Teraz jest środa, 20 czerwca 2018, 05:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Światło Sztuczne 
Autor Wiadomość
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Światło Sztuczne
Czekamy na chętnych do zamieszczenia pierwszych prac.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 6 maja 2004, 06:15
Zobacz profil
Post 
WItam,
Minolta A1, 1/200sek, f2.8, AWB, ISO 100, Błysk dopełniający
Obrazek
Centrum Konferencyjne "Dom Jana Pawła II" we Wrocławiu na Ostrowie Tumskim (przez okno widoczna Katedra).


środa, 12 maja 2004, 23:24
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 13:43
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Post 
coś jasno za oknem...:) gdzie te sztuczn eświatło?

_________________
...professionals only have a bigger trashcan


czwartek, 13 maja 2004, 07:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
WOW 1sze zdjęcie w tym temacie dowodzi jednak sensu tematu. Zdjęcie bardzo dobre. Świetna ostrośc. Wywołałem 1sze zdjęcia z mojej A1 (w fotojokerze) i jestem totalnie zawiedziony. Albo coś rypli przy wywoływaniu albo mam daremny filtr UV na obiektywie. Wszystkie nieostre :cry:

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 15 maja 2004, 00:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 13:43
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Post 
no dobra...coś ode mnie w końcu :) ale nie jestem zadowolony z rezulatatów, bo w sumie ze światłem od frontu wyszło by chyba lepiej...no i w lodówce mało było :)
f11 s6 iso100

Obrazek

_________________
...professionals only have a bigger trashcan


sobota, 15 maja 2004, 01:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Fajne. Ładnie kolory wyszły, czym strzelane? 300D??

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 15 maja 2004, 01:15
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Rozumiem, że czarne tło dodałeś już na komputerze...?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 15 maja 2004, 01:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 13:43
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Post 
Vendeur napisał(a):
Rozumiem, że czarne tło dodałeś już na komputerze...?


:D vendeur - rozjasnij sobie na max monitor, i potem rozmawiajamy o tle :)
pstrykane 10D

_________________
...professionals only have a bigger trashcan


sobota, 15 maja 2004, 10:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 02:40
Posty: 247
Lokalizacja: ALpha Centauri
Post 
DariuszM napisał(a):
Vendeur napisał(a):
Rozumiem, że czarne tło dodałeś już na komputerze...?


:D vendeur - rozjasnij sobie na max monitor, i potem rozmawiajamy o tle :)
pstrykane 10D


No dobra, widac ze na czyms stoja, ale za nimi juz nic nie widac...

_________________
Kres .... nadchodzi razem z moim xxxxxx .... ale spadnie jeszcze duzo deszczu i wybuchnie wiele wulkanow zanim to nastapi :) (a konkretnie w wakacje)


sobota, 15 maja 2004, 11:30
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
DariuszM napisał(a):
Vendeur napisał(a):
Rozumiem, że czarne tło dodałeś już na komputerze...?


:D vendeur - rozjasnij sobie na max monitor, i potem rozmawiajamy o tle :)
pstrykane 10D


Nie bądź taki cwany... Mam dobry monitor i nawet po rozjaśnieniu tło jest czarne. I jak widać nie tylko u mnie...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 15 maja 2004, 11:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 13:43
Posty: 116
Lokalizacja: Poznań
Post 
kiepsko coś z waszymi monitorami...:)
rozumiem, że nikt nie wierzy, że w warunkach domowych można sobie zrobić czarne tło i trzeba je na siłe dodawac w PS? :)

o tu przykład jak trudno było mi w PS wycieniować fałdy...ale jakoś sie udało...
Obrazek

_________________
...professionals only have a bigger trashcan


sobota, 15 maja 2004, 11:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
:lol: wow jesteś expertem PSa :lol:
A tak swoją drogą myślałem że masz Canona 300D. Mówiłeś coś takiego w którymś z tematów o lustrzankach... No ale awatarek jednak przedstawia 10D.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 15 maja 2004, 14:58
Zobacz profil
Post 
@bonnum
Ja też mam UV na obiektywie, a ostrość ustawił AF (jestem tym gościem od pierwszej fotki powyżej, z katedrą za oknem). Co do braku ostrości to też czasami mi wychodzą "jakby nieostre" zdięcia, ale często jest to wina poruszenia , ale nie aparatu lecz obiektu, może powodem jest to że AF mam ustawiony na Single Shot. Wybieram przeważnie 100ISO ze względu na małe szumy i wtedy przy kiepskim świetle ustawia się długi czas naświetlania i lekkie dygnięcie obiektu powoduje że fotka jest nieostra.

@DariuszM
Właśnie dlatego że za oknem było za jasno musiałem uzyć Flasha dopełniającego, w innym przypadku sprzęty we wnętrzu były by za ciemne, albo obraz za oknem byłby prześwietlony.

Pozdrowienia od gościa z A1


poniedziałek, 17 maja 2004, 16:51
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
DariuszM napisał(a):
kiepsko coś z waszymi monitorami...:)

Monitor mam raczej bardzo dobrej jakości...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 17 maja 2004, 17:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Anonymous napisał(a):
@bonnum
Ja też mam UV na obiektywie, a ostrość ustawił AF (jestem tym gościem od pierwszej fotki powyżej, z katedrą za oknem).
Pozdrowienia od gościa z A1


Ja również pozdrawiam :) I jeszcze pytanie jakiej firmy masz UV i czy masz jeszcze jakieś filtry?

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


poniedziałek, 17 maja 2004, 20:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL