacja:
[b]Długość filmów Do 30 sek. w rozdzielczości 640 x 480
Do 3 min. w rozdzielczości 320 x 240 lub 160 x 120 [dla wszystkich rozdzielczości: w zależności od szybkości zapisu i pojemności karty pamięci]
[/b]

Wynika więc z tego, że ograniczenie jest po stronie aparatu (dla rozdzielczosci filmu 640x480 pikseli), anie ma związku z kartą pamięci


poniedziałek, 30 maja 2005, 12:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
Kup normalną - przy tej klasie aparatu pewnie nie bedzie wyczówalnej różnicy.

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


poniedziałek, 30 maja 2005, 12:21
Zobacz profil
Post 
dziekuje wszystkim za wypowiedzi

p.s. juz kupiłem
Cytuj:
udało mi sie kupic Kingston SD 512MB HighSpeed za 157zł na http://www.ebay.pl i jestem bardzo zadowolony!


poniedziałek, 30 maja 2005, 12:55

Dołączył: piątek, 3 czerwca 2005, 18:09
Posty: 1
Post Jeszcze raz to samo pytanie???
Czy warto do aparatu A510 kupywać High Speeda ??? zaoszczędzone 30 zł mógłbym przeznaczyć na lepsze akumulatorki a przecież jak ktoś pisał A510 nie wykorzystuje zapisu 30 FPS a chyba to ma naczenie tylko w tym wypadku. Czy zapis zdjęć 1,5 Mb/s nie jest wystarczający w przypadku zwykłego Kingstona i A510 :?:

...a może lepiej wziąć mniejszą kartę np. 256MB Elite Pro za 91 zł, czy takich oszczędności już nie warto robić :roll:


niedziela, 5 czerwca 2005, 13:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL