Teraz jest piątek, 10 kwietnia 2020, 20:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Minolta Z10 informacje zebrane 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 16:01
Posty: 7
Post 
Maaz, to ja, musiałem sie zarejestrować :lol: Więc po namysleniu, doszedłem do wniąsku ze z10 jest troche niewygodny... na przykład jak chce jeździć na nartach, czy iść w góry to jest mały kłopot... Zajżałwem do innej klasy aparatów i doszedłem do wniosku ze lepiej kupić olliego c-360.. Ale czy wrto rezygnoważ z 10x zooma na żecz poręczności i wielkości? SXą wogole takie jakieś tanie i pożądne futerały na takiego z10, zeby był calkiem bezpieczny?

Pozrdawiam

_________________
Ogromna inteligencja | Narazie tyle...


piątek, 12 listopada 2004, 12:31
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
mrocznymnich napisał(a):
Ale czy wrto rezygnoważ z 10x zooma na żecz poręczności i wielkości? SXą wogole takie jakieś tanie i pożądne futerały na takiego z10, zeby był calkiem bezpieczny?

Pozrdawiam


Z10 ma zooma 8x, ale futerały albo raczej torby dostaniesz bez problemu tylko jak potrzebujesz małego poręcznego aparatu, to może raczej jakiś kompakt z matrycą 5Mpix i zoomem optyczym powiedzmy 3x, przy większej matrycy zawsze będziesz mógł wykadrować ze 2x to będziesz miał zoom 6x z jakości 2.5Mpix

_________________
Notoryczny brak czasu


piątek, 12 listopada 2004, 13:54
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 16:01
Posty: 7
Post 
Dzieki za rade. Juz sie zdecydowalem, niedlugo kupuje Z10 :D Gadalem z ludzi i tak naprawde wcale nie jest taki nieporęczny jak mis ie wydawało.. Znalazłem za 1090 zł, i to mnie sadysfakcjonuje.

_________________
Ogromna inteligencja | Narazie tyle...


piątek, 12 listopada 2004, 21:55
Zobacz profil
Post 
czy ktos mial problem w Z10 z otwarciem sie przeslony z tylu "pod" wyswietlaczem??? Bo ja mialem, w ciagu 10 minut zabawy zablokowala mi sie 3 razy :/ Czy to normalne, czy moze jest jakas logika otwierania/wlaczania. Prosze o spostrzezenia.


wtorek, 30 listopada 2004, 15:11

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
nimda napisał(a):
czy ktos mial problem w Z10 z otwarciem sie przeslony z tylu "pod" wyswietlaczem??? Bo ja mialem, w ciagu 10 minut zabawy zablokowala mi sie 3 razy :/ Czy to normalne, czy moze jest jakas logika otwierania/wlaczania. Prosze o spostrzezenia.


Jak rozumiem chodzi o przełączanie obrazu pomiędzy wizjerem, a ekranem, na sąsiednim forum był taki przypadek, Twój jest drugi o którym słyszałem - musisz zareklamować aparat.
Wada zacinającego się mechanizmu wizjera została usunięta już w Z1, ale jak każde urządzenie może się zepsuć :( .

_________________
Notoryczny brak czasu


wtorek, 30 listopada 2004, 15:21
Zobacz profil
Post 
Chodzi mi o to ze jak zamknie sie ta przeslona pod wyświetlaczem LCD to juz sie czasem nie potrafi otworzyc,dodam ze w wizjerze tez nic nie widac... Pomaga jedynie lekkie uderzenie w aparat zeby sie otworzyla :/ i znowu mozna sie cieszyc :]
Ma szczecie nie dotyczy to mojej Z10, tylko poszedlem po takowa do sklepu i chcialem sie nia wczesniej pobawic - no i sie tak pobawilem ze zrezygnowalem z zakupu, po prostu zrazielem sie, dlatego chce sie dowiedziec czy to normalne, czy mogla to byc wada akurat tego modelu?
Dzieki za odpowiedz
pozdrawiam


wtorek, 30 listopada 2004, 15:36

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
nimda napisał(a):
...dlatego chce sie dowiedziec czy to normalne, czy mogla to byc wada akurat tego modelu?


Trafiłeś na wadliwy egzemplarz - normalnie mechanizm działa bez problemów.

_________________
Notoryczny brak czasu


wtorek, 30 listopada 2004, 15:41
Zobacz profil
Post 
Pytanie z serii głupich :wink: Czy Z10 ma ograniczenie co do pojemności karty ??


piątek, 3 grudnia 2004, 00:35

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
Outlander napisał(a):
Pytanie z serii głupich :wink: Czy Z10 ma ograniczenie co do pojemności karty ??


nie głupie ale bardzo ciekawe - nigdzie takiej informacji nie znalazłem.

Z3 miała małe problemy z kartami 1GB, ale poprawiono firmware i teraz takie karty obsługuje podobno bez problemu.

_________________
Notoryczny brak czasu


poniedziałek, 6 grudnia 2004, 14:54
Zobacz profil
Post 
Witam - powiem, że jest to dobre pytanie :) Dzisiaj odbieram Z10 i takie info byłoby dla mnie dobre :) też w takim razie czekam na odpowiedź kogoś kto zna sie na tym i podpowie iel max można włożyć :)


poniedziałek, 6 grudnia 2004, 15:48

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
Dobbs napisał(a):
Witam - powiem, że jest to dobre pytanie :) Dzisiaj odbieram Z10 i takie info byłoby dla mnie dobre :) też w takim razie czekam na odpowiedź kogoś kto zna sie na tym i podpowie iel max można włożyć :)


Karty SD do 1GB

Pozdrawiam

_________________
Notoryczny brak czasu


środa, 8 grudnia 2004, 10:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 18:46
Posty: 40
Lokalizacja: GoCłAw
Post 
fuse*** dzieki - na Ciebie widze że zawsze można liczyć :) Respect !!

Bardzo mi sie to przyda - aparacik już mam - teraz tylko jakiś wypad na pstrykanie i jak cos bede miał pokaże co na razie umiem robić - bo aparat na razie umie więcej niż ja :wink:

dzięki i pozdro 8) minolta Clan 8)

_________________
.:: WarsZaWSka MAsAkra - PiŁš MOToRoWĽ ::.
..::Minolta Z10 Team::..


środa, 8 grudnia 2004, 13:09
Zobacz profil
Post 
a ja mam takie pytanie:
z10 czy caon a75
niby z10 ale canon już uznany i bawiłem się więcej ale oba są cacy...


niedziela, 12 grudnia 2004, 22:12

Dołączył: piątek, 10 grudnia 2004, 20:40
Posty: 8
Post 
Ja też mialem taki dylemat:) i wybrałem z10. Dorwałem w promocyjnej cenie 975pln:D. Canon fajny ale poczytałem na ten temat troche i wydaje mi sie że minolta daje więcej możliwości (pozatym jest (jak dla mnie) bardziej cyniarska no i ten zoom;]...). Dodaje że jest to opinia amatora;)

Mam też pytanko.

Chcialem kupic dodatkową karte i nie wiem który standard jest lepszy SD czy może MMC?? Jaką firme najlepiej wybrać, no i jaki model karty??Zależało by mi na zapisywaniu sekwencji video bez ograniczeń czasowych.

Pozdrawiam!!


niedziela, 12 grudnia 2004, 23:26
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
ldv1c napisał(a):
....Mam też pytanko.

Chcialem kupic dodatkową karte i nie wiem który standard jest lepszy SD czy może MMC?? Jaką firme najlepiej wybrać, no i jaki model karty??Zależało by mi na zapisywaniu sekwencji video bez ograniczeń czasowych....


Karty w standardzie SD różnią się od MMC większą przepływnością danych, są pojemniejsze oraz mają większą odpornością na wyładowania elektrostatyczne (dzięki zastosowaniu ultradźwiękowego sposobu łączenia obudowy) , co prawda wprowadzono niedawno karty MMC w wersji 4.0 i osiągi znacznie się poprawiły, ale nie wiem jak jest jest z kompatybilnością z poprzednimi wersjami, a i tak nie prześcignęły kart SD - czyli karty SD.

W kwestii firmy - ja posiadam KINGSTONA i jestem zadowolony ale myślę, że dobre są też PRETECT, SANDISK, Toshiba, Matsushita Electronic zresztą te trzy ostatnie opracowały ten standard.

_________________
Notoryczny brak czasu


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 09:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL