Zakupiłem do mojego canona G2 karte cf 256 mega Kingston. Przez pierwszy wyjazd sprawowała sie wyśmienicie zrobiłem ponad 300 zdjęć.
Problem zaczął sie podczas drugiego wyjazdu z aparatem. Poczas kasowania funkcją erase all. Zrobiłem kilka zdjęć i po zrobieniu jednego z nich na wyświetlaczu pojawił sie komunkiat 'cf card error' Wykasowałem to zdjęcie i wszystko wróciło do normy jednak przy robieniu kolejnego zdjęcia ponownie wyskoczył ten błąd. Wszystkie zdjęcia (z wyjątkiem jednego*) zamieniły sie w małe ikonki z pytajnikiem.
Podczas próby zgrywania zdjęć programem canona zacinał się komputer udało sie skopiować tylko to jedno zdjęcie*. Próby formatowania karty poprzez sam aparat, program canona i windows po włożeniu karty do czytnika nie powiodły sie :/ używałem tez programów Digital Picture Recovery itp. jednak każdy z nich zacina system gdy próbuje odzyskać zdjęcia...
Czy macie jakieś pomysły jak odzyskać zrobione zdjęcia albo chociaż naprawić karte bo jakoś nie uśmiecha mi sie wydawanie kolnych 200 zł :/
niedziela, 3 października 2004, 19:31
Gość
gwa ran cja
gwa ran cja
gwa ran cja
niedziela, 3 października 2004, 19:36
Gość
a nie ma jakiś magicznych sposobów na te zdjęcia? są dość wartościowe
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]