Teraz jest środa, 22 sierpnia 2018, 00:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Kingston High Speed 512 i Nikon D70s 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 20:29
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Post Kingston High Speed 512 i Nikon D70s
Witam!

Robię sobie dzisiaj spokojnie zdjęcia panoramy Warszawy, po zapełnieniu karty zgrywam je do databanku, itak dwa razy. Nagle po wykonaniu kolejnego zdjęcia ukazuje mi się błąd CHR, który za chwile znika i zdjęcia mogę dalej bez przeszkód robić. Niestety, po powrocie do domu okazuje się, że zdjęcia zrobione przed pokazaniem się tego błędu straciłem!!! Na karcie pojawiły się jakieś dziwne katalogi z krzaczkami, nic nie dało się odczytać. Co ciekawe, zdjęcie zarejestrowane po wystąpieniu błędu CHR skopiowało się na dysk bez przeszkód.

Miał ktoś z Was podobny problem? Czego to może być wina - aparatu który pochrzanił coś w katalogach, czy karty? Podobno Kingston nie jest zalecany do Nikona, ale jak dotąd nie było problemu, a firmę tą uważam za solidną. Dzięki za wszelkie info.


niedziela, 28 sierpnia 2005, 21:12
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2005, 22:51
Posty: 2
Lokalizacja: poznań
Post 
podobne numery wykręcała mi pierwsza cyfrówka, kiedy się spieszyłem i pstrykałem zanim skończyła zapisywać zdjęcie

_________________
bulba i wszystko jasne


niedziela, 28 sierpnia 2005, 22:57
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 6 czerwca 2004, 13:04
Posty: 14
Post 
Ja miałem ostatnio dwie przygody z kartą pamięci - jedna przygoda to błąd przy zgrywaniu zdjęć na kompa, który zaowocował komunikatem "Card Not Initialized" w po pięciu fotkach, druga to zostawienie wczoraj na grillu aparatu jakiemuś bucowi, który sformatował kartę i nawet nie raczył się pochwalić osiągnięciem :roll:

W obu przypadkach problemy rozwiązał freeware'owy PC Inspector Smart Recovery. Nie jest to oczywiście lekarstwo na źródło Twoich problemów, ale można odzyskać fotki :-)


poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 01:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 20 listopada 2004, 16:34
Posty: 31
Post 
dermalamor tez mialem ten roblem czasami jest tak, ze sie uszkodzi ponoc przy podgladaniu zdjecia i wylaczeniu aparatu lub wyjeciu w tym momencie karty takie rzeczy moga byc, ale moim zdaniem poszla w rynek seria niesprawnych kart.

_________________
dzieci | dino | aparaty cyfrowe


niedziela, 25 grudnia 2005, 01:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL