Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 08:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 crackowanie 300d 
Autor Wiadomość
Post crackowanie 300d
Witam ! posiadam eosa300d kupionego w USA i jestem ciekawy czy podany link na frum do crackowania 300 jest uniwersany zarowno dla europejskich jak i merykanskich 300 setek czy tesh jest jaks oznica. bede rowniesh wdzieczny jesli ktos mi krok po kroku napisze jak zcracowac 300d digital rebel

Wielkie dzieki!!!


sobota, 16 października 2004, 23:39
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Ja też właśnie kupiłem Canon Rebel (300D) ale w Polsce. Miał on firmware już 1.1.1 i tak sobie pomyślałem, że nic nie wyjdzie z krackowania z 1.1.1 na 1.1.1. heheh. Ściągnąłem programik do wgrywania firmwaru do aparatu i... nic się nie zmieniło - żadnych nowych funkcji!!
Ale ... została mi jeszcze jedna możliwość - mianowicie zgrałem pliczek poprawionego przez rosjan firmware (oczywiście też wersja 1.1.1 ale z odblokowanymi funkcjami) na czyściutką kartę i włączyłem aparat. Pokazał się komunikat czy zmienić firmware z 1.1.1 na 1.1.1.?? Trochę komiczne zmieniać z tego samego na to "samo" - ja oczywiście wiedząc, że ten od rosjan jest nieco inny dałem polecenie żeby zmieniał no i wszystko potoczyło się automatycznie - aż do końcowego succes full!!
Wyłączyłem aparat i ponownie go włączyłem i moim oczom na ostatniej zakładce ukazał się "Custom Functions (C. Fn.) - i tam cała masa ustawień niedostępnych przed upgradem softu.
Morał z tego, że modele na Stany także można crackować!!

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


wtorek, 23 listopada 2004, 12:22
Zobacz profil
Post 
Sir_morgot - jakłbyś mógł mi pokrótce powiedzieć jakie funkcje dodało crackowanie 300d? Sam sie nad crackiem zastanawiam ale jakoś mi brak odwagi...
A w razie jakłby nie wyszło? skąd wziąść oryginalny soft?

z góry dziękuje


sobota, 11 grudnia 2004, 21:16
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Co daje crackowanie:

Gdzieś to na tym forum chyba było opisane.
Ja jak na razie używam wstepnego podnoszenia lustra - to dobre gdy fotorgafujemy w nocy - najpierw unosi się lustro a później dopiero za jakiś czas zaczyna się naświetlanie. Z tego co czytałem to niweluje drgania powodowane przez ruch lustra.
Niezła opcja to ustawianie błysku na 1 lub drugą kurtynę - o tym poczytasz w necie. Jest wiele opcji ale jakoś nie mam czasu aby się dowiedzieć co oznaczają.
No oczywiście jest dostępne ISO 3200 ale kto z tego korzysta????

Co do braku odwagi - ja też się obawiałem (zaznaczam że mam EOS 300D "REBEL") ale skopiowałem pliczek na kartę i poszło jak trzeba bez najmniejszego problemu. Jak byś chciał spowrotem zmienić soft na orginalny to możesz bez problemu ściągnąć ze strony canona - tam masz w RAR spakowany także programik do wgrywania go przez kabel USB odrazu do aparatu - co nie jest możliwe z softem od ruskich. Zaznaczam, że soft od ruskich musisz skopiować najpierw na czystą kartę, którą później wkładasz do aparatu i odpalasz!!
Wybór należy do ciebie - ale ja nie żałuję i nie darował bym sobie gdybym nie wgrał sobie tego softu!!

Pozdrawiam!!

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


sobota, 11 grudnia 2004, 23:12
Zobacz profil
Post 
Ok. Przekonałeś mnie. Chociaż ta nazwa: "ruski soft".... heh




W każdym razie dziękuje za pomoc i życze udanych nocnych łowów!


sobota, 11 grudnia 2004, 23:59

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
BiernardLublin napisał(a):
Ok. Przekonałeś mnie. Chociaż ta nazwa: "ruski soft".... heh


a pamietacie kto tetrisa wymyslil?

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


niedziela, 12 grudnia 2004, 12:50
Zobacz profil
Post 
...jeśli można się podpiąc...
Dużo tu się pisze o cracowaniu 300D. A jak ma się sprawa z konkurencją-nikonem D70? Ten aparat jest tak cudowny, jak na tą klasę, że nikt nawet o tym nie myśli? Nie ma takiej potrzeby, czy po prostu jeszcze nie ma dobrych cracków?


niedziela, 12 grudnia 2004, 13:50
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to jest z D70 i softem do niego :)

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


niedziela, 12 grudnia 2004, 14:06
Zobacz profil
Post 
sir_morgot napisał(a):
zaznaczam że mam EOS 300D "REBEL")

co oznacza "rebel"? czym rózni się EOS 300D "REBEL" od EOS 300D- może mi ktoś to wyjaśnić??


niedziela, 12 grudnia 2004, 17:49

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post 
Anonymous napisał(a):
sir_morgot napisał(a):
zaznaczam że mam EOS 300D "REBEL")

co oznacza "rebel"? czym rózni się EOS 300D "REBEL" od EOS 300D- może mi ktoś to wyjaśnić??


Rebel to wersja amerykańska (USA). KISS to chyba wersja japońska a 300D europejska.

Rayden

_________________
D70


niedziela, 12 grudnia 2004, 18:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Lord Rayden - heh !!! Jasna sprawa!! :)
Pozdrówka!

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 10:02
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
A po co crackować D70? On nie ma okaleczonego softu.


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 20:20
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
drodzy koledzy jeśli chodzi o crakowanie 300d - nie ma się czego bać
funkcji pojawia się więcej niż jest nawet opisane na rosyjskiej stronie
nie wszystkie są przydatne oczywiście
ja korzystam z iso3200 oraz z możliwości pzrestawiania jakości zapisu zdjęć przez przycisk set w trakcie działania aparatu bez wchodzenia w menu
jesli chodzi o cracowanie d70 - z 300d cała checa polega na tym że maon tką samą matrycę jak wyższy model canona - 10d i dlatego sens ma cracowanie -a d70 - widocznie wycisneli co się dało:) z takiego sprzetu
zagadką dla mnie pozostanie poco japońce tak programowo okroili 300 - być może dłuższe kożystanie z crackfunkcji może powodować jakieś uszkodzenia - bardziej prawdopodobne jest dla mnie że nie znali możliwości hackerów
i jeszcze jedno powrót do starego biosu jest możliwy po prostu trzeba znów zrobić upgrade z 1.1.1 na 1.1.1 tylko ze orginalny dostep[ny nastronie canona razem z instrukcją


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 20:45
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post 
No jak po co okroili ? Po prostu TANIEJ było to zrobić niż pisać cały nowy firmware do aparatu podobnego sprzętowo do 10D. Blokuje się funkcje i po krzyku. A gdyby nie rosyjscy towarzysze, to nadal posługiwalibyśmy się zubożonym 300D. Jakoś żaden Polak tego nie zrobił a podobno nasz naród taki mądry i sprytny.

Spiskowa teoria dziejów : może być też tak, że Canon specjalnie tak ustawił firmware,żeby je można było skrakować. Podwyższa to sprzedaż 300D, kóry nabędą biedniejsi fotomaniacy, których nie stac na pewno na 10d/20D. Ale kupią 300D i będą się cieszyć ,że mają (dzięki krakowi) prawie 10D :) . Sam bym się cieszył.

Rayden

_________________
D70


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 22:32
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post wasza lordowska mość
powiedzmy że twoje wyjaśnienie mnie przekonało:) ale i tak jest ono dla mnie tak pokręcone jak programowe ograniczanie możliwości sprzętu


środa, 15 grudnia 2004, 00:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL