|
|
|
Teraz jest czwartek, 12 grudnia 2019, 10:38
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
 Co lepsze
mam zamiar kupic lustrzanke pytalem sie tu i uwdzie ze nikon f75 albo jeszcze lepiej f80 sa najlepsze  tylko teraz jest dylemat czy kupic ta tansza i dokupic cos np. zoom itp. czy drozsza ze standartowym obiektywem? czy jak kupie te tansza to strace duzo na jakosci zdjec ?
|
wtorek, 14 września 2004, 10:39 |
|
 |
Gość
|
lepiej kup eosa 30V
|
środa, 24 listopada 2004, 21:35 |
|
 |
TomekK
|
Ogólnie panuje tendencja, żeby kupować jak najlepsze szkło i jak najtańszy korpus. Ale pomiędzy F75 i F80 jest naprawdę ogromna różnica. Taki korpus starczy Ci na bardzo długo, nie będziesz go musiał wymieniać (chyba, że na cyfrowy, ale wtedy ten Ci zostanie). A obiektywy... Upodobania i potrzeby się zmieniają. Jeden obiektyw też Ci nie starczy...
|
środa, 24 listopada 2004, 22:19 |
|
 |
Gość
|
 Co lepsze
Witaj,
ja mogę z zamkniętymi oczami polecić F80. Fotografowałem nim przez rok i nie miałem żadnych zastrzeżeń, może oprócz "plastikowego" wykonania i wyglądu. Do Nikona jest na Allegro dużo dobrych i w miarę tanich szkieł.
Ja w końcu jednak wróciłem do systemu Canon EOS. Mam teraz starego EOSa 50 i jestem z niego bardzo zadowolony. Szkieł też jest moc na Allegro, z tym, że trochę droższych.
Zdecydowanie proponuję znaleźć okazję, czyli mało używany korpus za dobre pieniądze + szkło/ szkła. W szkła warto zainwestować, bo mają decydujący wpływ na wynik końcowy i zostaną na dłużej, a korpus zawsze można zmienić, bo okazji jest dużo.
Pozdrawiam.
Michał
|
czwartek, 12 lipca 2007, 15:20 |
|
 |
jacek2004
|
mike, dobrze, że pomogłeś kolegom, zapewne bez twojej porady zastanawialiby sie nad wyborem przez kolejne trzy lata. 
_________________ Olympusy E systemu Moje fotki
|
czwartek, 12 lipca 2007, 20:52 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|