Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 14:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Problem z lampą błyskową 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 7 kwietnia 2007, 12:24
Posty: 4
Post Problem z lampą błyskową
Witam,
Używam Canona 400D i na wyjazd postanowiłem wziąć zewnętrzną lampę. Pożyczyłem więc Metz'a 44 AF-3C, który był używany bez problemów z EOS'em 300. U mnie działa dobrze tylko na trybach ręcznych. Na TTL jest już problem bo niedoświetla zdjęć(jak ustawie na Lampie M zamiast TTL to są w miare dobre) albo w automatycznych trybach aparat dobiera dłuższe czasy 0,8 sekundy (te samo zdjęcie tylko z lampą wbudowaną wychodzi dobrze doświetlone przy czasie 1/60), lampa na TTL błyska ale prawie nie widocznie( trzeba się przyjrzeć w palnik...).O dziwo wczoraj wieczorem udało mi się zrobić kilka zdjęć na TTL i były doświetlone ale dziś rano w ciemnym pomieszczeniu niestety znowu bardzo słabo błyska...


czwartek, 26 kwietnia 2007, 15:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
Twój aparat obsługuje tylko lampy z system pomiaru E-TTL (canonowski ttl) a ten metz ma zwykły ttl więc automatyka lampy nie bedzie działała, możesz liczyć jedynie na manual... W intsrukcji apartu na pewnoe jest strona poświecona lampom zewnętrzym jestem pewien że znalazłbyś w niej odpowiedz na Twoje zapytanie....

_________________
Canon i Nikon


sobota, 28 kwietnia 2007, 16:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL