Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 08:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 GreedyHMA i problem z YUY2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post GreedyHMA i problem z YUY2
Nie mogę użyć GreedyHMA, gdyż przy otwieraniu pliku .avs w VD, wyskakuje error o treści "Supports YUY2 color only". Rozumiem że chodzi tu jakieś kolory w filmie. Co mam zrobić z tym?
Proszę o odpowiedź.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


środa, 1 grudnia 2004, 20:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
W treści skryptu przed GreedyHMA dla polecenie ConvertToYUY2
Pozdro


środa, 1 grudnia 2004, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Dzięki. A czy ta konwersja w jakiś sposób zmienia (pogarsza) obraz?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


środa, 1 grudnia 2004, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
hmmm niestety mimo wczytania do VD pliku ze skryptem o treści:

LoadPlugin("D:\Avisynth\AviSynth 2.5\plugins\greedyhma\GreedyHMA.dll")
OpenDMLSource("D:\video projects\wp00023.avi")
ConvertToYUY2 GreedyHMA(1,0,0,0,0,0,0,0)

w filmie przeplot nie zostaje usunięty. Czy może trzeba jeszcze coś dopisać, dodać?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


środa, 1 grudnia 2004, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Filtry Convertto rzutują przestrzeń kolorów klipu do innej i moim zdaniem nie mają wpływu na jakość - przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Do usuwania przeplotu polecam użyć DGBob(order=0) (parametr order - 0, lub 1 - dla DV przeważnie 0, ale jeżeli będzie cięło zmień na 1)
Ten filtr tak sprytnie usuwa przeplot, że z półobrazu A tworzy 1 klatkę, a z półobrazu B drugą i w efekcie z klipu o 25 FPS uzyskujemy klip 50FPS
Pozdro


środa, 1 grudnia 2004, 23:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL