Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 08:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 980 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Następna strona
 Przyroda 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
Tak bonnum dobrze zauwazyl - te fotki sa troszke podrasowane w PS bo niby wiesz jak sie ramki robi , jak sie filterki uzywa a podobno
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu

:lol:
ale w koncu jak ladnie wyglada to jestem za przerobkami

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Sorry ale co to
Cytuj:
M napisał:
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu


Bo to nie jest moje !!!!!!!!!!!

A co do zdjęć możecie wierzyć lub nie to juz Wasz problem ale nie są retuszowane w PS.
Tam gdzie coś było robione to piszę "dołożono "ziarno" i nic więcej"

Takie zdjęcia robi Canon A80 i to wszystko.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
ravw napisał(a):
Tak bonnum dobrze zauwazyl - te fotki sa troszke podrasowane w PS bo niby wiesz jak sie ramki robi , jak sie filterki uzywa a podobno
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu

:lol:
ale w koncu jak ladnie wyglada to jestem za przerobkami



ten cytat to ja napisalem:) ja ramki nie umie narazie zrobic!!

a co do moich zdjec to ja cykam od... 6 miesiecy (najpier praktica/a40 i teraz a60).. przy czym dopiero a60 zaczely mi wychodzi czyli tak od 3 miesiecy:)

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:23
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Małe nieporozumienie. :lol:

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
ravw napisał(a):
Tak bonnum dobrze zauwazyl - te fotki sa troszke podrasowane w PS bo niby wiesz jak sie ramki robi , jak sie filterki uzywa a podobno
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu

:lol:
ale w koncu jak ladnie wyglada to jestem za przerobkami


Dokładnie interesuje mnie to:
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu


Bo wynika z tego, że to jest cytat tego co ja wcześniej napisałem a ja nic takiego nie pisałem i to mnie denerwuje, że przypisuje mi się jakieś dziwne wypowiedzi !!!!!!

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
M napisał(a):
ravw napisał(a):
Tak bonnum dobrze zauwazyl - te fotki sa troszke podrasowane w PS bo niby wiesz jak sie ramki robi , jak sie filterki uzywa a podobno
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu

:lol:
ale w koncu jak ladnie wyglada to jestem za przerobkami


Dokładnie interesuje mnie to:
M napisał(a):
obydwa a60, fotki tylko zmniejszone, fotoszopa to ja nawet wlaczyc nie umie a co dopiero mowic o przerabianiu


Bo wynika z tego, że to jest cytat tego co ja wcześniej napisałem a ja nic takiego nie pisałem i to mnie denerwuje, że przypisuje mi się jakieś dziwne wypowiedzi !!!!!!


no bo to ja napisalem i juz sie wyjasnilo:)

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


wtorek, 27 kwietnia 2004, 15:57
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
To napisz jeszcze gdzie robi się te ramki w PS :) I będzie kwita :)

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 27 kwietnia 2004, 19:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
A no z ramkami jest troche zabawy. Mam nadzieje Vendeur, że minimum Photoshopa posiadasz.
A więc:
1.Otwieram sobie zdjęcie które ma być z ramką
2. otwieram nowe puste pole o rozmiarach 680 x 600 pix
3. przy pomocy lini pomocniczych ustawiam weilkość czrnej ramki (ja zaznaczem 4 kreski na miarce) z góry, lewa i prawej strony
4. przenoszę nasze zdjęcie do nowego pola i dopasowuje rozmiar do naszego zaznaczenia EDYCJA --> ZMIEŃ ---> SKALUJ i dociągam do krawędzi bocznych a taką samą wartość szerokości w % wpisuje do wyskokości, żeby zachować proporcję.
5. po wyskalowaniu zdjęcia daje linie pomocniczą na dół zdjęcia (też 4 kreski od krawędzi zdjęcia
6. teraz należy wykadrować cały obraz z ramką czyli nasze zdjęcie powiększonym o zaznaczenia (narzedzie kadrowania)
7. tworzymy nową warstwe WARSTWA --> NOWA i narzedziem wiadro z farbą wypełniamy ją na czarno
8. trzymająć Ctrl klikamy na warstwe z naszym zdjęciem przez co powstanie zaznaczenie zmieniamy jego szerokość o np. 5 pix ZAZNACZENIE --> ZMIEŃ --> ROZSZERZANIE i podajemy 5 pix
9. ZAZNACZENIE ---> ODWROTNOŚĆ i WARSTWA --> NOWA oraz wypełniamy to na biało przez wiadro z farbą
10. ZAZNACZENIE ---> ODWROTNOŚĆ i ZAZNACZENIE --> ZMIEŃ --> ROZSZERZENIE i podajemy 1 pix
11 ZAZNACZENIE ---> ODWROTNOŚĆ i wciskamy DELETE
12 Wciskamy Ctrl+D i pozostaje nam biała cienka ramka na czarnej grubej

Wiem, że jest to strasznie namieszane ale polecam o Photoshop http://www.graffik.pl jest tam wszystko ładnie opisane co i jak w Photoshop

Pozdrawiam i powodzenia

Czekam na jakies zdjęcia innych użytkowników

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 22:12
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Wielkie dzięki! :)

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 27 kwietnia 2004, 22:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
może łatwiej by było z zmienianiem wielkości obszaru roboczego?
-otwerasz nowe okno o rozmiarze powiedzmy o 30 pikselów szerszy i wyższy od zdjęcia, wypełniasz czarnym
-w oknie z zdjęciem ustawiasz obszar roboczy większy powiedzmy o 10 piksli
-kopiujesz całe okno za zdjęciem z białą ramką do okna czarnego
oczywiście na koniec dajesz spłaszcz obrazek w menu warstwy.. i voila :)

szerokość ramek według własnego uznania..

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


wtorek, 27 kwietnia 2004, 23:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
To co ja opisałem to jest do zrobienia takiej ramki jak na zdjęciu z ławką - czyli biała ramka nie dotyka zdjęcia - tak wygląda dużo ładniej.

P.S.
Dlaczego nikt nie dodaje zdjęć ?
Na konkurencji http://www.plfoto.com w ciągu minuty dodawane jest spokojnie 10 zdjęć do oceny - a tutaj całkowity brak akcji (jak w polskim filmie :) )

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 28 kwietnia 2004, 09:44
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja np. nie mam czasu dodawać zdjęć i nie mam żadnego fajnego serwera w necie - to wielki ból. Ale może niedługo coś wrzucę.

A czy Ty robiłeś tak ramkę dla każdego zdjęcia z osobna, czy jest ona później jakoś zapisana i wklejana tylko? Bo tyle zabawy za każdym razem, to troszkę nudne...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 28 kwietnia 2004, 10:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
zobaczymy jak z republiki będzie to chodzić 8)

Obrazek

jest to wykadrowany i pomniejszony fragment zdjęcia.. no i z dodaną ramką (n awzór "ławkowej".. tyle że podanym wyżej przeze mnie sposobem -żeby nie było ;) ) ..
orginał bedzie w naszej galerii jak ruszy ponownie..

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


środa, 28 kwietnia 2004, 10:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Tzn jak się wie jak to się robi to jest banalnie proste i szybko idzie. Można też taką ramkę zapisać pod warunkiem, że wszystkie zdjęcia mają taki sam rozmiar np. 1600 x 1200

Żeby nie było że jestem nie uczynny to daje do pobrania gotową ramke do zdjęć 1600 x 1200 w PS >DO POBRANIA<

@int to nie jest taka ramka jak na ławke - zobacz dokładnie !!

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 28 kwietnia 2004, 11:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Obrazek

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


Ostatnio edytowano środa, 28 kwietnia 2004, 11:44 przez M, łącznie edytowano 1 raz

środa, 28 kwietnia 2004, 11:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 980 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL