Teraz jest piątek, 28 lutego 2020, 18:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Konwerter do HP 507? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Maciejaszek - większość nie ma chęci mieć na fotkach konstelacji Hotów, większość nie lubi dostawać z serwisu po naprawie czyjegoś aparatu, większości nie bawi noszenie plecaka akumulatorów.
Dlatego jak widzisz większość uważa HP za szrot. A jak wiesz normą jest ogół, a nie margines.

Cytuj:
Olympus niby taki znawca w aparatach?

Nie no - składają swoje aparaty w szopie pod Pcimiem górnym, a 4/3 wymyślili dłubiąc w nosie :twisted:

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


czwartek, 1 września 2005, 21:26
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 4 marca 2005, 10:20
Posty: 204
Lokalizacja: Kraków
Post 
Większość też się może mylić. Prawdopodobnie nikt z Was nie miał do czynienia z tym modelem aparatu. Ja też nie jestem zwolennikiem HP, ale przypadkiem stałem się właścicielem takowego... i wcale się go nie pozbyłem, pomimo posiadania m.innymi dobrej analogowej lustrzanki z osprzętem, jednej z lepszych hybryd. Po prostu jak na swoją klasę zdjęcia są przyzwoite, hotów nie widzę, akumulator wytrzymuje tyle co w podobnych urządzeniach. Co ciekawe, w niektórych konkurencjach wygrywa z moją hyrydą - np. balans bieli, szybkość między kolejnymi ujęciami. Zapewne napiszecie, że trzeba umieć wykorzystać sprzęt - nie bójcie się, nie mam z tym problemu. Pomimo, że sam nie kupiłbym tego aparatu, że wiele cech funkcjonalnych mi się nie podoba, przez przypadek zajął on miejsce zarezerwowane w kieszeni dla mojego starego Nikona.
A wracając do tematu, rozbudowę tego aparatu uważam za zbędną, dobre akcesoria są po prostu zbyt drogie w stosunku do wartości sprzętu, tanie przynoszą często więcej szkód niż pożytku, a niezależnie od osprzętu, i tak Olympusa z niego nie zrobisz :)


czwartek, 1 września 2005, 22:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 23:04
Posty: 88
Lokalizacja: Wejherowo
Post 
Bravo dla Grzesk :D :D

I co Panowie,tak nie potraficie odpowiedziec? Tylko jechac po HP dowoli? Pelno tu jest szpeniochów co traktuje Nas,uzytkwnikow Hp jak margines :( Zdjecia z tego HP bardzo mi sie podobaja, zaraz ktos napisze ,,to sie nie znasz na zdjeciach'':)ZATOICHI; Co do akumulatorow...bu ha ha;) widac ze nie miales z Nim do czynienia, bo jedno 3 godzinne ladowanie starczy na jakies 150 zdjec:p wiec zle nie jest;) co do serwisu... hmmm musial to byc wypadek bo nie wierze ze jestr tak za kazdym razem:D wiec nie pisz tu o wyjatkach;) hotow jak na razie na moich fotach nie widze;)
a Olympus produkuje takim samym systemem aparaty jaki i HP, Cannon czy Fuji;) Napewno nie robia tego w szopie ,dlubiac w nosie;)
Wyppisujesz brednie i bujdy;)Masz firmowy aparat i cwaniakujesz, wiedz ze nie kazdy ma od azu do wydanie 1000 zl:D
czy to znaczy ze ma sie nie zabierac za fotografowanie...?

_________________
EOS


czwartek, 1 września 2005, 23:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Cytuj:
bo jedno 3 godzinne ladowanie starczy na jakies 150 zdjec

Hmm - przy kilkuset w innych modelach....

Cytuj:
co do serwisu... hmmm musial to byc wypadek bo nie wierze ze jestr tak za kazdym razem

Przeczytaj gwarancje..., że o sensowności serwisu pogwarancyjnego nie wspomne - sławne zryczałtowane ceny...


Cytuj:
Masz firmowy aparat

Mam, bo doszedłem do wniosku że na HP, Pontona i inne egzotyki żal złotóweczek.

Cytuj:
i cwaniakujesz

wali mnie czym robisz fotki - poprostu mówie bez ogródek jaka jest moja opinia o sprzecie tej firmy.
Dodam tylko że w HP dobre jest tylko te 100MB na serwerze za free - nic więcej, bo nawet drukarki już nie są tej jakości i ekonomiczności.

Cytuj:
wiedz ze nie kazdy ma od azu do wydanie 1000 zl

Sensowne aparaty można nabyć zasadniczo taniej.

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


czwartek, 1 września 2005, 23:45
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Maciejaszek napisał(a):
jedno 3 godzinne ladowanie starczy na jakies 150 zdjec:p wiec zle nie jest;)



U mnie starczało na 500-1000 zdjęć...


Maciejaszek napisał(a):
co do serwisu... hmmm musial to byc wypadek bo nie wierze ze jestr tak za kazdym razem:D wiec nie pisz tu o wyjatkach;)



Poczytaj na forum... Było od groma takich przypadków. Zdecydowanie za wiele jak na tę samą markę...


Maciejaszek napisał(a):
wiedz ze nie kazdy ma od azu do wydanie 1000 zl:D


Nie każdego też stać na niską jakość... Za każdym razem można się o tym przekonać. Kilka przykładów z rodziny... Wyciskacz do czosnku za 5 zł, potem za 15 zł - popękały => kupiłem ostatnio porządny za 20 zł w IKEI (polecam...) i nie ma siły na niego ;); plecak... kupione chyba 2 w cenach 20-30 zł. Zniszczone... Monitor do komputera, tani... Po roku obraz jest już naprawdę słaby. No i powiedzmy rower z marketu, full suspension za 379 zł - rozlatuje się po roku, dwóch, nie wspominając o jeżdżeniu (rowerem takim się nie zhańbiłem na szczęście, ale to przykład z życia innych).

Reasumując... Lepiej wydać raz, a dobrze. Być w pełni zadowolonym ze sprzętu, odsprzedać bez problemu, nie tracąc wiele i "cwaniakować" przy okazji ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 2 września 2005, 00:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 23:04
Posty: 88
Lokalizacja: Wejherowo
Post 
:D :D :D
Przekonaliscie mnie... wlasnie rozstrzaskalem moj Hpek o sciane;)







A tak powaznie... co mialbym niby teraz zrobic majac miesieczny aparat? :wink: :wink:

_________________
EOS


piątek, 2 września 2005, 00:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Fotki ?

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


piątek, 2 września 2005, 00:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 23:04
Posty: 88
Lokalizacja: Wejherowo
Post 
To mnie podniosles na duchu :wink:

Bo myslalem ze bedzie ,,pozbadz sie Go'' :D

_________________
EOS


piątek, 2 września 2005, 01:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Maciejaszek napisał(a):
Bo myslalem ze bedzie ,,pozbadz sie Go'' :D

Za jakiś czas sam dojdziesz do tego wniosku :wink:

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


poniedziałek, 5 września 2005, 11:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
He he- to samo napisałem, ale "coś" skasowało mi posta - ciekaawe ? :evil:

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


poniedziałek, 5 września 2005, 16:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL